Læsetid: 3 min.

Hvad er relevant forskning?

Universiteterne lægger stadig større vægt på relevans, når forskere skal hyres og fyres. Det kan få betydning for lysten til et job i Danmark
19. maj 2010

Der skrives i disse dage meget om fyringer på universiteterne. I år har vi haft KU's store fyringsrunde i januar, og senest har tre forskere på DPU modtaget fyringsvarslinger, som har skabt en del omtale, også i Dagbladet Information. Det, der synes at være stridens kerne, er, hvilke kriterier der tages i anvendelse, når der skal fyres. Peter Kemp, professor emeritus, har i sin kronik i fredags i denne avis sat spørgsmålstegn ved det relevans-kriterium, som ledelsen på DPU har brugt i deres fyringsvarslinger. Det er klart, at hvad der er 'relevant' ikke kan bestemmes entydigt, men naturligt kun kan hente sin definition i forhold til eksterne forhold. Fagpolitik og den samfundspolitiske situation bliver her to centrale områder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu