Læsetid: 3 min.

Velkommen til en ny Information

Fra i morgen introducerer Information en række forandringer og tiltag, blandt andet et lørdagsmagasin på 32 sider
Indland
26. februar 2010

En ny sektion torsdag, et nyt magasin lørdag, en række forandringer og nye tiltag i hverdagsavisen og et nyt samarbejde med de fremragende engelske aviser The Guardian og The Observer. Det og meget mere kan Informations læsere glæde sig til fra og med i morgen.

Som et af få dagblade på et avismarked, der bløder, har Information i mere end fem år kunnet notere fremgang i både abonnements- og læsertal. Det skyldes blandt andet, at avisen satser stærkt på den kritiske og uafhængige journalistik, men også at der gennem de seneste år er gennemført en øget fokusering af avisen på en række stofområder, og at satsningen på at prioritere skarpt og levere perspektiv, baggrund, analyse og holdningsstof på nyhedsstrømmen er lykkedes på et mediemarked, hvor nyheder er blevet gratis.

Forandringerne i avisen fra i morgen ligger i forlængelse af disse tanker. De skal dels styrke og skærpe hverdagsavisen, dels fortsætte den udvikling af avisen omkring weekenden, som har været i gang de sidste tre år, siden vi først introducerede sektionerne PARADOKS om fredagen, REFLEKS om lørdagen og siden BØGER om torsdagen.

I 1. sektion er der blevet flyttet rundt på en del. Den store leder er flyttet til den prominente bagside. På side 2 har vi placeret den noget kortere leder. Det daglige Fokus er rykket helt frem i avisen for meget tydeligt at vise, hvad dagens journalistiske satsning er.

Vi introducerer flere end 20 nye skribenter og debattører i avisen. En stor del af dem vil på skift fem dage om ugen skrive klummen 'Refleksion', der placeres på nyhedssiderne forrest i avisen, om emner som politik, medier, sociale forhold, retssikkerhed og religion. Andre nye navne vil enten skrive på debatsiderne eller på vore særopslag, hvor vi fortsætter med FAKULTET to dage om ugen, mens vi introducerer to nye ØKONOMI-opslag om både global økonomi, national samfundsøkonomi og erhverv.

Fra næste fredag vil læserne desuden kunne stifte bekendtskab med det nye opslag KROP. Her vil man finde det nære stof, som også har karakteriseret PARADOKS, om almenmenneskelige konflikter og dilemmaer, der udspringer af os selv, vores krop og vores forhold til verden omkring os.

På kultursiderne vil vi give mere plads til kulturdebatten, og teaterstoffet samles en dag om ugen. På debatsiderne indføres en ugentlig duel, et ugentligt debatinterview og en fast klumme skrevet af fire kvinder på skift.

Ny samarbejdspartner

Som noget nyt introducerer vi navnestof på det sidste opslag i avisen. Her vil vi hver dag skrive om fødselsdage, dødsfald og andre mærkedage. Det er også på det sidste opslag, at man finder en noget mindre og langt mere prioriteret tv- og radiooversigt.

Endelig har vi efter seks år skiftet samarbejdet med The Independent ud med den noget større The Guardian og dens weekendudgave The Observer. Det betyder, at vi fra på mandag i alle sektioner af avisen vil kunne bringe artikler fra de to aviser, der er rigtigt stærke på områder som klima, international sikkerhedspolitik, internationale konfliktzoner og kultur - områder, som også Information prioriterer meget højt.

Sektionen BØGER flyttes til om fredagen og udvides med fire redaktionelle sider, så der bliver endnu mere plads til kritik, debat og tendenser fra bøgernes verden. Det er også her, man fremover vil finde Bent Vinn Nielsens klumme. Sektionen vil desuden indeholde fire sider med den kommende uges tv- og radioprogram.

Torsdag introducerer vi den helt nye sektion BILLEDER. Filmpremiererne i biograferne er flyttet til torsdag, så derfor flytter vi nu også filmstoffet til samme dag. Sektionen vil derudover indeholde Michael Jeppesens kunstkritik, der får mere plads, og tendenshistorier og interview fra filmens, kunstens og kulturens verden.

Sidst, men langt fra mindst introducerer vi lørdag det nye magasin MoDERNE TIDER. Her vil vi over 32 sider tage det bedste fra PARADOKS og REFLEKS og parre det med en masse nyt. Der vil hver uge være en stor, bærende historie, hvor vi over flere sider udfolder en historie eller - som i morgen - interviewer et menneske om et kontroversielt emne. I dette tilfælde Herbert Pundik. Her vil også være tema- og tendenshistorier, som man kender det fra PARDOKS, Rune Lykkebergs klumme, sport, mad og vin, otte sider om internationale bøger, bogdebat og meget, meget mere. Ikke mindst en ny brevkasse, hvor Daniel på 26 år på lørdag er bekymret for, om han er ved at blive højreorienteret. Læs svaret til Daniel i MoDERNE TIDER på lørdag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Peter Andreas Ebbesen

Hvad med Georg Metz??
Det synes jeg sjovt nok i er meget tavse omkring.
Håber da ikke min frygt er velbegrundet.
VH Heidi Madsen

Peter Andreas Ebbesen

Hvad med Georg Metz??
Det synes jeg sjovt nok i er meget tavse omkring.
Håber da ikke min frygt er velbegrundet.
VH Heidi Madsen

Peter Andreas Ebbesen

Hvad med Georg Metz??
Det synes jeg sjovt nok i er meget tavse omkring.
Håber da ikke min frygt er velbegrundet.
VH Heidi Madsen

Peter Andreas Ebbesen

Hvad med Georg Metz??
Det synes jeg sjovt nok i er meget tavse omkring.
Håber da ikke min frygt er velbegrundet.
VH Heidi Madsen

Peter Andreas Ebbesen

Hvad med Georg Metz??
Det synes jeg sjovt nok i er meget tavse omkring.
Håber da ikke min frygt er velbegrundet.
VH Heidi Madsen

Uffe Rasmussen

Hvem er Heidi Madsen`?

Anders Norgaard

Hejsa,

Det lyder som gode tiltag. Og det er super med samarbejdet med The Guardian. Måske kan I også se på deres to helt fantastiske gæste-blogggere/klumister

Ben Goldacre
http://www.guardian.co.uk/science/series/badscience

Cory Doctorow
http://www.guardian.co.uk/profile/corydoctorow

VH
Anders

Tommy Karstensen

Introducerer Information så også en lidt mere nuanceret tilgang til valg af emner? Det ville være dejligt.