Læsetid: 5 min.

Anklage: Mærsk laver ulovlige aftaler for at slippe af med syge ansatte

Mærsk bryder loven ved at skille sig af med ansatte med arbejdsskader, mener fagbevægelse og ngo'er. Selskabet afviser anklagerne: Vi går langt for at passe på arbejderne, svarer Mærsk
Mærsk bryder loven ved at skille sig af med ansatte med arbejdsskader, mener fagbevægelse og ngo'er. Selskabet afviser anklagerne: Vi går langt for at passe på arbejderne, svarer Mærsk
22. marts 2010

Først bliver den Mærsk-ansatte i Kina syg af sit arbejde. Dernæst præsenterer den danske containermastodont arbejderen for en afskedigelseskontrakt, hvor han mod et mindre beløb skal afskrive sig enhver form for erstatning for arbejdsskaden og selv stå for den videre undersøgelse og behandling. Samtidigt skriver Mærsk-medarbejderen under på, at han ikke vil gå til politiet med sagen.

Det er ikke kun uetisk, men også ulovligt, mener international fagbevægelse og ngo'er, der beskylder A.P. Møller-Mærsk i Dong- guan i Kina for at ville skille sig af med syge ansatte i strid med loven og undslå sig at betale erstatning.

Information kan i dag dokumentere, at arbejdere med diagnosen 'mistanke om arbejdsskade' er blevet tilbudt 13.000 yuan (10.150 kr. og hvad der i provinsen svarer til fire månedslønninger) af Mærsk for frivilligt at forlade jobbet og selv stå for yderligere undersøgelse og behandling. Til gengæld skriver de under på at undlade at stille yderligere krav om erstatning og lover ikke at klage til myndighederne som følge af omstændigheder omkring arbejdsmiljø og arbejdssikkerhed,« som det hedder i afskedigelsesbrevet, som Information er i besiddelse af.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Kristiansen

Er man overrasket?
Det er så langt fra den første af den slags historier med Mærsk indblandet i svineriet.
Man græmmes...