Læsetid: 3 min.

Socialrådgivere presset til at bøje loven

Hver anden socialrådgiver oplever, at økonomiske hensyn vejer tungere end barnets tarv. Og det strider imod serviceloven. Socialrådgivere frygter endnu hårdere pres efter ny spareplan
Jeg tror ikke en meter på, at Løkke overholder løftet om, at de svage grupper skal fritages for besparelser. Han lægger jo op til, at kommunerne selv skal vurdere, hvor der skal spares, derfor vil det naturligvis også gå ud over vores område,« siger Bettina Post, der er formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Jeg tror ikke en meter på, at Løkke overholder løftet om, at de svage grupper skal fritages for besparelser. Han lægger jo op til, at kommunerne selv skal vurdere, hvor der skal spares, derfor vil det naturligvis også gå ud over vores område,« siger Bettina Post, der er formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Gitte Sofie Hansen

23. april 2010

Et øget fokus på økonomi i de danske kommuner tvinger socialrådgivere til at nedprioritere deres faglige vurderinger og opprioritere budgethensyn. En tendens, der i sidste ende går ud over de udsatte børn. Det fastslår en undersøgelse foretaget af Dansk Socialrådgiverforening, der viser at hver anden socialrådgiver har oplevet, at økonomien forringer deres mulighed for at varetage barnets tarv. Og med den i forvejen trængte situation for socialrådgiverne er Lars Løkke Rasmussens sparetiltag hårde nyheder for området. En spareplan der skal sikre besparelser på 4 milliarder kroner fra kommunerne og fyre 8.000 ansatte i den offentlige sektor.

Statsministeren har lovet, at sparekniven ikke straffer de udsatte grupper. En påstand formand for Dansk Socialrådgiverforening Bettina Post ikke køber:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anna Kniep
Anna Kniep anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Struer

Nogen ting kan bare ikke gøres op i penge. Det må være svært at sidde som socialrådgiver og tænke penge før mennesket.
Mogens Glistrup betragtede skattsnydere som frihedskæmpere.
Jeg betragter AJ som frihedskæmper, når hun gradbøjer loven for at hjælpe bedst muligt. Sørgeligt vi er nået så vidt.

Jeg tror hun har ret i sin bekymring

Men jeg mener også, at kommunernes politikere for ofte foretrækker at "tækkes" de vælgergrupper , der har flest stemmer at levere ved et valg.

Og nogle enkelte kommuner (bl a landets mest folkerige) har længe haft et syndigt rod i administrationen.

Mads Kjærgård

Ja når man så tænker på at der er en Venstremand der forlader folketinget med en livsvaring pension på 30.000 om måneden og en skattefri gevinst på en lejlighed som vælgerne har betalt, Så er man ved at kaste op over folk som Vivi Kier, men De Konservatives motto har jo altid været "lad de rige få og de andre gå"