Nyhed
Læsetid: 2 min.

Fokus på urin i gaderne

Partiet Fokus har fået et nyt fokusområde, nemlig urin og afføring i byens gader. Der skal strammes op og gives større bøder til dem, der bruger byen som toilet, siger partileder
Indland
25. marts 2010

Formand for partiet Fokus, Christian H. Hansen mener, at bøderne for at tisse i byens gader er for lave. På baggrund af situationen i Esbjerg, hvor borgerne ifølge Christan H. Hansen »må vågne op til en bymidte, der sejler i bl.a. opkast, afføring og urin,« han har derfor spurgt justitsministeren, om han vil overveje at »hæve bødestørrelserne for urinering, besørgelse og anden tilsvining af offentlige byområder mærkbart.

- Hvorfor skal bødestraffen hæves?

»Det er nødvendigt, at vi tager hensyn til miljøet, så vi kan få et land, der er ordentligt og rent. Det handler om at vise respekt for de byer, vi bor i,« siger Christian H. Hansen og tilføjer:

»Og så ville det måske også hjælpe, hvis kommunerne satte flere affaldsspande op. For man kan af og til godt rende rundt og lede efter en affaldsspand.«

- Vel ikke når man skal tisse?

»Nej, nej. Det kan man da ikke gøre i en affaldsspand. Men det handler om at vise respekt. Og hvis man skal tisse, så behøver man vel ikke at gøre det op ad en butiksrude.«

Situationen i Esbjerg er formentlig relateret til nattelivet, men det mener Christian H. Hansen ikke er nogen undskyldning:

»Selvom man fester og selv om man er beruset, så er der ikke nogen, der forbyder én at bruge den indvendige side af hovedet.«

- Har du indtryk af, at problemet er blevet større?

»Prøv at spørge borgerne i Esbjerg. Og jeg tror ikke, det er den eneste by, der har det på den måde.«

- Lige nu er bøden for at tisse i byrummet 600 kroner. Hvad mener du, er et rimeligt beløb?

»Det er jo svært at sætte pris på, hvad det skal koste at tisse, men helt ærligt så synes jeg godt, at vi kan komme op på 5.000 kroner. Det handler om at tage hensyn. Nu snakker vi ikke om at stå diskret bag et træ i en park. Vi snakker om det, der sker i gaderne.«

- Du nævner også opkast i dit spørgsmål til justitsministeren. Men det kan man vel ikke i samme grad gøre for?

»Alle kan være uheldige og blive syge. Jeg tror godt, vi kan se, hvad det handler om. Det skal ramme folk, der gør det bevidst.«

- Man har vel aldrig intentionen om at kaste op?

»Nej, og det skal heller ikke være sådan, at vi skal rende og pege fingre ad hinanden. Det handler om at sende et signal om, at man godt må tænke sig om.«

- I Fokus lægger I jo stor vægt på dyrene. Skal der også være strammere regler for folk, der lufter deres hund og ikke samler det op?

»Ja, selvfølgelig skal der det. Det er noget svineri, når man ikke rydder op efter sig. Det handler om at man få nogle rene byer. Så turisterne siger ' det er godtnok det reneste land, vi har været i.«

- Der er vel rimelig rent i Danmark, hvis man for eksempel sammenligner med Italien?

»Jo, men fordi de er nogle svin i Italien, så er der jo ingen grund til, at vi skal være tilfredse med niveauet herhjemme,« siger Christian H. Hansen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Heinrich R. Jørgensen

Partiets fokus handler om dyrevelfærd, men nu skal der åbenbart uddeles større dummebøder, til de - ikke svin, men andre dyr - der ikke kan holde sig.

Underligt.

Tja, dummebøder kan man vel godt kalde det, men hvis det kan begrænse det uacceptable svineri i det offentlige rum, er det okay med mig.

Problemet, er som sædvanlig,at det er en lille gruppe som forpester tilværelsen for alle andre, og en økonomisk straf der kan mærkes, må formodes at virke, også på de dumme og tungnemme der måske skal havde et par af stykker af dem før det virker præventivt.

Faktisk så jeg gerne at man gik meget længere, og gav tilsvarende store bøder for henkastning af cigaretskod, tyggegummi og andet affald i det offentlige rum.

Ja - man kunne eventuelt ansætte nogle pensionerede embedsmænd til at holde et vågent øje med uvæsenet - det gør de vist Japan ...

Angaaende Japan, saa er det en del af pensionsordningerne, at aeldre borgere bliver sat til mindre tunge opgaver, som netop tilsyn. Desuden har man i Japan valgt at gaa den stik modsatte vej, hvad skraldespande angaar. Man har simpelthen fjernet dem fra bybilledet. De eneste steder man finder der, er ved forhandlere af ting, der skal indtages paa vejen.

Samtidigt opfordrer man i det hele taget folk til at svine derhjemme, gennem kampanger. Men det er vist ogsaa lettere at komme igennem med saadan et budskab i Japan.

Højere bøder og andre stramninger af samme art har igennem tiderne vist sig som det mest effektive opdragelsesmiddel ... ikke også ?

Slettet Bruger

Apropos mangedobling af dummebøder og symbolpolitik var det eksempelvis hvad der skete mht besiddelse af minimale mængder af hash, hvilket imidlertid ikke førte til ændringer i adfærden. Men, okay. Alle bøder kan da let ganges med ti, og samles der ikke ordentligt op efter hundens (tynde) mave, må man ind og ruske tremmer eller afsone samfundstjeneste som opsynsmand, for ikke at tale om rimelige straffe for miljøforureningen, når hundeejere efterlader deres gøende køtere foran butikkerne, mens de handler ind. Mon ikke bødekassen snart ville kunne betale de nødvendige brækspande?

Tom W. Petersen

København er jo en temmelig tilsvinet by. Det skal dens indbyggere nok sørge for. Der er virkelig mange, der finder det alt for anstrengende at bære deres affald bare det lille stykke vej til den nærmeste affaldsbeholder.
Jeg tror, at rigtig mange simpelt hen ikke kan lide byen. Ellers smed de jo ikke bare deres affald hvor som helst.
Men byen mangler i hvert fald mange offentlige vel vedligeholdte toiletter. Og noget så gammeldags som gadefejere.

Peter Andreas Ebbesen

Man kan nemt finde ud af hvor folk henkaster deres skidt og lort som førerhundebruger.

For hunden skal nok æde alt det mad-affald folk smider fra sig.
For ikke at tale om afføring fra mennesker så vel som andre hunde.
Og det er for at sige det mildt skide irriterende, at nogle mennesker lader deres hunde skide lige midt på fortovet.
Det er ikke specielt lækkert, når man ikke kan se hvor man træder.
Og så når man måske at komme helt hjem, før man opdager hvad det er man har trådt i...
Mere omtanke om jeg må bede!!!
Faktisk vil jeg mene, at det er meget uhøfligt bare at henkaste mad, dåser parpir og andet fra sig på gaden, bare fordi man har den slatne holdning, at tja, der er jo nok nogle der samler op efter mig.
Så hvorfor skulle jeg vente med at smide det ud, til jeg ser en skraldespand.
Eller endnu værrer, at putte det i lommen.
En hel anden problematik, er, at man også ofte vader i glasgår.
Det er heller ikke særlig godt for et hold førerhundepoter.
VH Heidi Madsen.

Morten Gottschalck

Æd den, Italien!

Hvis folk IKKE skal tisse på gader og i porte, så skal der være flere offentlige toiletter samt kommunerne skal være villige til at samarbejde med mig om mit projekt med at kortlægge HELE Danmarks offentlige toiletter på et Google Map, som kan bruges fra en computer til at udprinte et grafisk map samt den rute man skal på. Senere skal det udbygges til mobiltelefoner og GPS, hvilket selvfølgelig er det bedste. Dette kan måske hjælpe til at nedbringe tisseriet de forkerte steder.

Har kontaktet DSB, fordi de har nedlagt dametoilettet på Nørreport og fik det svar, at de var ved at nedlægge alle toiletter på stationerne, fordi de havde lavet en brugerundersøgelse, og folk havde sagt, at de ikke ville benytte disse, fordi de var så uhumske. Så fordi der findes nogle få psykopater, der absolut skal tilsvine og ødelægge alt, så må vi andre enten tisse i bukserne eller på gaderne og i portene, hvis altså ikke vi vil betale for et restaurationsbesøg.

Interesserede kan læse nærmere om mit projekt her http://www.findtoilet.dk/. Vandt i øvrigt den 4. februar 2010 kr. 100.000 i Offentlige Data I Spil til videreudvikling af projektet.

Så mit råd til alle vil være. Kontakt Christian H. Hansen samt Lars Barfoed direkte og henvis til mit indlæg, så de kan bruges deres tid og indflydelse på noget fornuftigt, som at støtte op om mit projekt, om at få kommunerne til at give mig denne info, som jeg efterlyser. Eller kontakt jeres kommuner og politikere og fortæl om mit projekt, så de kan kontakte mig, og vi kan få dette færdiggjort til glæde for en masse mennesker.

Rachel Henderson

Tisseriet er da langt fra så stort et problem som hundelortene.

Hvis folk ellers kunne finde ud af at tisse på jord med planter kommer det ikke til at lugte.

Forbyd hunde over en vis størrelse, og så kan man for min skyld gerne give 2000 kr i bøde for at efterlade en hundelort.

"de er nogle svin i Italien!"

Nu ser jeg kun frem til næste politianmeldelse!

Hvis man skal, skal man altså bare. Det hører uløseligt sammen med til at være levende. Man kan lisså' godt lovgive imod galdeblæren og alder. Imod mund-diaré (måske politisk relevant) kontrol med tarm-floraen. Må vi så snart være her?...

Med venlig hilsen