Læsetid: 3 min.

Katolikker må finde sig i kollektiv mistanke

Det er umuligt at beskytte katolske præster i Danmark mod en kollektiv anklage om sexmisbrug. Det er prisen for at være en del af kirken, mener juraprofessor. Enkeltpersoner skal man dog gøre, hvad man kan, for at beskytte
Pædofilisager har rullet over det meste af kloden og bl.a. ramt paven i Rom. Det har skabt en - uundgåelig - kollektiv anklage mod alle katolikker.

Pædofilisager har rullet over det meste af kloden og bl.a. ramt paven i Rom. Det har skabt en - uundgåelig - kollektiv anklage mod alle katolikker.

Stefano Rellandini

15. april 2010

Leo Kertz er som den første katolske sognepræst stået offentligt frem for at rense sit navn. Mandag viderebragte Landsorganisationen mod Seksuelle Overgreb en anklage fra en kvinde, der som 14-årig i slutningen af 1960'erne var blevet befamlet og taget på brysterne. Gerningsmanden var angiveligt en præst for den katolske kirke i Randers. Det kunne kun være Leo Kertz.

»Det er ikke til at tage fejl af. Jeg var den eneste præst i Randers dengang, og det ved folk godt,« siger Leo Kertz.

I flere medier har han nu bedyret sin uskyld, selv om kvinden allerede tirsdag trak sin anklage tilbage. Ifølge Landsorganisationen mod Seksuelle Overgreb havde hun »tilgivet præsten«.

Men sognepræst Leo Kertz har ikke kun villet gøre det fuldstændigt klart, at der ikke er noget at tilgive, han har også ønsket at rense resten af den katolske kirke, der føler sig ramt af en kollektiv anklage om sexmisbrug.

»Det her kunne i det mindste været et tegn på, at ikke alle anklager nødvendigvis er rigtige,« siger Leo Kertz, der selv tog initiativet til at stå frem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Sådan en gang ævl, overskriften siger at alle katolikker i hele Danmark og resten af verden må finde sig at være under mistanke for at være pædofile.

Der er flere hundred millioner katolliker i verden, er de alle under mistanke for at være pædofile?.

Det er en uhyggelig tendens der er i disse tider, hvor man kollektivt anholder flere hundrede demonstanter uden skyggen af bevis for noget.

Det er et retstats deroute hvis man bruger kollektiv mistanke, anklage og straf.

Jeg har på fornemmelsen at de katolske præster affinder sig med den anklage, men det er ganske urimeligt når pressen og andre forsøger at få det til at fremstå som alle katolikker og katolske præster er mistænkelige.

Hvor har denne juraprofessor købt sin titel. Iøvrig er det selvmodsigende at sige fremføre kollektiv mistænke og samtidig vil beskytte enkeltpersoner.