Nyhed
Læsetid: 1 min.

Minister: Test-center skal ligge i Thy

Regeringen redegør nærmere for tre andre placeringer til testcenter for vindmøller. Men det ændrer ifølge miljøministeren ikke ved, at beslutningen er truffet
Indland
17. april 2010

Miljøministeriet udarbejder en detaljeret redegørelse for tre alternative placeringer til et omstridt testcenter for vindmøller. Men den ny undersøgelse ændrer ikke ved, at regeringen har truffet sin beslutning - testcentret kan kun ligge i Østerild Plantage i Thy.

»Der er ikke noget som helst, der rokker ved, at Østerild er den bedste placering til vores nationale testcenter,« siger miljøminister Karen Ellemann (V).

-Hvorfor gennemgår I andre muligheder, hvis beslutningen er truffet?

»Jeg kan godt forstå, man skal have et oplyst grundlag, når man skal træffe så vigtig en beslutning. Jeg har derfor lovet, at jeg gennemgår de tre alternativer, vi har afvist tidligere i processen,« siger miljøministeren.

Beslutningen om at gennemgå yderligere tre placeringer blev truffet på et møde fredag.

Socialdemokraternes naturordfører, Flemming Møller Mortensen, håber, at der nu kommer et alternativ til Østerild.

»Vores ønske er, at når vi har fået beskrevet de tre steder, vil ét af dem skulle gennem en yderligere detaljeringsbeskrivelse. Så kan det stå beskrevet så godt som overhovedet muligt over for Østerild,« siger Flemming Møller Mortensen.

Det afviser Karen Ellemann fuldstændig - der hverken er eller kommer et alternativ til Østerild.

»Det skal lede frem til, at Flemming Møller Mortensen med god ro i maven kan trykke på den grønne knap inden sommerferien,« siger hun.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

grete jørgensen

Hvad er grunden til, at Karen Elleman pludselig er så stålsat omkring placering af testcentret?
Og hvordan kan hun tillade sig at være så skråsikker og påstå at der ikke er andre muligheder?
Lytter man som minister slet ikke til de mange, mange protester der er til dette testcenter?
Og hvad skal man bruge den nedladende bemærkning om Flemming Møller Mortensens mave til? Jeg håber han er i stand til at selvstændig tænken og at han lytter til protesterne.
Regeringen og med den Karen Elleman skaber sig endnu en dårlig sag hvis de gennemtrumfer dette testcenter mod SÅ mange menneskers ønsker og bekymringer. Det er et indgreb i naturen som vil række langt ud over denne regerings levetid. Og det er bekymrende at en tilfældig regering som kun sidder kort tid, kan få lov til at ødelægge et af de sidste sammenhængende naturområder vi har i Danmark.

Hvorfor skærer Miljø-ministeren ikke igennem sine egne uforståelige udtalelser - for een gang for alle at fremføre, hvad hun tilsyneladende inderst inde 'mener', nemlig: "Go'da' mand økseskaft?"...

Er der overhovedet hale i meldingerne fra hende?...

Med venlig hilsen

grete jørgensen

Det er ihvertfald svært at forstå, hvad hun mener, når hun siger noget. Desværre. At være miljøminister er en vigtig post, som skal tages helt alvorligt. Men nogle gange får man den opfattelse at det er en post, der uddeles uden særlig omhu.
Og pt har vi altså en miljøminister som taler "sort" og taler udenom. Det er synd for naturen.

Jo men Grete, Venstre er jo ikke overhovedet kendt for at være på miljøets side, med mindre man kan få de politiske kommentatorer, fortrinsvis på TV2 og berlingeren, til at bakke udmeldingerne op med forskrifter og intetsigende snak.

Resultater er der imidlertid desværre ikke dukket op i sammenhængen - og det er vel dét den siddende Regering skal vurderes på. Desværre en noget sørgelig situation for dansk natur og arterne i den for øjeblikket. Især henset til det forhold, at genopretning er såvel omkostningsfuld som usikker. Det er natur-arven, der fifles med på kortsigtede økonomiske og statiske vilkår.

Information er derfor en "knag" for sin stædighed...

Med venlig hilsen

grete jørgensen

Hugo Barlach: Ja, det er godt at Information holder gryden i kog - og at der er en hel del der gerne vil debattere det.

Men jeg savner en opklaring på en vigtig ting: hvor vil man genplante skov, sådan som man skal iflg. loven. Det bliver SLET ikke nævnt. Og hvad er økonomien i først at fælde og så nyplante? Træer hopper ikke af sig selv ned i jorden, så vidt jeg ved.

Tom W. Petersen

Så vidt jeg husker, er området fredet.
Hvad betyder det juridisk?