Nyhed
Læsetid: 1 min.

Dansk kritik af Israel

Udenrigsminister Lene Espersen (K) mener, at de israelske planer om at opføre 1.600 nye boliger i Østjerusalem bringer freds-forhandlinger i fare
Indland
11. marts 2010

Den danske udenrigsminister, Lene Espersen (K), slutter op om de massive fordømmelser af Israels planer om at bygge nye bosættelser i det arabiskdominerede Østjerusalem.

Hun siger, at den israelske godkendelse af planer om 1.600 nye boliger i en bosættelse i Østjerusalem lige præcis er en handling, der bringer de netop genoptagne fredsforhandlinger i fare.

»Det er det forkerte signal på det forkerte tidspunkt. Det må vi tage afstand fra, og jeg er helt enig i de reaktioner, der er kommet fra USA og FN. EU's og Danmarks holdning til bosættelser er klar: De er ulovlige i henhold til den internationale folkeret og de udgør en forhindring for fred,« siger Lene Espersen i en pressemeddelelse.

Bred fordømmelse

EU's udenrigsminister Catherine Ashton og FN's generalsekretær, Ban ki-Moon, tilslutter sig USA's holdning, der går på, at Israels planer om nye bosættelser er en rigtig dårlig idé.

»Bosættelser er ulovlige og strider mod folkeretten. De strider også mod Israels del af fredsplanen i området og forværrer håbet for at opnå en varig fredsproces,« citerer en FN-talsmand Ban ki-Moon for at sige.

Fordømmelsen fra FN kommer samtidig med, at USA's vicepræsident Joe Biden kort forinden langede ud efter de israelske byggeplaner.

»Jeg fordømmer den israelske regerings beslutning om at opføre nye huse. Indholdet og timingen af planernes offentliggørelse, nu da vi har indledt nye forhandlinger, er præcis den type skridt, der underminerer den tillid, som vi har behov for,« sagde Biden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Tom W. Petersen

Det er altså underligt skævt...
Irak havde ikke masseødelæggelsesvåben.
Men Irak blev angrebet militært med hundredetusinder af dræbte til følge, fordi Saddam ikke efterlevede FNs resolutioner.
Israel har masseødelæggelsesvåben og har siden 1967 ignoreret FNs resolutioner og krænker uafbrudt international ret bastant og åbenlyst.
Det medfører blot nogle formaninger, som Israel på ingen måde lader sig bremse af og iøvrigt løgnagtigt stempler som antisemitisme.