Læsetid: 3 min.

Novo-sag får konsekvenser for danske universiteter

Sagen om Novo-donationen til Københavns Universitet rejser vigtige løn- og ansættelsesmæssige spørgsmål for de danske universiteter
7. april 2010

Den store Novo-donation til Københavns Universitet (KU) vil formentlig på sigt få konsekvenser også for ansatte på de øvrige danske universiteter. Det er en gammel nyhed, at en stærkere integration mellem erhvervslivet og universiteterne vil skabe nye forhold på universiteterne. Der har f.eks. været talt og skrevet meget om, hvorvidt uafhængigheden og troværdigheden vil blive truet på universiteterne? Vil forskningen fremover først og fremmest blive drevet af økonomiske og politiske interesser og ikke forskerens jagt på sandheden? Osv. osv.

Alle disse diskussioner er selvfølgelig relevante og interessante, men den store Novo-donation aktualiserer, så vidt jeg kan se, nye, lavpraktiske spørgsmål, der har trængt sig på i årevis, men som alligevel er forblevet ubesvarede.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu