Læsetid: 2 min.

Radikale: Unødvendig usikkerhed om DONG-salg

De konservative topfigurer erklærer, at de fortryder privatiseringen af telenettet og anden vigtig infrastruktur og vil 'tænke sig godt om', inden DONG bliver sat til salg. Venstre fastholder, at statens kommende udsalg af DONG ligger fast. Dum melding, siger De radikale
Privatiseringen af Københavns Lufthavn var en fejl, mener økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, og regeringen bør tænke sig godt om, inden den gennemfører den planlagte privatisering af DONG, mener Brian Mikkelsen, der bakkes op af den konservative partileder Lene Espersen.

Privatiseringen af Københavns Lufthavn var en fejl, mener økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, og regeringen bør tænke sig godt om, inden den gennemfører den planlagte privatisering af DONG, mener Brian Mikkelsen, der bakkes op af den konservative partileder Lene Espersen.

Martin Sylvest Andersen

27. april 2010

En konservativ udmelding om privatisering af vigtig infrastruktur skaber en helt unødvendig usikkerhed omkring statslige selskabers fremtid. Det siger de radikales finansordfører, Morten Østergaard, efter at først økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og senere den konservative leder og vicestatsminister, Lene Espersen, i går erklærede, at de fortryder privatiseringen af telenettet og Københavns Lufthavn - og at regeringen med Brian Mikkelsens ord vil »tænke os godt om«, inden man gennemfører det planlagte delvise salg af DONG.

»Jeg kan kun bifalde, at regering nu åbenbart har som linje at tænke sig om. Men Brian Mikkelsens udtalelser er mest egnet til at skabe usikkerhed i markedet omkring regeringens linje og om, hvilken rolle staten skal spille i de selskaber, den i dag er medejer af« siger Morten Østergaard. »Det er uklogt, når man ikke har noget mere konkret at sige,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er tosset at sælge ud af statens aktiver. Private tænker altid ført på profit og det vil altid gå ud over sikkerheden.

Slettet Bruger

Men at staten skal sælge ud af DONG ligger fast - uanset hvad. Det fastslår Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt. På mellemlangt sigt - det vil sige, når aktiemarkederne vender

Når aktiemarkederne vender?
Er det et gammelt citat eller pønser venstre på at sælge under en eventuel aktienedtur?

I den økonomiske verden er tésen at man tisser i bukserne for at mærke varmen, og når kulden så sætter ind skifter man bukser og tisser i dem.

Ja nu må det snart være nok med al den videreførelse af S/SF/R-politik fra den grænseløse liberale drømmetid. .
Brian Gorbatjov. Tilbagetogets helt hehe... så har man set det med.

Lars Christian Lilleholt opfører sig som en baby ved ikke engang at ville gå i dialog omkring disse sager. Faktum er at det igen og igen har vist sig at DET ER EN DÅRLIG IDE at privatisere kritiske dele af infrastrukturen. Hvis DONG bliver privatiseret vil priserne stige og forsyningssikkerheden vil forsvinde. Af de to grunde burde vi ikke engang overveje at privatisere.