Læsetid: 3 min.

Kamp mellem generationer er brudt ud i SF

Unge SF'ere med en fortid i SFU eller studenterpolitiske organisationer er ved at overtage partiet. Flere steder oplever lokale, at helt grønne forsøger at komme til magten
Unge SF'ere med en fortid i SFU eller studenterpolitiske organisationer er ved at overtage partiet. Flere steder oplever lokale, at helt grønne forsøger at komme til magten
27. marts 2010

I de forgangne uger oplever lokale partiforeninger, at unge SF’ere, der aldrig tidligere har været lokalt aktive, forsøge at kuppe sig til magt i partiet. På landsmødet 23. april skal der vælges ny landsledelse og næstformand – og nu er kampen om magten sat ind.

Information erfarer, at der er dukket unge folk op, ud af det blå i forbindelse med, at der skulle vælges delegerede til landsmødet – øjensynligt med baggrund i SFU og DGS, som er Villy Søvndals næstformandskandidat, Thor Mögers, bagland. Billedet er det samme flere steder. Unge er mødt op i lokalforeninger, hvor de er aldrig har været aktive, men de har mailadresser fra SFU eller Folketinget.

Landsmødet afventes med spænding, fordi det her vil komme frem, hvor hårdt presset SF’s formand Villy Søvndal er af baglandet. Samtidig ventes kritikken af formandens hårde fremfærd mod kvindemødet på Holbergskolen gentaget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Berøringsangst - hvem?
Man kan ligefrem høre de taktfaste råb og tramp, der kræver højere straf og muslimer under fode og krig i alverden.

Opgaven er ikke at finde en prügelknaben, nogle muslimske mørkemænd, men mørkemændene, også dem i SF, der vil bure andre inde og ude.

Programmet er blevet sekterisme grænsende til det religiøse, som vi endnu husker fra 30'erne med et ungdommeligt akademisk hop i 68.

Nu hedder det sig, at der er tale om et “kup” i SF, fordi de nye medlemmer i partiet vil sikre sig en plads på landsmødet, for at STØTTE OP om ledelsens politik.

Der er altså tale om et “kup” når medlemmerne bakker op om en ledelse. Det er da godt nok en ny udlægning af medlemsdemokrati!

Endnu sjovere er det jo, når flere henvises til at SF har tilbagegang i meningsmålingerne. Og det siger man på trods af det højrededrejede TV2 (der godt nok har forsøgt at glemme sin egen undersøgelse (megafon i torsdags; mandater; 93-86) som viser, at oppositionen ikke har stået bedre i mere end 6 år! - bl.a. som følge af den store fremgang for SF.

Men det er jo en lille ubetydelig detalje, nu hvor hvor regeringen og dennes håndlangere skal have italesat at der er splittelse i SF som følge af, at medlemmerne bakker op om ledelsens politik.

Men så er man jo også fri for at skulle beskæftige sig med at der er dyb og alvorlig krise i Venstre, og hvor medlemmerne flygter skrigende ud af partiet i protest mod Løkke og hans politiske talentløshed i ledelse af landet

Eller at Dansk Folkeparti i meningsmålingerne styrtbløder, og heldigvis snart har samme tilslutning som i det gamle Fremskridtsparti.

Generationsskifter kan vel føles som en slags kup af de kuppede, især af gamle slidere og kustoder, velkendt i alle partier. Det styrker måske Villy, men svækker udskiftningen SF?

Mette-Line Thorup:

»Möger har været strategisk rådgiver for SF og tilskrives en stor del af æren for partiets fremgang, ... «

Hvilken fremgang?

I de seneste mange opinionsmålinger har SF være reduceret til naturlig størrelse, og partiet har nu nogenlunde det samme antal mandater som ved seneste valg.

Det betyder at Villy Søvndal og Ole Sohn har holdt ophørsudsalg for partiets værdier, principper og troværdighed, uden at få noget som helst ud af det.