Læsetid: 2 min.

Lykke Friis forfremmer ligestillingsområdet

Klima- og Energiministeriet gør regeringens ligestillingsafdeling til en selvstændig del af departementet, så vejen til ministeren er kortere. Vigtig opprioritering, der får forventningerne til den nye minister til at stige, lyder reaktionerne
Klima- og Energiministeriet gør regeringens ligestillingsafdeling til en selvstændig del af departementet, så vejen til ministeren er kortere. Vigtig opprioritering, der får forventningerne til den nye minister til at stige, lyder reaktionerne
16. marts 2010

Regeringens ligestillingskontor, der hidtil har sorteret under Arbejdsmarkedsstyrelsen, gøres nu til en selvstændig del af departementet i Klima- og Energiministeriet.

»Vi har tænkt at organisere os sådan, at Ligestillingsafdelingen bliver en del af departementet, så den får en reference til departementschefen,« fortæller den nye ligestillingsminister, Lykke Friis (V).

Da hendes forgænger, Inger Støjberg (V), degraderede afdelingen til at være et underkontor af Arbejdsmarkedsstyrelsen, mødte det massiv kritik. Vejen til ministeren blev alt for lang og ligestillingspolitik hørte ikke til under Arbejdsmarkedsstyrelsen, lød protesterne.

»Det har jeg noteret mig,« siger Lykke Friis og forklarer, at en central placering af enheden er vigtig for hende. Ligestillingsafdelingen er det kontor, der skal koordinere hele regeringens ligestillingsindsats på tværs af alle ministerierne. Ifølge Lykke Friis er opprioriteringen af afdelingen et udtryk for, at hun tager området alvorligt:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jon Plenge Høier

Stor cadeau til den ellers ulidelige Lykke Friis, hvis bare opprioriteringen af ligestillingen ikke medfører en nedprioritering af andre væsentlige problemstillinger - såsom klimaet. Indtil videre fornemmer jeg desværre en snert af omrokeret fokus!