Læsetid: 3 min.

Sparekniv rammer hårdt i landkommuner

De udsatte udkants-kommuner rammes særligt hårdt af regeringens nye sparekrav. Land-kommunerne har i forvejen skåret ind til benet, og nu står småskoler, biblioteker og borgerservice næst for, advarer fagforeninger
27. april 2010

Danskere på landet får længere til skole, børnehave og borgerservice. Regeringens krav om, at kommunerne skal spare fire milliarder kroner over de næste tre år, rammer nemlig særligt hårdt i de udkantskommuner, der i forvejen er økonomisk trængt, advarer en række fagforeninger.

Kommunerne har ikke andet valg end at samle kræfterne i de større byer, mener formand for FTF, Bente Sorgenfrey.

»Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, om det er godt eller skidt, men så skal man ikke foregøgle, at vi har et meget differentieret Danmark med plads til at bo i udkantsområderne,« siger Bente Sorgenfrey, der er formand for 450.000 offentligt og privat ansatte.

Regeringens krav om nulvækst i kommunerne har allerede ført til drastiske spareplaner, og man kan kun frygte, hvad de nye sparekrav fører til, siger formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

»Det her bliver ganske dramatisk i de udkantskommuner, der i forvejen har en stram økonomi. I Odder Kommune snakker man om at afskedige 20 pct. af lærerne, og det var før de nye besparelser. Jeg tror slet ikke, folk har gjort sig klart, hvad der her er tale om,« siger Anders Bondo Christensen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Oveni alle de andre plager er så tiden kommet hvor vi skal døje med bøndernes luftforurening med deres gylle.

ALT - hår og tøj - stinker efter blot et minuts tid udendørs og eens lufveje generes.

Underligt at det ikke forbydes.....

Så er det man forstår hvorfor nogle flygter til byområderne.