Analyse
Læsetid: 2 min.

Enden nær for 'Kennedy fra Damaskus'

Naser Khader står over for næsten umulige odds for at blive genvalgt til Folketinget. Det blev understreget efter, at det i går blev kendt, at socialminister Benedikte Kiær overtager Connie Hedegaards stensikre Gentofte-kreds
I lang tid forsøgte den konservative ledelse at få opstillet Naser Khader i Københavns Storkreds, men trods ihærdige overtalelsesforsøg betakkede kredsene sig.

I lang tid forsøgte den konservative ledelse at få opstillet Naser Khader i Københavns Storkreds, men trods ihærdige overtalelsesforsøg betakkede kredsene sig.

Hanne Paludan Kristensen

Indland
20. maj 2010

ANALYSE: Siden sit brud sidste år med Liberal Alliance og den efterfølgende indmeldelse hos de konservative har Naser Khader ledt med lys og lygte efter den 'sikre kreds', som den konservative ledelse i sin tid lovede ham.

Problemet var dog, at græsrødderne ikke sådan uden videre lod sig overtale endsige imponere af den tidligere radikale og medstifter af Ny Alliance.

Lene Espersen & Co. udstyrede ham ellers med den prestigefulde udenrigsordførerpost. Desuden blev Naser Khader integrationsordfører i håb om, at han kunne give partiet en profil på området. Det gjorde han ved at foreslå et burkaforbud, som blev bakket op af ledelsen. Det udviklede sig dog siden til et problem for regeringen, idet forslaget var åbenlyst grundlovsstridigt.

Internt i Khaders nye parti blev der også oprør om sagen, og Lene Espersen var få døgn fra at få en modkandidat på sit kun andet landsråd som partiformand.

Khaders beskedne succes både i Ny Alliance og hos de konservative har givet ham et blakket ry, navnlig hos de konservative græsrødder, hvor man nærer stor skepsis med hensyn til, hvor dybt hans konservatisme stikker.

I kamp med Dyremose

I lang tid forsøgte man at få opstillet Khader i Københavns Storkreds, men trods ihærdige overtalelsesforsøg betakkede kredsene sig. Imidlertid fik den københavnske K-politiker Rasmus Jarlov for nylig den aftale i stand, at Khader overtog hans kreds i Rødovre i Københavns Omegns Storkreds. Som navnet antyder, omfatter denne storkreds de nære københavnske omegnskommuner. Her fik de konservative ved folketingsvalget i 2007 foruden Hedegaard også valgt Charlotte Dyremose, folketingsmedlem siden 2001, men for tiden på barselsorlov.

To ting hæftede man sig ved, da Charlotte Dyremose for snart ni år siden strøg ind i Folketinget. Efternavnet og den byge af store dagbladsannoncer, der blev indrykket under valgkampen. Og henset til faderen Henning Dyremoses gigantbonus fra salget af TDC, så løber datteren næppe tør for sponsormidler. Dertil kommer, at Dyremoses opstillingskreds i Lyngby er en solid konservativ bastion. Med andre ord: Hun bliver svær at slå.

Karriere er slut

Men hvis nu de konservative går frem og får tre mandater i Københavns Omegns Storkreds? Ser man på professor Søren Risbjerg Thomsens prognose, lavet for altinget.dk i oktober 2008, da 'Lenemania' stod i Zenith, da ville K få 13,6 procent af stemmerne og 24 mandater, hvor det sidste mandat netop faldt i Københavns Omegn. Med de 7,2 procent, som K fik i den seneste Catinet-måling lavet for Ritzau, så regner ingen dog med, at det bliver aktuelt.

Alt tyder derfor på, at den politiske karriere slutter ved næste folketingsvalg for manden de engang kaldte 'Kennedy fra Damaskus'.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Per Diepgen

Khader kunne rejse retur til Mellemøsten for at forsvare kristendommen, som han her har forsvaret muhammedtegninger. De kristne menigheder vil have blasfemiske bøger og blade forbudt i det muslimske. Det taler Hedegaard og Krarup aldrig om, så her er måske Nasers nye opstilling?

Bernhard Dragsbjerg

Tjah, Khader forsøgte sig jo med en "Boris Jeltsin". Jeltsin vandt, Khader tabte. Der er måske sagen til forskel.

Per Thomsen

Det er hamrende uretfærdigt. Naser Khader har mindst lige så meget talent og klarsyn som Lene Espersen, Brian Mikkelsen og Bendt Bendtsen, og så har han langt de fotteste tatoveringer.

Christian Olesen

Jeg tror ikke savnet af ham vil være ret stort.
Burka sagen afslørede en trist personlighed.

Carl Marksen

bye bye khader - smell you later.

Max Andersen

Den uforskammede, assimilerede indvandrer skal bare hældes på porten hurtigst muligt. Tænk hvis nogle valgte at følge hans eksempel, så ville venstrefløjen og godhedsindustrien godt nok være på spanden. Heraus mit ham!

Per Thomsen

Hvorfor er du så sur Max Andersen? En mand som Naser Khader skal da nok klare sig. Mon ikke de står i kø i det private erhvervsliv for at tilbyde Naser Khader en direktørstillinger og bestyrelsesposter?

Peter Jensen

De er sure fordi det er helt åbenlyst at det kun er et spørgsmål om kort tid før Dansk National-Socialistisk Folkeparti overtager rollen som Tingets pauseklovn ..
Villy eller ej !

Sven Karlsen

Khader har aldrig lært forskellen på redeskideri og solidarisk kritik i egne rækker, og selv de konservative har det svært med den adfærd ;-)

Heinrich R. Jørgensen

Naser Khader har forlængst bevist sin uduelighed i det politiske miljø. Forhåbentligt formår han at komme videre med en anden og mere passende karriere. Der er givetvis masser af muligheder, selv om der formodentligt ikke bliver tale noget højtprofileret og glamourøst, såsom at være talsperson for en stor organisation e.lign.

Naser Khaders eftermæle bliver forhåbentligt, at han havde modet til at sige sin mening og turde vove pelsen -- og gjorde det. Hvilket trods alt er et væsentligt pænere eftermæle, end mange af hans kolleger vil få.

Per Thomsen

Naser Khader er først og fremmest et eksempel på hvor langt en fuldkommen talentløs og forudsætningsløs person kan nå i dansk politik, hvis blot vedkommende har pressen på sin side.

Det var en fuldkommen hysterisk og ukritisk presse der gjorde Naser Khader til en politisk komet, men det var den selvsamme presse der slagtede Naser Khader, da kan begyndte at blive en trussel mod VKOs flertal.

Vi er flere der husker, hvordan den nuværende politiske redaktør på TV2 fik gravet nogle løgnehistorier og halve sandheder frem om Naser Khader, netop som valgkampen gik ind i sin afgørende fase.

Rasmus Knus

Farvel Baloo!

http://kids.niehs.nih.gov/lyrics/bearnec.htm

Look for the bare necessities
The simple bare necessities
Forget about your worries and your strife
I mean the bare necessities
Old Mother Nature's recipes
That brings the bare necessities of life

Wherever I wander, wherever I roam
I couldn't be fonder of my big home
The bees are buzzin' in the tree
To make some honey just for me
When you look under the rocks and plants
And take a glance at the fancy ants
Then maybe try a few

The bare necessities of life will come to you
They'll come to you!

Look for the bare necessities
The simple bare necessities
Forget about your worries and your strife
I mean the bare necessities
That's why a bear can rest at ease
With just the bare necessities of life

Now when you pick a pawpaw
Or a prickly pear
And you prick a raw paw
Next time beware
Don't pick the prickly pear by the paw
When you pick a pear
Try to use the claw
But you don't need to use the claw
When you pick a pear of the big pawpaw
Have I given you a clue ?

The bare necessities of life will come to you
They'll come to you!

So just try and relax, yeah cool it
Fall apart in my backyard
'Cause let me tell you something little britches
If you act like that bee acts, uh uh
You're working too hard

And don't spend your time lookin' around
For something you want that can't be found
When you find out you can live without it
And go along not thinkin' about it
I'll tell you something true

The bare necessities of life will come to you

(Reprise)
Look for the bare necessities
The simple bare necessities
Forget about your worries and your strife
I mean the bare necessities
Old Mother Nature's recipes
With just the bare necessities of life

;-)

Heinrich R. Jørgensen

Per Thomsen:
"Det var en fuldkommen hysterisk og ukritisk presse der gjorde Naser Khader til en politisk komet, men det var den selvsamme presse der slagtede Naser Khader"

Det er hvad smudspressen lever af. At sætte folk op på en piedestal, alt imens de tjener penge på det, for derefter, med de sædvanlig gru-effekter, at kunne lade folk falde ned piedestalen igen, mens alle de tidligere læsere atter føler sig tilskyndet til at betale for de smudsige svineri.

Det er et udspekuleret, ondskabsfuldt splatter-koncept, der virker stærkt vanedannende på svage sjæle, hvis tid, opmærksom og penge franarres dem.

asger pedersen

Heinrich,

Og du følger også med i svineriet?

Heinrich R. Jørgensen

Asger,

jeg har intet behov for at følge med i smuds-branchens publikationer, eller at blive bekræftet i branchens koncept.

Dog følger jeg med i hvad Ritzau publicerer, der følger at koncept baseret på en blanding af skødeløshed, fordrejninger og ureflekterede og ukritiske gentagelser af hvad udenlanske kolleger har forfattet.

Det gælder for Ritzau, som for smudspressen -- man skal ikke have observeret hvad de gør ret mange gange, førend det er muligt at se et klart mønster.

Per Diepgen

"Nødvendighed" deklamerer samfundets undtagelsestilstand, hvor magten dikterer ændringer - et diktatur! Nødvendigheden er magtens indforståede ideologi, der forudsætter en diktator, der bringer samfudet ud af undtagelsen.
Hvad er nødvendigt?