Nyhed
Læsetid: 3 min.

Højrerabiate truer kritikere på livet

Mens mediernes øjne hviler på de venstreradikale miljøers registrering af højrefløjen, bliver bloggere dagligt truet af den ekstreme højrefløj. På Facebook er truslerne mod bloggerne eskaleret til deciderede mordtrusler
Mens mediernes øjne hviler på de venstreradikale miljøers registrering af højrefløjen, bliver bloggere dagligt truet af den ekstreme højrefløj. På Facebook er truslerne mod bloggerne eskaleret til deciderede mordtrusler
Indland
4. marts 2010

På en video på Youtube toner et rødt danmarkskort op. »Carl-Erik Zølk er modstander af demokratiet, og han er en af voldens bagmænd,« lyder en forvrænget stemme, mens kameraet zoomer ind på Carl-Erik Zølks hus i Rødovre.

I artikler på højreekstremistiske hjemmesider og i facebookgrupper står højrekritiske bloggeres adresser side om side med trusler om bank og mord på de »røde landsforrædere«.

Margrethe Monika S. Hansen, der er blogger og medlem af Radikale Venstre har fået daglige trusler igennem det sidste halvandet år.

»Jeg modtager både trusler på Facebook, på min blog og i videoer på Youtube. Og det er fra mange forskellige mennesker. Det finder jeg utroligt bekymrende, da de i truslerne refererer til mit hjem og min familie,« siger Margrethe Monika S. Hansen, der ligesom Carl-Erik Zølk på sin blog har rettet skarp kritik af de højreekstreme miljøer.

Trusler er optrapning

De højreekstremistiske hjemmesider og facebookgrupper påstår, at bloggere som Margrethe Monika S. Hansen og Carl-Erik Zølk er en del, af hvad de kalder for »voldens bagmænd«.

Voldens bagmænd skulle ifølge siderne opfordre den radikale del af venstrefløjen til at udøve vold mod højreekstreme fra blandt andet grupperne Danmarks Nationale Front og Vederfølner. På hjemmesiderne dokumenteres påstanden med den aktuelle sag om Kim Møller, skribenten bag den højreorienterede blog Uriasposten, der for nylig blev overfaldet af venstreradikale, da han dækkede en demonstration vendt mod White Pride i Århus.

Margrethe Monika S. Hansen har på sin blog rejst en kritik og sat navn på de forskellige aktører indenfor de højreradikale grupperinger, og mener at anklagerne er rene injurier.

Men ifølge Margrethe Monika S. Hansen er det ikke injurierne, der er det værste. Det er trusler som denne:

»Danmark for danskerne - så død over Margrethe Monika Hansen. Din lille luder.« skriver en Jan Nielsen i en facebookgruppe.

Forsker i højreradikale miljøer ved Center for Sociologisk Analyse, Jeppe Lyng opfatter truslerne på Facebook som en klar radikalisering i forhold til det tidligere trusselsniveau.

»Før var det kampen om gaden, nu er det kampen om det virtuelle rum. Vi så det med Kim Møller fra Uriasposten, der blev overfaldet. Det vakte særlig opsigt, eftersom han blot er en blogger. Det synes jeg viser, at kampen er gået et skridt videre og trukket voldsomt op,« siger Jeppe Lyng og fortsætter

»Trusler på Facebook er en særlig optrapning, og jeg ville tage dem langt mere alvorligt. For her er jo tale om truende personer, der næsten står frem,« siger han.

Tier debatten ihjel

Truslerne har fået konsekvenser for debattøren og bloggeren Allan Lindemark, der tidligere kommenterede kritisk på sider som Uriasposten. Han har på baggrund af de tiltagende trusler besluttet at trække sig fra debatterne:

»Der blev blandt andet linket til min hjemmeadresse i debatterne, som gjorde især min kæreste meget bekymret,« siger Allan Lindemark, der nu har fået adressebeskyttelse.

Margrethe Monika S. Hansen er bange for, at trusselsniveauet ender med at tie debatten ihjel:

»Det er meget udemokratisk, at de via trusler forsøger at ødelægge debatten. Det ender med, at almindelige mennesker ikke tør ytre sig i debatten,« siger Margrethe Monika S. Hansen.

Tidligere Dansk Front

Hun fortæller, at hun har modtaget adskillige mail fra borgere, der er blevet truet over Facebook af den ekstreme højrefløj. Det drejer sig typisk om folk, der har støttet op om moskeer i Danmark.

Forsker Jeppe Lyng forklarer, at folkene i disse grupper typisk er tidligere medlemmer af Dansk Front. De er nu oftest medlem af grupperne Vederfølner eller Danmarks Nationale Front. Og netop de grupperinger er ifølge Jeppe Lyng i gang med at kridte banen op i kampen mod den radikale venstrefløj:

»Krigen flytter ind i det digitale rum. Det rum bliver lige så relevant for dem, som gaden er. Det her er mennesker, der er i gang med at positionere sig selv. De vil være ligeså store som Dansk Front,« siger han.

Truslerne har fået folketingsmedlem for SF Kamal Qureshi til at melde facebookgrupperne til politiet. Han har derudover stillet spørgsmål til justitsministeren om, hvad politiet gør for at sikre overvågningen af de højreradikale miljøer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Tak til Information for at tage dette emne på.
Har lige hørt i P1-morgen, at DF har rejst en forespørgselsdebat i dag i Folketinget om den danske erklæring om at Danmark støtter et selvstyrer i Tibet men stadig under Kina. Det er blevet kaldt et knæfald for Kina og noget der er værre. Om Tibet gamle styre var bedre end det kinetiske ved jeg ikke nok om, ligeledes ved jeg egentlig heller ikke om Tibet har været et selvstændigt land eller om det ikke i det store og hele har været et område med tilknytning til det store land i midten.
Derudover virker debatten om ytringsfrihedens ubøjelighed skingert i denne debat, hvor venstrefløjs folk nu skal anholdes for at føre opsyn med højreradikale som truer dem. Det kan godt værre at jeg er dum , men jeg forstår ikke hvorfor næsten alt er tillade overfor vore muslimske indvandre og venstrefløjen men ikke over for højreekstremister ol.

Slettet Bruger

Det virker grotesk, når implicerede parter på begge sider så ofte hævder, at de kæmper for det helt rigtige demokrati mod middelalderlig eller fascistisk kultur og set ift det store medieselvsving om ytringsfrihed, krav om politibeskyttelse, snak om retssamfund, kulturkamp, mod undertrykkelse osv. Politisk hooliganisme virker desværre uundgåeligt som demokratiet fungerer lige fra landets politikere og medier til den mening, fællesskab og identitet, som den åbenbart tilbyder.

Monika S. Hansens (Shansen) retorik og efterretningsvirksomhed står bestemt ikke tilbage for højrefløjens ditto.

Kampen mellem de politiske yderfløje i DK, har udviklet sig til en opkørt bandekrig mellem primitive fanatikere der i medierne forsøger at iscenesætte sig som ofre for "de andre".

Nu var det så Monikas tur til at besnære en ukritisk mikrofonholder.

Peter Olesen; det er grotesk, at du forsøger at udråbe debatører fra Radikale Venstre og SF til ekstremister. Der ER en kæmpeforskel på at være forankret i et politisk parti omkring midten og at befinde sig uden for rækkevidde, som den ekstreme højrefløj gør. Monika S. Hansen gør et fremragende arbejde med at afdække de højreekstremes virksomhed (noget som givetvis i forvejen også foretages af PET) og dermed øge bevågenheden omkring deres eksistens. Det fortjener hun tak for - ikke dæmonisering.

Torben Laurberg

PROBLEM - REACTION - SOLUTION
Det er en meget alvorlig sag, når en politiker trues på livet - og det skal tages meget alvorligt!
Også selv om det hele kan være en banal hegelsk 'Problem-Reaction-Solution'-PSYOP fra "Intelligence-brown-shirts" under navnet SIAD til påvirkning af vore danske sind til en snarlig underkastelse af et mere gennemkontrolleret internet,
et mere gennemkontrolleret internet som dét det amerikanske internet-lovforslag "Cyber Security Act" vil byde på i USA.
(Jay Rockefeller's endnu ikke endeligt vedtagne lovforslag, "Cyber Security Act").

1. PROBLEM; Først gøres USA's befolkning bange for "internet-terrorister"
2. REACTION; Så siger USA's befolkning: Så gør dog noget politikere!
3. SOLUTION; Slutteligt træder politikerne frem og "tilbyder" den skræmte befolkning løsningen: "Cyber Security Act", som så skal kontrollere befolkningen i hoved og i ende. Befolkningen vil acceptere dette, idet befolkningen siden "9/11" er opdraget til at sætte lighedstegn mellem FRIHED og KONTROL.

(I øvrigt vil det nuværende og meget begrænsede internettet i Kina blive det rene barnemad ved siden af en kommende vestlig beta-version af internettet efter "Cyber Security Act". Internettet i Kina er jo kun blokeret med IP-blocking og firewalls og den slags findes der råd for)

Mine bedste tanker og fulde sympati går i denne svære tid til dem, der er blevet truet på livet.
--

Andreas Trägårdh

Den slags mordtrussler er ikke nyt. De har skam stået på længe. Jeg er blevet truet på livet af højreextremister, både på nettet, i debatter og i gaderne adskillig gange efterhånden men det er rigtigt at det tager til.
Et debat forum der kaldte sig "Liberator" blev drevet af extremister, der i bar raseri og had over deres egen forsmåede og ubetydelige argumenter, endte med at true mig på livet.
De lod mig forstå at de havde sproret mig og fundet min adresse, og at de agtede at "nakke mig" osv.

Den cafe jeg dengang skrev fra blev smadret med smørsyre natten derpå og ejeren fik en regning på 250.000 og tabt arbejdsfortjeneste.

Politiet ville iøvrigt ikke udføre en report over attentatet på caffeen, men meddelte istedet at ejeren selv måtte stå for at udfærdige den, men at de skam godt ville modtage den med posten - så meget for politiets efterforsknings arbejde.

I fjor diskuterede jeg krigene i mellemøsten med en officer. Vi var i sagens natur slet ikke enige. Jeg meddelte ham bla. at de eneste der går i døden for os er de kør, høns og grise vi spiser, hvorfor jeg mener at det han laver er kriminelt, at det mord og ikke et forsvar og at det iøvrigt er demokratiet der taber når der myrdes i dettes navn.
Han blev stik tosset og endte med at true mig på livet Som han sagde ville han skærre halsen over på mig. Han lod lod mig også forstå at alle "langhårede socialistsvin som mig skulle nakkes". Officeren er iøvrigt også politimand af uddannelse.

Peer Aagaard:

Nu er det jo personens ord og holdninger der er det afgørende i denne sammenhæng, ikke det politiske skalkeskjul hun har valgt at gemme sig i.

Mads Kjærgård

Sørgeligt er det, at man ved fra erfaringer fra bl.a. Vesttyskland at politiet ikke tager trusler fra højrefløjen alvorligt og ikke giver den meget opmærksomhed, sådan er det også herhjemme, hvis DF bliver truet så mobiliserer man, bliver Enhedslisten truet så trækker man på skuldrene!
Men dybest set så tror jeg desværre også at mange vælgere på højrefløjen sympatiserer med den yderste højrefløj i Danmark og synes det er ok det de gør!

Mads Kjærgård:

Jeg skal da gerne, som højreorienteret/borgerlig, tage afstand fra al politisk vold eller trusler herom, hvis du skulle tvivle.

Generelt mener jeg at dine antagelser omkring opbakningen til vold på højrefløjen, er ganske uvederhæftige og uunderbyggede, og vel nærmest må betragtes som ondskabsfuldt spin.

Det er ganke mange politiske blogs støttende både blå og rød stue, hovedparten af disse er ganske mainstream, og for manges vedkommende også interessante.

De voldelige, og deres hyklerisk, beskrivende parasitter og snigende anstiftere, er et fåtal, men de er der, uanset hvilken partifarve de forsøger at camouflere deres antidemokratiske virke bag.

Marianne M. Rosengren Pacarada

@ Peter Olesen.

Godt nok ser Margrethe og jeg ikke ens på alting, men hun har aldrig, og jeg gentager: ALDRIG truet andre med vold og død! Ej heller har hun opfordret til det. Og da det er det, artiklen handler om, kan hun vel dårligt slås i hartkorn med højreekstremisterne.

Det samme gælder i øvrigt Zølck og Lindemark.

Jeg har også trukket mig meget i forhold til debatterne og holder mig til at blogge i ny og næ pga, hvad nærværende artikel nævner, og jeg tror ikke, jeg nogensinde har nævnt en anden blogger i mine indlæg - andre end Gravers og Møller (Gravers fordi han og hans undersåtter overtog et debatforum. Møller fordi han, uprovokeret, skrev løgne om mig inde på Urinposten).
Men det er da glædeligt, at der endelig er kommet fokus på et problem, der har stået på i årevis!

Marianne M. Rosengren Pacarada:

Jeg vil nødigt trækkes ind i jeres interne kampe mellem fraktionerne, dog vil jeg bemærke at både Zølck og Hansen er grundigt sovset ind i det absurde efterretningsarbejde der foregår ved snart alle demonstrationer eller offentlige arrangementer der smager bare lidt af politk. Hvilket jo også, på sigt, skræmmer almindelige borgere væk.

Man savner lidt mere selvdistance og lidt mindre paranoia hos de selvretfærdige, forfulgte uskyldigheder, på begge fløje og så gerne nogle flere debatarrangementer på neutral grund hvor meningerne kan brydes og volden afmonteres/isoleres.

Og så må jeg give Tom Dahl helt ret i, at man som offentlig person må forvente lidt flak i ny og næ, men vold og trusler skal naturligvis anmeldes og retsforfølges.

Marianne M. Rosengren Pacarada

@ Peter Olesen.

Jeg ønsker ikke at trække dig ind i noget som helst. Jeg pointerer bare, at der ikke kan trækkes lighedstegn mellem Zølck og Margrethes skriverier, og så de trusler, der følger.
Og så påpeger jeg, at man ikke behøver at deltage i et "efterretningsarbejde" for at modtage trusler på nettet.

Mads Kjærgård

Tja jeg håber da jeg tager fejl, det med Vesttyskland er dog underbygget via historiske materialer som dokumenterer at det Vesttyske politi stort set lod højrefløjen være i mange år og koncentrere sig om venstrefløjen, ligner ret meget det PET også gør herhjemme!

M.h.t. højrefløjen herhjemme, så bygger jeg min antagelser på samtaler jeg har haft omkring dette emne i de forløbne uger. Folk der stemmer på VKO var dybt dybt rystende over truslen mod PK, men når man nævnte truslen mod Enhedslisten, så sagde de bare "nå ja men de er jo selv så rabiate"

Men don´t know, jeg kan jo tage fejl og det håber jeg da!

Mads Kjærgård

Det er jo forøvrigt i den forbindelse værd at bemærke at Lars Løkke tog afstand (og med rette) fra truslerne mod PK, men truslerne mod Enhedslisten nævnte han ikke med et ord. Nå nok en lille forglemmelse fra hans side, men alligevel påfaldende! Og så er det jo enhver frit for at tænke sit og det gør jeg da i hvert fald!

Mads Kjærgård:

Mon ikke at der var andre faktorer der drev BRDs efterretningsfokus, end en sart afvejning mellem højre og venstre - fx den kolde krigs realiteter og paranoia, Bader Meinhoff etc?

Og mon ikke Løkke også havde taget afstand fra truslerne mod EL, hvis han var blevet spurgt? Lad nu ikke det hele gå op i selvbestaltede martyrier og hvem sagde hvad, hornår.

Mads,

ikke min erfaring mht. Tyskland. Bundesamt für Verfassungsschutz udgiver hvert år en trusselsrapport og de er ekstrem årvågne over enhver højreekstremisme. Det er så op til politiet i de enkelte delstater at efterkomme det. Forbundsstaten har ikke politirettigheder i landet.

Jeg er en af de heldige tilhængere af moskeer i Danmark, der har modtaget en trussel efter at have været inde og skrive på Nej til moskeer i Danmark´s væg. Jeg citerede udtalelser af præster i hhv. Pakistan og Egypten, der fortæller, at mulighederne for at bygge kirker og dyrke kristendom er forbedret kolossalt i de senere år. Der stod fra start i gruppens information, der ikke fandtes kirker i muslimske lande .. det blev siden rettet til, der ikke bygges kirker i nutiden.

"HVA SÅ DIN KLAMME KUJON.. Det er iorden du ønsker moskeer respekt for det, men ikke respekt for du ønsker det i Danmark vi andre gider ikke jeres religiøse shit så pak jeres lort sammen det mener vi ellers er der nogen der kommer og spraker en varm lodekolpe laangt ind i kæften på dig.. Så hvis jeg er dig så pis væk fra den side og kan du ikke fatte det så lover vi dig for du vil opleve dit livs største mareridt vi er mange danskere der er død træt af jeres lort.. Håber for sig selv at du fatter det!!!!
Tænk over det eller vil du gerne dø hurtiger? FAT DET VI GIDER IKKE JERES LORTE MOSKEER I DANMARK!!!!!!!!"
Efter 10 dage har politiet endnu ikke reageret på min anmeldelse - og det havde jeg da heller ikke regnet med, Men jeg tuder skam ikke, nøjes med at undre mig.

Birgit Bergløv

Jeg synes nogle her i debatten viser problemet i en nøddeskal. De tre nævnte bloggere har forholdt sig kritisk til højrefløjen, og har ved flere lejligheder med dokumentation afsløret, hvad de står for. Og straks mener nogle, at de heller ikke holder sig tilbage. Og nej, de holder sig ikke tilbage når det gælder argumenter og dokumentation. Der er dog forskel på argumenter og trusler. Men også her lader det til, at nogle mener, det er undskyldning for at fremsætte trusler på livet. Noget de desværre for lov til. Er selv blevet udsat for trusler indtil flere gange. Det er efterhånden hverdagskost for venstrefløjsbloggere.

Marianne M. Rosengren Pacarada

@ Peter Olesen.

"Og mon ikke Løkke også havde taget afstand fra truslerne mod EL, hvis han var blevet spurgt? Lad nu ikke det hele gå op i selvbestaltede martyrier og hvem sagde hvad, hornår."

Her er jeg tilbøjelig til at give dig ret. Og med det in mente, er det vel egentlig spørgsmålet, hvem der klynker højest af DF eller Enhedslisten...

Jeg så, at DFer Martin Henriksen har droppet Facebook og Nej til moskeer i Danmark, som han stod i spidsen for. Her har han og med-administratorerne på baggrund af usande oplysninger, der er skrevet om i takt med de (få) kritiske kommentarer, pisket en stemning op mod muslimerne.
Ikke nok er det respektløst over for muslimerne, men egentlig også over for den gruppe danskere, der savner ressourcer til at undersøge og forholde sig kritisk til diverse påstande.

"Nej til moskeer i Danmark! - Nu når vi nok desværre får 2 store moskeer i det ellers smukke Danmark så kan vi vel fjerne den lille havfrue også skal vi vel også have prymider, udenfor kronborg. Så folk kan se hvor tosset danskerne er blevet når de sejler forbi.. Så kan de sgu også tage børnens forlystelser og rive tivoli ned og bygge en stor moske... til muslimerne der. Det er belønning for de har brændt det danske flag af? Hurra for Danmark.
"Nej til moskeer i Danmark! - Jamen de smutter da ikke og slet ikke når de får moskeer.. Tror i selv det?"

........
.."du da en taber mike !! danmark er lille ? og jeg finder dig"...
.."Man må håbe, at der er nogen der laver selvtægt når nu politikerne ikke respekterer demokratiet!
Der er vel noget der hedder selvforsvar?"..
.."de svin kan kun 3 sætninger når de når den danske grænse og det er : ikke forstå, bistand, og politi"........
.."FY for helvete siger jeg bare.... Danmark som vi kente de er sgu snart vekk og snart er der kun nogle FOCKING SKØRE JALLAERE / NOGLE JUBIL IDIOTER DER LIGGER MED RØVEN OP I LUFTEN 5 GANGE OM DAGEN ....:/ HALLO NU MÅ DER SNART SKE NOGET ???"..
.."Det må snart være nok, ud med de vantro hunde, ellers må de omvendes til kristendom og starte som det laveste på rangstien, selv det der kommer ud af min hund, lige under halen er mere værd end end muslim"..
.."Om jeg så skal vie mit liv til at køre rundt fra by til by og ødelægge byggeriet, så er det det jeg gør!"..
.."jah så lukkede de sgu lige en fritidsordning i XXX for at spare penge er det for at de ka bruge dem til en skide moske det er fan... godt gjort af vores regering at de presser vores kommunere til at skide på vores børn og ældre for at de ka få penge ind og til hvad"..
.."vi bomber dem !!!!"..
.."kender mange der gerne vil gøre noget ved det men det er jo DESVÆRRE forbudt at SKYDE DEM"..
.."Fuck af, klamme fejl farver. i skal ikke tage vores by! :O"..
Osv.osv..
Navnene har jeg fjernet, ellers er citaterne som de står på siden.
http://www.facebook.com/#!/pages/Nej-til-moskeer-i-Danmark/268649575940?....

@Maria
Jeg tror du skal tage de fleste af de trusler med et gran salt. Så længe de ikke gør alvor af dem er de ikke nær så farlige, men det er selvfølgelig en skræmmende udvikling. Og forståeligt nok at Martin Henriksen har 'forladt skibet', han kan selvfølgelig ikke længere klare at se det i øjnene som han selv har skabt: en sand ynglekasse for kommende højrerabiate.

Birgit Bergløv

Her et par citater fra facebookgruppen Demonstration mod stormoskeen på Vibevej

http://www.facebook.com/wall.php?id=250319708645

Hanan luk så fissen din muslimske møgluder... Hvis moskeen bliver bygget så lover jeg dig for at lortet bliver brændt ned til grunden sammen med dine fucking imamer, burkabærende terrorister og og hellige krigere...

Så kommer i alle til møde Allah hurtigere end i havde forventet...

GRÆNSEN ER NÅET...

Jeg håber alle jer som har bekræftet, at møde op også gør det. Det ser meget bedre ud irl, hvis vi (indtil videre 98) stod sammen på Vibevej. Rigtig mange havde bekræftet, at de ville møde op sidste gang, men noget forhindrede....?? nogle at dukke op og det er en skam. Jeg var der selv og jeg kommer også denne gang. Alle Muslimer, som ikke kan indordne sig skal IKKE være her i Danmark. Islam er roden til alt ondt og det er derfor jeg møder op!
Mit eget ordsprog og underskylder mange gange for at skrive det her, men har fået nok! : HUNT THEM DOWN AND KILL....
I fare for at få tæsk, så skrev jeg det altså.....

@Johannes
Det giver slet ikke mening at snakke om politisk motiveret vold, når selve systemets fundament er bygget på vold og udbytning. Al fundament for magt bygger på vold og underkastelse - det burde du vel ikke være for dum til at vide? Systemets vold og repression er legal, mens folk selvforsvar imod vold kriminaliseres og bagatelliseres. Er jeg den eneste som kan se noget der ikke stemmer overens her?

Birgit Bergløv

Johannes jeg har efterhånden debatteret i mange år på forskellige debatsider. Trusler fra den yderste højrefløj har jeg oplevet jævnligt. Det omvendte har jeg kun oplevet en enkelt gang, hvor den pågældende omgående blev sat på plads af netop venstrefløjbloggere, der tog kraftigt afstand. Inkl. jeg selv.

Birgit Bergløv

Har desuden set bloggere fra den ekstremistiske højrefløj forklare overfaldet mod 2 demonstranter fra demonstrationen hvor Kim Møller efter sigende blev overfaldet,( ifølge aviserne blev han ramt af en enkelt flaske, hvor hans egen forklaring er noget mere dramatisk) forklare de overfald som pay-back for overfaldet på Kim Møller. Altså man overfalder 2 tilfældige, der har deltaget i demonstrationen så voldsomt at den 17- årige endte med brækket kæbe og blødninger i hjernen.

@Birgit
Til interesserede har jeg fundet et nedkortet lydklip på nettet hvor P1s Orientering-udsendte følger White Pride på 'tur i byen' den pågældende demodag:

http://www.myupload.dk/showfile/4422364b35c.mp3/

Den fulde udsendelse kan høres her (fra 78 min.):

http://podcast.dr.dk/P1/ORIENTERING/2010/OR_100210.mp3

Marianne M. Rosengren Pacarada

@ Johannes Aagaard.

Nu har jeg søgt i 15 min., og selvom jeg er en rimelig habil internetbruger, har jeg ikke fundet et eneste tilfælde.
Kunne du ikke være sød at linke?

Birgit Bergløv

http://www.aarhus.dk/vis_artikel.asp?ArticleId=13576

Et enigt byråd tog i går kraftig afstand fra højreekstremistisk vold, som nu skal kortlægges og bekæmpes fra alle fronter. Dansk Folkeparti havde nær spændt ben for forslaget.

Århus Politi, kommunen, AGF og FC Aarhus og andre relevante institutioner skal nu stå sammen i fælles front mod den højreekstremistiske vold i Århus.

Det besluttede et enigt byråd i aftes efter mere end en times debat på baggrund af en række episoder i og uden for Århus, hvor særligt tilhængere af den voldelige AGF-fraktion White Pride har været involveret.

Artiklen siger: "Mens mediernes øjne hviler på de venstreradikale miljøers registrering af højrefløjen..."

Det er noget sludder. Medierne har kun i den allerseneste tid fokuseret på venstreekstrem vold, fordi PET har sigtet en person fra det voldelige AFA.

Medierne plejer derimod at fokusere ret ensidigt på højreekstremisme, mens venstreekstremister regnes for fredelige. Hvis de alligevel begår vold og hærværk, hjælper medier og politikere med at finde på undskyldninger.

I overskriften her er det endda blevet til "højrerabiate". Udmærket tiltag, men husk også at tale om de "venstrerabiate".

De højre- og venstrerabiate har meget til fælles, men ligesom i 1930'erne ser det ud til at være højreekstremismen der kopierer kommunismen.

Det er besynderligt og skadeligt at Århus byråd kan finde på at udstede en ensidig erklæring der fordømmer "højreekstremisme" - på forslag fra Enhedslisten, der ganske vist er et fredeligt parti, men alt andet lige må formodes at have mere sympati for venstrerabiate end de højrerabiate. Pressemeddelelsen bruger endda det kommunistiske sprogbrug: "FRONT mod højreekstremisme".

Der er jo også venstrerabiat vold i Århus. Det specielle ved Århus er faktisk at de venstrerabiate ikke har monopol. Her er der nemlig også et højrerabiat miljø som "modvægt" mod de venstrerabiate.

At Margrethe Monika S. Hansen beskylder andre for injurier er jeg helt ude af stand til at tage alvorligt, efter hendes vanvittige adfærd i blogverdenen, hvor hun bl.a. har photoshoppet et billede af en højrekonservativ blogger med en lort på hovedet og anklaget ham for alle mulige private, familiemæssige problemer.

Heinrich R. Jørgensen

Det enige byråd i Århus, tog beslutningen vedr. White Pride i foråret 2004. Det er et gammelt referat - næsten 6 år.

Hvilket rejser spørgsmålet - hvordan gik det så i de forløbne 6 år?

Andreas Trägårdh

Korrekt det multikulturelle klaver spiller ikke, men er der tilgengæld en konfligt mellem folk og fæ, div. traditioner og skikke, skyldes det alene det at der er tale om den samme kultur.

Hvis to ideer der tilsyneladende opleves som forskellige, komer i berøring med hinanden, da går de begge i opløsning og ud af det opstår noget nyt.
Dette er civilisations grundvilkår.

Det er enighed der sætter verden i brand og ikke uenighed, for vi er alle forskellige - 100% forskellige. Der findes ingen prototyper, der var ingen der gik forud i livet for os, for at leve betyder at vi berører livet lige der hvor ingen anden har rørt det før.

Livet er et eneste koeksisterende fælleskab, der eksisterer ingen anden pseudofælleskab, hverken et der er baseret på nation, ideologi, religion, race, køn eller nogen anden form for ideal.

Man er nødt til at vælge side i konflikten, det nytter ikke noget at isolere sig på midten, især ikke nu hvor statistikken overalt i Europa viser at socialdemokratierne og de øvrige midterpartier lider under kraftig tilbagegang (sandsynligvis grundet den igangværende recession).

Enten står man sammen med venstrefløjen om at bekæmpe højrevolden, der også rammer indvandrere og ikke-heteroseksuelle. Eller også er man med højrefløjens nationalistiske korstog og imod de venstreorienterede(s undertrykkelse af de destruktive og bagudstræbende, fortidens historiebevidste kræfter). Problemet forsvinder ikke af at man udråber de to grupper til lige rabiate, for så er vi lige vidt.

Som jeg forsøgte at sige tidligere, så gavner den nuværende bandekrigsdiskurs kun højrefløjen, da det miljø er i en konstant kamp for at etablere sig hvis ikke de får et tilsvarende modspil fra venstrefløjen. Hvis man ikke accepterer venstrefløjens ret til at optrævle og bekæmpe fascismen, så rodfæster den sig og vokser - det er en kendsgerning som vi så konsekvenserne af under 2. verdenskrig. Men det er desværre et nødvendigt onde som man ikke kan blive fri for i kampen om byrummet.

Hvis ikke venstrefløjen står stærkt (ligesom den gør i København), går der i stedet en masse minoriteter rundt og er utrygge, fordi det er højrefløjen der har magten over gaden. På mange måder bestemmer yderfløjene altså hvad der er acceptable og uacceptable elementer i samfundet, det ser man også inden for parlamentarisk politik. DF har indirekte magten lige nu, men under en oppositionsregering vil magten lige så bero på om Socialdemokraterne kan stille Enhedslisten tilfredse.

Så kan kritikerne selvfølgelig mene at det er noget lort, men sådan er virkeligheden nu engang bare. Så længe der findes en trussel om vold, og det gør der så længe højrefløjen ikke er isoleret, så forefindes der utryghed i samfundet. Der er ikke plads til begge fløje så længe højrefløjen afviser dialog med sine modstandere (hør radioklippet jeg postede tidligere under denne artikel).

Højrefløjen er nådesløs i sine dogmer, venstrefløjens står heldigvis altid til diskussion og forhandling hos flertallet, da venstrefløjen i modsætning til højrefløjen har en lang fortid som fortaler for radikalt demokrati og deltagerindflydelse (NB: i Danmark og nærmere siden 1968). Højrefløjens svar på dette har historisk set altid været totalitarisme og topstyring (Hitler og NSDAP) - bare tag et kig på hvordan DFs partihierarki er opbygget i forhold til Enhedslistens kollektive bestyrelse og afstandtagen til formandskab.

At antifascisterne opererer med en relativt lukket dagsorden, må derfor tolkes som om at miljøet er under pres fra de højreorienterede - og omvendt selvfølgelig også i særdeleshed. Det er generelt ikke velset i samfundet at være nazist eller have stærke nationalistiske sympatier, mens venstrefløjen udviser nultolerance over for det, da højrefløjens projekt historisk set har fungeret som splittende for venstrefløjens arbejde og ensidige fokus på de rige og magthaverne i samfundet.

Højrefløjen bruger indvandrerproblemet som påskud til at dreje fokus væk fra emner som ulighed, klassekamp og fællesskab og giver det hele en nationalistisk og dybest set ekskluderende baggrund, da denne ikke inkluderer plads til minoriteter og andre afvigere fra de udstukne normer.

Og derfor kan jeg ikke se nogen grund til hvorfor man som almindeligt, relativt kollektivistisk menneske og tilhænger af velfærdsstaten ikke skulle være modstander af den ekstreme højrefløj. Når alt kommer til alt må man tænke tilbage på sine rødder: den historiske arbejderbevægelse og dennes nutidige repræsentanter (de autonome, omend subkulturelle, og Enhedslistens tilhængere).

Den nuværende arbejderklasse udgøres derimod for de flestes vedkommende af DF-sympatisører som reaktion på at det kommunistiske projekt fik sin vejs ende med Murens fald i 1989, og at der siden da ikke er blevet stillet troværdige politiske alternativer til denne klassekampsvinkel, hvilket har fået de sidste rester af den oprindelige målgruppe til at søge imod højre.

Men samtidig er opblomstringen af højrefløjen også et udtryk for at venstrefløjen har spillet fallit og lukket for mange indvandrere ind i landet uden at forholde sig klart til, hvordan disse skulle inkluderes i samfundet. Man har bygget boligblokke og isoleret dem i ghettoer fra starten - en strategi der på sigt har fået disse små minisamfund til at udvikle sig til egentlige parallelsamfund med fremmedartede kulturer og regler i forhold til det omgivende samfund.

I stedet skulle man i sin tid have taget højde for ikke at koncentrere for mange udlændinge eller folk fra samme verdensregion på samme område. Havde man fordelt folk lidt bedre og blandet dem med flere etniske danskere i starten, var chancen for at deres delvise segregation ikke havde fået lov helt upåagtet hen, det er i hvert fald min tyrkertro.

*chancen for at deres delvise segregation ikke havde fået lov til at gå helt upåagtet hen, det er i hvert fald min tyrkertro.

(jeg må hellere gå i seng nu)

"Voldens bagmænd skulle ifølge siderne opfordre den radikale del af venstrefløjen til at udøve vold mod højreekstreme"

Gid jeg kunne se bare et eneste bevis på denne påstand!

Jeg har også selv modtaget trusler, både pr mails og offentligt, - men det er ikke værd at kopiere ind her, for sproget er så vederstyggeligt at det ikke fortjener at blive gengivet.
Til gengæld er det anmeldt både for trusler og racistisk chikane!

Chajm Zweistein

Markus Lund,

Deres betragtninger er meget interessante, og jeg kan bifalde dem for en stor dels vedkommende.

God læsning !

Andreas Trägårdh

Til dem i debatten, her og andre steder iøvrigt, der har en tendens til at sige at
“ah, ja men modparten er ikke et hak bedre!” osv.

- I optræder som åndelige hælere. Derfor er I meget vigtige for magtens korruption!

Det I fortager jer er deprimerende for den nødvendig kommunikation, jeres forfladigelse suger al nærring og substans ud af en evt. frugtbar politisk debat og indsats, og jeres bestræbelser leder i sidste ende kun til ansvarsforflygtigelse. Kort sagt

- I graver magtfolkets flugtveje!

I ønsker helt åbenlyst at springe let hen over problemerne ved at i glemsel at forsage fakte men derved går I også denne fortrængning til en lukrativ tilrettelægelse af realiteterne opfattelse - I laver spin, men gør I det med vilje?

Med jeres forfladigelse af tingenes tilstand medvirker I direkte til at legimitere dels et moralsk fordærv men også til at gøre det muligt og ikke mindst formålstjenesteligt at foregive at være noget man ikke er, når man kun er en gemen snylter.

Er det sådan forsamlingen skal rådes - af ideologiske vrag og snyltere, åndelige undermålere, der kun spekulerer i egenrådig profitmageri?

Men selv om mit indlæg før blev slettet, så synes jeg stadig at det er relevant at nævne denne kronik af Antifascistisk Aktion: http://www.projektantifa.dk/baggrund/strategi-og-taktik/article/antifasc...

Det er problematisk hvis politisk arbejde kriminaliseres som terrorisme, især når formålet ikke engang er at forstyrre samfundet, men tværtimod gøre det mere sikkert for minoriteter. Terrorparagraffen er i det hele taget til grin og uigennemskueligt skruet sammen. Narkosmugleren Camilla Broe blev vist også udvist af Danmark ud fra dennes beføjelser.

Andreas Trägårdh

En ide, en tanke er det der ligger til grund for en kultur. Og de er universale. Universet er denne ide og tanke. Derfor er vi alle omfattet af den samme kultur dersom vi kan opfatte hinanden.

Med udsagnet "det multi kulturelle klaver spiller ikke", bygger jeg på det faktum at en kultur er en tanke der kultiveres ud i verden og at en tanke ikke optræder samtid som en anden tanke. De optræder i rækker - tankerækker. Det er kæder af reaktioner.

Tanker er der sikkert uendeligt mange af og flere tanker betyder således flere kulturer. De har bare intet reference til fælles.

-

En regndråbe (én tanke) der
rammer (én anden tanke)
et blad (én tredje tanke), er jo ikke en konfligt.

Men dette billede er samlet - en tankerække og det skildrer én tanke - én kultur, nemlig den der har formet mig og dig der læser det her.
Det er vand, balistik, og botanik kultur

Annemette Nedergaard

@Birgit Bergløv
"Kim Møller efter sigende blev overfaldet".
Kim Møller blev ikke efter sigende overfaldet, han BLEV overfaldet.
Det må da være rigt dokumenteret - bl.a. via tv-billeder i Tv2 - Østjylland.
Men typisk når venstre-rabiate udøver vold, så bliver det bagatelliseret.
Føj !

Danny Nielsen

Hvor er det da ynkeligt, at venstrefløjsfolk herinde kun tager afstand fra højreradikal vold, mens højreorienterede i denne debat tager afstand fra begge.
Fx ved at påstå, at Kim Møller "eftersignende" blev overfaldet. Desuden mangler det mest væsentlige at blive nævnt, nemlig at folk fra Enhedslisten direkte har udvist forståelse for overfaldet på Kim Møller og nægter at tage afstand.
Der findes idioter på begge sider, men at disse ligefrem er medlem af et legitimt parti er vanvittigt. Har vi hørt DF-medlemmere bifalde et overfald på et radikalt medlem?
Jeg går da ud fra, at de radikale medlemmere også tager afstand fra vold begået af venstrefløjen, med mindre deres menneskesyn da markant er anerledes end mit.

Sjovt at Carl Erik Zølck bliver nævnt. Manden er jo en af de mest markante netstalkere, der findes. Tænk at en mand har så meget tid, at han køber et domænenavn og laver en hel hjemmeside kun for at svine en anden mand til. Man kan kun ryste på hovedet og kigge ned i jorden...

Chajm Zweistein

Hr. Nielsen, deres insinueringer er groteske.

Og JA, vi har adskillige gange hørt og set, og vi ved det desuden, at DF-medlemmer bifalder vold mod det de kalder "landsforrædere".

Bl.a. måtte af samme årsag fornylig et DF-medlem, byrod på amager, forlade partiet.

Chajm Zweistein

Nej, fru Nedergård, TV2 er ganske sikkert ingen absolut sandshedsvidne i ovenn. sammenhæng, "efter sigende" er helt korrekt udtrykt.

Overfaldet , i ordets egentlig forstand, blev to medlemmer af enhedslisten

Annemette Nedergaard

@Chajm Zweistein

Dine ord taler for sig selv.
Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves …

Se f.x.
http://blogs.jp.dk/konflikten/2010/02/07/vi-er-kim-m%C3%B8ller/

Andreas Trägårdh

Gab, sikke en masse jammer.

Hvorfor kommer i ikke med noget sagligt man kan bruge til noget?
Hvorfor skriver I egentlig her hvis I ikke har noget andet end klynk at byde på?

- Kom igen

Chajm Zweistein

tjæ, Andreas, de afslører sig da selv med deres jammer ;-)

Men det er da meget typisk, at man bliver injurieret omgående, såsnart man ytrer mening .

"Hvor er det da ynkeligt, at venstrefløjsfolk herinde kun tager afstand fra højreradikal vold, mens højreorienterede i denne debat tager afstand fra begge."

(Nu vil jeg nødigt ind på systemets vold igen og kapitalismens daglige massemord, men som sagt er det her peanuts i forhold til verdens storpolitiske tilstand. Faktum er at venstreorienteret vold ikke på samme måde er en trussel mod demokratiet; det er faktisk et forsvar for demokratiet - retten til at eksistere og være til som man er født - og et værn imod at fascistiske grupper og individer vinder fodfæste og påbegynder en langsom proces imod afskaffelsen af det.)

Vi har set før hvad manglende handling og flotte, men ubetydelige hensigtserklæringer har ført til. Redox og Demos er symptomer på at efterretningstjenesten ikke tager truslen fra højre alvorligt nok, og at Danmark i øvrigt at er et af de eneste tilbageværende lande i Europa hvor nazisme ikke er blevet forbudt (ikke at jeg bifalder den slags meningsundergravende forbud, som alligevel aldrig virker efter hensigten, men det er tankevækkende) - konklusion: etniske minoriteter og homoseksuelle overfaldes stadig på gadeplan. Og hate crime-registrering er skræmmende nok først noget man har påbegyndt inden for slutningen af dette årti!

Man kan ikke dække sig ind bag begrebet ytringsfrihed, når de højreekstremes erklærede formål (bare læs på DNSBs hjemmeside) er at afskaffe denne rettighed samt demokratiet. Denne borgerligt-liberale ligegyldighedsholdning over for ekstreme bevægelser var altså den direkte årsag til at Hitler kunne komme til magten i 30'ernes Tyskland.

Tænk over det!

Danny Nielsen

Jeg nævnte folk i debatten HER og ikke en eller anden DF'er, der jo blev ekskluderet for netop denne udtalelse. Såvidt jeg ved er de to enhedslistenbyrådsmedlemmere stadigvæk medlemmer af enhedslisten.

Men jeg har faktisk fået svar på de spørgsmål jeg havde. Venstrefløjen herinde opfatter tilsyneladende deres vold, som legitimt mens højrefløjen tager afstand fra deres egne ekstremister. Så ved man da hvor landet ligger.
Tænk at man kan være så vanvittig at gå ind for vold, som værende et "forsvar på demokrati". Det udstiller jo præcis artiklens budskab.
Det minder jo totalt om en religiøs sekt, der mishandler deres børn for en højere sag. Det er kommet så langt ud, at de ikke længere kan tænke rationelt.

Til JJ: Vidste ikke engang det var Shansen. Troede det var Carl Erik Zølck.
Hvornår ser vi mon en tilsvarende personlig tilsviningskampagne mod Shansen fra Kim Møller?

Markus:
"Faktum er at venstreorienteret vold ikke på samme måde er en trussel mod demokratiet; det er faktisk et forsvar for demokratiet - retten til at eksistere og være til som man er født "

formoder, at dette er ment humoristisk ---ellers er det stærkt kvalmefremmende....... og bindegalt