Nyhed
Læsetid: 1 min.

Minister fortryder udhængning af købesexkunder

Den svenske justitsminister Beatrice Ask (M) har efter pres fra flere sider droppe sit forslag om at delagtiggøre familien, hvis far er under mistanke for sexkøb.
Indland
2. april 2010

Den svenske justitsminister Beatrice Ask (M) har efter pres fra flere sider droppe sit forslag om at delagtiggøre familien, hvis far er under mistanke for sexkøb. Ministeren havde ellers på et seminar i sidste måned luftet ideen om, at sende lille kuverter hjem til bopælen, hvis far – eller mor – var under mistanke for at have købt sex, hvilket er forbudt i Sverige. Ifølge ministeren var det kun godt, hvis de pårørende blev gjort opmærksomme på, hvilken slags far de boede under tag med.

Men efter massiv kritik fra flere kanter og en klar afvisning fra den svenske statsminister, har Beatrice Ask nu trukket sine udtalelser tilbage.

’Jeg er ked af, at jeg kom til at udtrykke mig så klodset,’ sagde hun forleden til det svenske telegrambureau TT. Ministeren betonede endvidere nødvendigheden af at skelne mellem mistænkte og dømte. Men hvorvidt det fortsat er en god ide at gøre familien opmærksom, hvis en voksen bliver dømt for at købe sex, vil ministeren ikke forholde sig til længere:

’Det har jeg ikke nogen mening om,’ siger hun til Dagens Nyheter.

Socialdemokraternes forhenværende justitsminister Thomas Bodström fastholder sin kritik af forslaget, og finder det urovækkende, at det tog ministeren seks dage at vende sig fra sit eget forslag. Oppositionspartiet kræver dog ikke længere Asks afgang. Bodström anser det for en fordel for socialdemokraterne, at ministeren bliver siddende på sin post.

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg er glad for hun udadtil fattede alvoren i forslaget.

Nu er børn umiddelbare og løber med hvad de oplever, så konsekvensen af forslaget kunne i virkeligheden tage sig så grotesk ud :

Hej Sanne, nu skal du høre, min far er sexforbryder !

Hvad betyder sexforbryder, Lone ?

Det er noget med at bolle en anden dame end mor, tror jeg nok.

Bolle ?

Det er altså bare noget dårligt, ikke.

Er han så syg eller sådan noget ?

Det tror jeg nok, ved det ikke rigtig, men mor er dødsur, så det er ikke godt.

Er du så også sur på din far ?

Heinrich R. Jørgensen

Sagen vidner om total mangel på propertionssans, hos den svenske justitsministen, og ikke mindst en sygelig og grotesk tankegang. Sverige var bedre stillet med en mere kompetent justitsminister.

Den svenske regering burde skille sig af med justitsministeren.

Skaden er sket - hun kan ikke vise noget sted i udlandet og repræsentere Sverige uden at folk griner og synes, at svenskerne er dybt ejendommelige.

Per Holm Knudsen

Mon hun ikke blot skifter sit forslag ud med et om at anbringe sexkøbere i hjul og stejle?

Og hvad hvis far eller mor var kommet til at bolle med en anden mand eller dame på et kursus-ophold?

Richard Martinsen

Ja sagen kunne have mange udløbere , og ja det er groteskt at man siger sin mening i den sag . Men det virkelige forfærdelige er at der er ingen her der siger godt gået . Damen prøver at dæmme op for noget svinsk , og det var aldrig sket det med brevet , hvis hr. eller fru var sig selv bevidst . ELLER HVAD

Richard Martinsen

"Damen prøver at dæmme op for noget svinsk..."

Hun prøver vel med forhåbentligt lovlige midler at dæmme op for en lovovertrædelse.
Som jo ikke er omfattet af samme forbud i alle lande, og som altså udgør et så ringe samfundsproblem, at der rejses tiltale i under 100 tilfælde om året i et land med 9 millioner indbyggere.
Det er ikke andet end et nypuritansk, moralistisk korstog.

Jens Sørensen

I ethvert retssamfund burde det da være en selvfølge at mistænkte blen hængt offentlig ud.

Eller......

Hvad vil der ske når denne minister og legesindende får magten ?

Per Erik Rønne

@Richard Martinsen:

Kan det virkelig passe at du er mere snerpet end dronning Victorias samtidige englændere?

Som kejser Napoléon sagde da han legaliserede homoseksualitet: »Hvad to voksne frivilligt foretager sig sammen i soveværelset, er staten uvedkommende.« Bør naturligvis også gælde når der er penge involveret.

En nar ... er hun mon svenskernes "Formand for Bagstræberne" ? Burkaforbud ...

Richard Martinsen

Vi skal vel ikke til at tale om menneskehandel, for det støtter i kan jeg forstå på det hele . når politikerne ikke gør noget ved problemet , er det vel fordi de selv er gode kunder . Svar til P.E.Rønne : Selvfølgelig , især hvis den ene er der under tvang . Vi ved alle at luderne nyder deres job , ellers kunne de bare holde op IKKE.

Per Erik Rønne

@Richard Martinsen:

Læg lige mærke til Napoleons ord af ordet »frivilligt«. Er der tvang inde i billedet er det naturligvis noget helt andet, og så er der mindst én ansvarlig der trænger til at ruske tremmer.

»Menneskehandel« er knyttet til slaveri, og det skal naturligvis fortsat være ulovligt. At en myndig person udbyder tjenesteydelser af »intim« art må være fuldstændigt op til ham eller hende, og udelukkende være et forhold mellem ham/hende og kunderne.

Men jeg så da forleden dag at en københavnsk, socialdemokratisk kommunalpolitiker ville lave en nærmere undersøgelse af de københavnske gigoloers vilkår. Men disse drenges kvindelige kunder vil du vel også sætte i fængsel?

Dette er vist intet imod hvad der vanker, når/hvis Mona Sahlin & co. kommer til fadet.