Læsetid: 3 min.

Colombias jungle, Botanisk Have eller Gaza?

Med dommen over MacManus er det igen slået fast, at det er ulovligt at støtte PFLP eller FARC. Men det er stadig uklart, hvor grænsen går i forhold til støtte til rent humanitære formål
18. marts 2010

Tre sydlandsk udseende mænd og en enkelt kvinde i olivengrønne camouflage-uniformer. I det solflimrende lys står de mellem palmeblade og kigger begejstrede på en dansk Irmapose. Plasticposen er fyldt til randen med amerikanske dollar ...

Ifølge anklagemyndigheden i København er billedet en del af dokumentationen for, at der for fem-seks år siden blev overført pengesummer fra Danmark til den colombianske bevægelse FARC, der er på EU's terrorliste. Dokumentationen, som den blev fremlagt i Københavns Byret, omfattede også omkring 2.000 mail på en beslaglagt computer samt en række telefonaflytninger. For anklagemyndigheden var der samlet set ingen tvivl om, at paragraf 114 b i straffeloven - >om at yde økonomisk støtte til terrororganisationer - var overtrådt, og det skulle takseres til seks måneders ubetinget fængsel.

Ifølge foreningen Oprørs talsmand Patrick MacManus var fotoet ren og skær manipulation. Det var en del af et årelangt mediestunt, udført af den løst organiserede forening Oprør og beregnet på at holde liv i debatten om den danske terrorlovgivning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia.

Medlemmerne i foreningen Oprør er en samling fredelige folk, der gerne vil sende humanitær hjælp, men også det vil tolkes i strid terrorloven. Derfor er målet for aktionen opnået med byretstiltalen. Dvs., at gøre opmærksom på de uretfærdige forhold i Columbia (hvor man for tiden optæller valgstemmer). Den danske offentlighed får ustandselig i medierne beretninger om oprørsbevægelsens ugerninger og aldrig om den statsterror, som finder sted, men ikke anerkendes i de danske retssale, fordi sagen afgøres af politisk nødret, foranlediget af vores krigsførelse og i Sydamerika en udløber af US-imperialisme.