Læsetid: 4 min.

Ph.d. på tre minutter

Der stilles stadig større krav til forskningsformidlingen, og i går fik otte unge forskere den ultimative udfordring, da de skulle præsentere deres ph.d.-afhandlinger på tre minutter foran et X-factor-dommerpanel og et kritisk publikum
Vinder af årets 'Forsker Grand Prix' blev Kasper Jahn (øverst til højre) for sin præsentation af en såkaldt nano kasse.

Vinder af årets 'Forsker Grand Prix' blev Kasper Jahn (øverst til højre) for sin præsentation af en såkaldt nano kasse.

Sigrid Nygaard

21. april 2010

Tre dommere. Otte finalister. Én vært. Vi er nået til finalen i Forsker Grand Prix 2010 - et arrangement, som har undertitlen 'forskernes svar på X Factor', og som finder sted i Lille Vega i København. Salen er tætpakket med kritiske gymnasieelever, og hvis man ankommer i sidste øjeblik - efter at lyset er slukket - risikerer man at sætte sig på en elektronisk dims, som skal bruges til afstemningen. Dagens vært, Johan Olsen, som både er forsker og forsanger, kalder dimsen for en 'snøvs' og forklarer, hvordan man stemmer. Bagerst i salen lyder der et bump fra en snøvs, der rammer trægulvet.

Berthe Katrine Fiil fra Københavns Universitet er den første unge forsker på scenen. Hun er biolog og holder et lettere forpustet oplæg om planter, bakterier og immunforsvaret. »Mit oplæg hedder 'Et nyttigt selvmord',« indleder hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jep. Alt kan koges ned til X-factor nu. Det handler ikke om fordybelse men om at lave mest muligt larm.
At 'bevæge sig mere rundt på scenen'....Hvad F*** har det med god forskning at gøre?