Læsetid: 3 min.

Tal for gadeprostitution var overdrevne

Alarmerende meldinger om en fordobling af antallet af gadeprostituerede i København viste sig at bero på en forkert optællingsmetode
Alarmerende meldinger om en fordobling af antallet af gadeprostituerede i København viste sig at bero på en forkert optællingsmetode
11. marts 2010

Hvor mange kvinder trækker på gaden i København? Hidtil har det mere eller mindre været accepteret som en fastslået kendsgerning, at tallet for hovedstadens gadeprostituerede voksede næsten uhæmmet fra år til år:

'Dobbelt så mange trækker på gaden' lød således en avisoverskrift i Berlingske Tidende fra juni 2008. En anden overskrift fra internetavisen Altinget.dk fra december 2008 lød: 'Eksplosion i besøgsantallet på Reden i 2008'.

Også Socialministeriets såkaldte Udsatteenhed under Fagområde Prostitution berettede i et notat fra 2009 med titlen 'Prostitutionens omfang og former' om en markant stigning - fra 440 gadeprostituerede i 2002-03 til 1.203 i 2007-08. Den vigtigste kilde til tallene har i alle tre tilfælde været den private institution Reden i København. I årevis har institutionen drevet et socialt værested for kvindelige stofbrugere og prostituerede i hjertet af Vesterbro. Men Redens tal giver ikke et nøjagtigt billede af virkeligheden, fordi de er akkumulerede fra år til år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu