Læsetid: 1 min.

Spørg Bertel Haarder - Den nye superminister

Hvor sunde skal vi være før det bliver usundt?
Hvor sunde skal vi være før det bliver usundt?
Indland
23. februar 2010

Tirsdag blev Bertel Haarder udnævnt til indenrigs- og sundhedsminister.

- Hvor sunde skal vi være før det bliver usundt?

Nu stiller han op til spørgsmål fra læserne: Hans svar bliver trykt i Moderne Tider, Informations nye lørdagsmagasin.

I har 24 timer til at spørge den nye minister hvad han vil med indenriget, sundheden og dansk politik. Spørgetiden starter klokken 12 i dag og slutter klokken 12 i morgen onsdag.

Naturligvis kan Bertel Haarder ikke svare på detailspørgsmål vedrørende kræftbehandling og strålekanoner endnu, men han kan fremlægge sine visioner, ideer og holdninger.

SEND DIT SPØRGSMÅL TIL LS@INFORMATION.DK

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg vil godt spørge Bertel Haarder om, hvordan han har tænkt sig at forsvare sin tid som integrationsminister i Anders Fgh Ramussens regering, når han en skønne dag står overfor Sct. Peter?

Christian Olesen

Jeg vil gerne spørge om hvordan man på 9- 10 år har moral eller mangel på samme, siden du kan sidde i en så ynkelig regering på DF's nåde?

Andreas Knigge

Jeg vil gerne spørge om, hvad din livret er?

Skal der indføres morgensang på sygehusene?

Hvad gør man når man skammer sig ?

Dorte Sørensen

Jeg kunne godt tænke mig at spørger ministeren om, han vil efterleve oppositionens og regionernes råd om at lave behandlingsgarantien fleksibel så der tages større hensyn til alvorlige syge frem for nedgroede negle, åreknuder osv.
I mine øjne er det vanvittigt, at der er indført 1 måneds behandlingsgaranti til de behandlinger som de private hospitaler har valgt at udbyde. Til de øvrige behandlinger må patienterne stadig vente til der er plads i det offentlige sundhedssystem. Ligeledes vil ministeren give fri transport til alle andre behandlingssteder, for uden det er der kun frit valg til de patienter der har råd til transporten.

Hvilken indflydelse har adgangsbegrænsningen på uddannelsen til læge og sygeplejerske i 1980erne haft på manglen på uddannede i fagene i dag?

Tillægsspørgsmål: Hvad hed den undervisningsminister, der er ansvarlig for dette problem?

Og lidt mere aktuelt:

Landets kræftspecialister er nu spredt efter specialer til fjerntliggende hospitaler. Som konsekvens kan hjemmeboende kræftpatienter ikke akut blive kørt til det behandlende hospital, da dette ofte ligger uden for ambulancens tilladte rækkevidde.

I stedet ender patienterne på tilfældige nærmere liggende hospitaler med andre specialer, som ikke kan give den nødvendige akutte hjælp, da de hverken kender patienten eller har styr på dennes særlige behandling.

Hvorledes vil Bertel Haarder genoprette et behandlingssystem, der i stedet for sådanne skrivebordsløsninger fokuserer på patienternes behov?