Læsetid: 4 min.

Usikkerhed om danske borrelia-diagnoser

Mange danske patienter mener at have borrelia, selv om de flere gange er testet negative i de danske test. De fejler noget andet, mener danske eksperter. I Norge er man mere åben over for, at patienterne har borrelia, selv om de er testet negative
Indland
3. maj 2010

Mange danskere mener selv, at de har borrelia, selv om de er blevet testet negative for sygdommen herhjemme. Men som Information i dag kan fortælle, er den danske ELISA-test usikker, og man kan derfor ikke udelukke, at patienterne rent faktisk er syge. Når testene kan give et såkaldt falsk negativt resultat, skyldes blandt andet, at nogle mennesker er meget langsomme til at danne de antistoffer, som man tester for, og derfor bliver testet for tidligt. En penicillinkur tidligt i forløbet kan betyde, at antistofferne er svære at finde. Udenlandske forskere mener desuden, at nogle mennesker aldrig danner antistofferne, selv om de er syge - men dette er et omdiskuteret fænomen - og flertallet af eksperter afviser, at det er muligt. Blandt dem er overlæge Klaus Hansen fra Rigshospitalet:

»Det er rigtigt, at testen kan give falsk negativt resultat. Men kun i de første uger af sygdommen. Senest efter tre måneder vil alle danne antistoffer og derfor blive testet positive med en ELISA-test, hvis infektionen er aktiv og dermed behandlingskrævende,« siger Klaus Hansen, som er medforfatter til den danske klaringsrapport, som ligger til grund for den danske praksis på området. I den kalder man fænomenet for 'okkulte kroniske borrelia-infektioner.' Klaus Hansens udlægning bakkes op af de fleste borrelia-eksperter, men i eksempelvis Norge er man begyndt at have en mere åben holdning over for muligheden for, at man kan have kronisk borrelia, selv om man ikke danner antistoffer.

I den norske pendant til den danske klaringsrapport, der guider praktiserende læger i diagnosticering og behandling af borrelia, opfordrer man til en åben holdning på området. Rapporten skriver desuden, at der er meget, lægevidenskaben endnu ikke ved om borrelia, hvilket lægerne skal have in mente - særligt over for de patienter, der muligvis kan have en tilstand, »der senere hen kan vise sig at være overset af det nuværende sundhedssystem.« Rapporten anbefaler også, at man laver en videnskabelig undersøgelse af fænomenet.

Stress eller depression

På Statens Serum Institut er overlæge Kåre Mølbak en af de eksperter, der forholder sig åbent over for muligheden og følger med i udviklingen:

»Det kan være, at om vi om nogle år vil have et andet syn på borrelia. Videnskaben udvikler sig, og det her er et af de spørgsmål, der ikke er videnskabelig enighed om,« siger Kåre Mølbak.

I Danmark er det den udbredte opfattelse, at en negativ ELISA-test betyder, at man ikke har borrelia. Typisk får patienterne diagnoserne stress, kronisk træthedssyndrom eller depression. Patienterne mener selv, at det er, fordi ELISA-testen ikke kan bruges til at finde frem til deres sygdom. Patienterne føler, at de bliver mødt med stor arrogance i det danske sundhedssystem.

Information har desuden talt med en række danskere, som har fået lavet en negativ ELISA-test i Danmark, men som siden er blevet konstateret positive i udlandet, når de for egen regning har fået foretaget en anden type test. Sundhedsadvokat Karen Vanderhoof-Forschner, der er grundlægger af Lyme Disease Foundation (borrelia- fonden), behandler mange sager om fejldiagnosticering:

»Fejldiagnosticering og falsk negative tests kan medføre vedvarende smerter, blindhed, demens, invalidering - og dertil kommer de psykiske konsekvenser. Privat kan man miste sit job, en kone eller mand og blive afskåret fra uddannelse eller sit sociale liv,« siger hun.

Patienter til udlandet

Praktiserende læge Claus Hancke er en af de danske læger, der sender patienter til udlandet for at blive undersøgt, fordi han ikke mener, at vi er gode nok til at stille diagnosen herhjemme:

»Jeg har haft mange patienter, som er testet negative i Danmark, og så har man lukket muligheden for en behandling. Men de kan sagtens være syge alligevel, og det anerkender vi ikke. Men jo længere tid man går i det danske system, jo mere invalideret bliver man, for sygdommen angriber benhårdt,« siger han. Netop derfor opfordrer Claus Hancke sine patienter til at blive diagnosticeret i udlandet:

»Mange af mine patienter bliver testet positive i udlandet. Og når de får behandlingen med store mængder intravenøs antibiotika, får de det straks bedre,« siger Claus Hancke. Men Klaus Hansen fra Rigshospitalet mener, at det i givet fald må være en placebo-reaktion, det vil sige, at patienten føler, at medicinen virker, selv om den i virkeligheden ikke har nogen effekt:

»Placebo-effekten er en vigtig faktor, når det kommer til denne slags sager,« siger Klaus Hansen, som henviser til en undersøgelse, der er offentliggjort i The New England Journal of Medicine i 2001.

Den er foretaget blandt 129 patienter, der mente at have borrelia, men var antistof-negative. Halvdelen fik antibiotika og den anden halvdel fik placebo, men 40 procent af begge behandlingsgrupper fik det bedre. Han understreger desuden, at mange af de udenlandske borreliaklinikker er private og tjener penge på patienterne:

»Det er jo ikke umuligt at forestille sig, at disse klinikker er interesserede i at tolke testresultaterne som positive. Og det er meget uhensigtsmæssigt. Det medfører dels mulighed for fejldiagnoser, så man ikke finder frem til den egentlig sygdom - dels en ubegrundet overbehandling mod en formodet og i mine øjne tvivlsom borrelia,« siger Klaus Hansen.

Claus Hancke mener, at den klare afvisning af, at man i udlandet kan være bedre end i Danmark, er farlig: »Herhjemme lader man ikke muligheden for borrelia stå åben, hvis ELISA-testen er negativ. Det er efter min mening en fejl. Og vi tror ikke på, at der kan være nogen i udlandet, der er dygtigere end os. Der ville det være godt med lidt ydmyghed,« siger Claus Hanke.

Læs også: Private økonomiske interesser bag dansk borrelia-diagnostik

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Christian Frismodt

Klaus Hansen har uoplyste økonomiske interesser i en test, hvor der i indlægsseddelen står, at den ikke kan stå alene – og at nogle patienter ikke udvikler antistoffer.
Alligevel hævder han igen og igen, at testen kan stå alene – og at alle udvikler antistoffer før eller siden ?!
Adskillige patienter – og endog læger – har forsøgt at belyse, at KH var på galt spor vedr. ELISA-testens kvaliteter. Men ingen har mødt faglig nysgerrighed – blot en mur af forsvar (en ret uheldig konstellation, når det nu offentliggøres, at KH modtager royalties af den test, han blindt forsvarer).
Et eksempel: Vi har fra både USA og Tyskland video-optaget spirokæt-aktiviteten på patienter, der var positive med Immuno blot testen – og negativ med ELISA testen.
KH vil end ikke se disse videoer, for ”man kan ikke se infektionen i blodet”, siger han.
Samtidigt siger han: ”vi arbejder jo evidensbaseret”!

kære Klaus Hansen
1. infektionen kan ses i mørkefeltmikroskopi i tilstrækkelig forstørrelse. Vi kan se spirokæt-aktiviteten - og proportionaliteten med symptomerne.
Dette, parallelt med immuno Blot, kan afdække, hvilke patienter, der reelt er falsk negative!
At se - og måske lære - af optagelserne, har du afvist ! (Usagligt - og uden grundlag).
Dermed kan du reelt holde sandheden om Borrelias fulde dybde og bredde fra livet i årevis, når din stillingtagen er snæversynet, uden faglig nysgerrighed og altid beskyttende overfor ELISA-testen.

2. I din egen klaringsrapport indgår en artikel, der beskriver fund af seronegativ borrelia i 10 år gamle hudforandringer (i rapporten manipuleres dette til at være ”akut hudforandring” i stedet. Så passer det det jo også bedre ind i konklusionen - og til testen).
Øh, "arbejder evidensbaseret", hvem? Du?
Netop dette forhold modsiger jo din stålsatte påstand om, at alle udvikler antistoffer efter max. 3 mdr!?

3.Du udelukker evidensbaseret forskning, der netop mdsiger dine påstande og belyser ELISA-testens svagheder
(ex. Oksi JCM 1995, ... som fandt at >50% sene dyrkningsverificerede borreliose pt, var seronegative, samt Strle CID 2006, som fandt at >70% sene (>6 mdr) dyrkningsverificerede NEURO-borreliose forårsaget af B. afzelii var seronegative.
Arbejder du kun evidensbaseret, når konklusioner er til fordel for din ELISA test?

Klaus Hansen, konsekvensen af din praksis er, at der er et stort antal patienter, der i dag lever med sølle liv med skader fra udiagnosticeret Borrelia.
Danmark trænger til ny lovgivning (ingen økonomiske interesser for læger i diagnosticeringværktøjer. Specielt ikke, når man selv samtidigt vejlleder om valg test-værktøj).
Og, Danmark trænger, i den grad, til nye øjne på Borrelia-diagnosticering og -behandling!
Vil vores nye sundhedsminister sikre os det, qua den uredelighed, der er afsløret nu?

Christian Frismodt

Det er i øvrigt fantastisk, at Klaus Hansen, med sin økonomisk betændte baggrund, citeres således:

Han understreger desuden, "at mange af de udenlandske borreliaklinikker er private og tjener penge på patienterne. Det er jo ikke umuligt at forestille sig, at disse klinikker er interesserede i at tolke testresultaterne som positive.

Det er jo en nærmest guddommelig mangel på selvkritik, må man sige!

Den nye dokumentation, KH henviser til, kommer fra læger og forskere, der har haft infektionen tæt inde på livet (selv, i familie eller omgangskreds) - og herefter intenst har søgt sandheden om Borrelia - og SÅ har åbnet klinikker for at hjælpe andre, der søger efter hjælp! (for der ER hjælp at hente, hvis man diagnosticeres i tide).
Men, herhjemme er det KH selv - og hans elever, der skal reagere på forskning om f.eks. svagheden af sin egen test.
Hvem tror på incitamentet herfor? - og dermed en ansvarlig og omhyggelig varetagelse af patienternes interesser?

Christian Frismodt

Hej Henning,
Jeg forelslår,at du kontakter Daninfekt og spøger om dine muligheder for at blive undersøgt for Borrelia først. Jeg ved jo ikke,om det er det. Men dine symptomer er, som nævnt, klassikere for et sent stadie Kronisk træthedssyndrom er en typisk diagnose på det stadie.. Mvh Chr

Lith Rud Andersen

Kære læsere af disse artikler/mkommentarer !
HVOR blir man undersøgt ordentligt for evt infektion med Borrelia!
Min datter har med 100 procent sikkerhed været i stadie 1 og 2 ( ifølge sundhedsguiden) ,hun blev først behandlet med antibiotika pr os ,men for lidt ifølge hendes kropsvægt og da hun blev alment dårlig igen fik hun så tabletter svarende til kropsvægt. Jeg har i dag læst, at man faktisk i stadie 2 skal have intravenøs medicin.
Hun har siden udviklet diverse symptomer (det er 4 år siden nu) startende med svimmelhed, alt kørte rundt, hjertesmerter ,hudsmerter ( invaliderende så hun ikke en gang kan holde en blyant uden det gør ondt )og nu har hun ofte iskolde hænder og fødder der blir marmorerede. Een dag fik hun blå mærker på hænderne der forsvandt lige så hurtigt de kom ( en slags kortvarig iltmangel vel ?!) Hun har sommetider HØJ puls ,sommetider MEGET lav og får det som om hun får et slag i brystet .Hun har netop fået lavet to blodprøver for Borrelia der "var inkonklusive" og nu leder man efter reumatologiske sygdomme eller vitaminoptagelsesdefekter. Jeg tror ikke det er den rigtige retning man leder Jeg er DYBT bekymret, for læser man om stadier af denne sygdom passer hun lige ind ,og jeg aner IKKE HVAD JEG SKAL GØRE....hun er kun 15 år og er en ellers MEGET sund teenager både af sind og levevis .
Så hjælp hvis nogen ved HVOR
Venligst Lith Rud Andersen

Marianne Mandoe

Jeg lugter en ny Omniscan-sag. Desværre kommer den jo nok til at tage lige så lang tid som Omniscan-sagen. nemlig små 15 år.

Alt i mens kan danske læger og klinikker lege roulette med vores helbred.

Godt man har adgang til udenlandske klinikker. (dermed menes at jeg er glad for at jeg har adgang til udenlandske klinikker.)

Christian Frismodt

Kære Lith Rud Andersen,
Vi er på vej med et omfattende website, der skal bringe information til hhv. læger, patienter og presse.
Herunder vil der være et system til selvtest samt vejledning til, hvorledes man finder de steder rundt om i verden, hvor man kan få den rette diagnose og behandling.
Indtil da, er du velkommen til at kontakte mig. Så skal jeg gerne guide dig, så vi kan få din datter undersøgt hurtigst muligt.
Du kan finde mine kontaktdetaljer via hjemmesiden forsco.dk (under "kontakt").
Mvh
Christian Frismodt

Christian Frismodt

Kære Marianne,

Ja, Borrelia-sagen er en ny Omniscan lignende sag, hvor systemet i den grad har sovet i timen - og ikke udvist hverken "rettidig omhu" eller "sense of urgency".
Faktum er, at man har lagt ansvaret i hænderne på folk, der synes at have været mere optaget af hemmeligholdt personlig gevinst end af patienternes ve og vel.
Dermed har dette jo reelt samme karakter som det, der i andre dele af samfundet karakteriseres som kriminelt,. Læger synes blot hævet over den slags.

Borrelia-sagen overgår LANGT Omniscan-sagen i omfang. Forsigtigt sat, så bærer 100-200.000 danskere aktiv Borreliose - og har svære symptomer forbundet hermed.
Men, det reelle antal forventes at være langt større, idet man med et raskt immunforsvar kan bære aktiv infektion i år og endog årtier - og sågar kun have f.eks. en månedlig eftermiddag med abnorm træthed, lidt muskel- og ledstivhed (ell. lign).
Men, udsættes man for noget immun-undertrykkende (langtids-stress, alderdom, anden sygdom, toksisk eksponering, mm.), så vokser infektionen (eller oftest, infektionerne) sig stærke og vanskeligere at slå ned.

Det driller, fordi kroppens traditionelle infektionsmarkører ikke reagerer på disse langvarige og "skjulte" infektioner. Det er her, det bla. går galt, idet infektionsmedicinere sjældent udviser interesse for patienter, der hverken er febrile eller har forhøjede infektionstal.
Og, får infektionerne først plads, angriber de netop immunforsvaret, så de bliver invaliderende - og en kaskade af andre problemer vokser frem, fanger lægernes interesse - og, ofte efter årevis af sygdom, blevet set som "årsagen" (hormonforstyrrelser f.eks.)

Når man udelukker Borrelia via misbrug/mistolkning af den meget upræcise ELISA-test - tja, så er det, at patienterne ikke modtager kvalificeret behandling i tide - og samfundet ofte må træde til med førtidspension osv. - foruden omkostninger af konsekvenserne af talrige brudte skæbner og familier.

Det er virkeligt skidt, for der ER allerede bedre tests i markedet. Men hvem skal vælge disse, når den danske "Borrelia-ekspert", Klaus Hansen, er gift med sin egen test - og har samlet et team af bla. egne elever og andre nikke-dukker omkring sig?
(nikke-dukker - med mindre, de er blevet vildledt!)

Selv efter afsløringen af Klaus Hansens betændte økonomise involvering, så kan han blot fortsætte sit virke som overlæge på Rigshospitalet!?
Til sammenligning, så måtte Kenneth Plummer gå, "fordi man mistede tillid - og det går ikke i en offentlig lederrolle!", sagde man.

Øh, er overlæger fredet vildt?

Er grænserne så vide og konsekvenserne så små, at vi avler noglle læger, der agerer grænseløst - i jagten på personlig vinding, magt og prestige?

Klaus Hansen er jo langt fra alene. Tænk f.eks. på Arne Astrup, der synes at være tiltrukket af grænsen imellem økonomisk vinding og brug af sin "specialist-viden"!
Hans ansættelsesforhold fortsætter ligeledes ufortrødent, mig bekendt!

I forretningsverdenen, hvor jeg færdes, er der ”konsekvens” og ”betaling ved kasse 1”.
Og det gælder såvel høj som lav!

Foruden de bedre tests, der allerede er til rådighed, forskes der i nye og endnu bedre tests - baseret på helt nye teknologier (f.eks. nano).
EU har netop offentliggjort finansieringen af forskning til fremme af en bedre Borrelia-test. (Pudsigt nok, når man nu i DK igen og igen fastholder, at den danske test ikke fejler noget!)

Når disse nye tests kommer frem, så bør alle patienter med kronisk træthedssyndrom, fibromyalgi, sarkoidose, gigt, visse psykiske lidelser osv. screenes for hhv. Borrelia, Chlamydia Pneum (hvor alene forhøjet IgG kan dække over aktiv infektion), Ehrlichia, Babesia, m.fl.
Så skal I se kaskader af erstatningssager - og læger der siger; "havde vi dog bare vidst ...."
Her kan vi så passende svare: ”havde I dog blot gidet vide!”

Infektionsmedicinerne SOVER, når det gælder disse infektioner (og dermed fortsætter de andre specialer også deres mal-praksis!)
Desværre, så møder vi ingen reel interesse, selvom vi kan dokumentere infektionernes tilstedeværelse hos talrige syge danske patienter.
Vi synes blot at være forstyrrende elementer i sundhedssystemets indoktrinerede univers, hvor alt udefra-kommende ikke rigtigt passer ind - eller er velkomment!
"Vi alene vide" synes at være mantraet – især blandt de ældre overlæger, vi er stødt på igen og igen.
(Dog læste jeg lige et opslag på Århus sygehus, hvor der stod: "de lærde er ikke altid de klogeste!"
Så, nogen har tilsyneladende erkendt noget, som systemet i øvrigt ikke vedkender sig! )

Vi patienter arbejder dog videre – og giver ikke op.
F.eks. arbejder vi (foruden websitet) på at få en større verdenskongres om Borrelia til Danmark, hvor de fremmeste (altså, blandt de reelle og upartiske) forskere, læger og specialister kommer og taler, underviser osv.
Desuden, så sender vi løbende nye artikler, bøger, cases osv. til de ansvarlige.
De rider dog ikke lige den samme dag, de sadler. Med mindre, altså, at det er nogle af deres egne kære, der bliver syge. For så arbejder de tilsyneladende under en anden - mere holistisk - doktrin, hvor vi kan møde dem på en helt anden "boldgade".

Troværdigt? - nix
Betryggende? - nix
Tilfredsstillende? - nix

Vi klør således på!

Chr

Børge Nielsen

Efter flere års kamp med det danske sundhedsvæsen er jeg netop hjemvendt fra borrelia-klinikken i Augsburg. Min forhistorie går ca. 6-8 år tilbage hvor jeg fik udslæt efter skovflåt, men blev først sat i en kortvarig antibiotikabehandling efter flere måneder. Efter nogle år startede mine symptomer med hoved pine, som gradvist blev værre og værre og som sidenhen er blevet ledsaget med ledsmerter, muskelsmerter, svimmelhed, tinnitus, hjertebanken og nervelignende smerter i huden. Jeg har været indlagt flere gange til udredning - bl.a. lumbalpunktur, scanninger, diverse neurologiske undersøgelser, rheumatologiske undersøgelser og talrige blodprøver uden at der blev fundet noget unormalt overhovedet. Heldigvis kom jeg via nettet i kontakt med bl.a. Christian Frismodt og hermed borreliaklinikken i augsburg, hvor jeg nu er hjemvendt med en diagnose på kronisk borreliose stadium 3 med følge-infektioner som chlamydia og andre infektioner. Heldigvis har min egen læge invilget i at hjælpe mig herhjemme med intravenøs behandling med den antibiotika, som jeg har med hjem fra Tyskland, hvilket er en stor hjælp. Det har afkortet opholdet i Tyskland, som jeg dog skal skynde mig at sige har været en kæmpe positiv oplevelse. For første gang i mange blev jeg mødt med forståelse og indsigt i min sygdom. Jeg er dem dybt taknemmelig. Selvfølgelig kan jeg ikke for nuværende sige, hvorvidt behandlingen vil hjælpe mig, men jer er fuld af fortrøstning og kan allerede spore en vis bedring efter opstart på tablet behandling, som jeg startede med før jul. Jeg håber og ønsker virkelig for de mange danskere der lider herhjemme, at det danske sundhedsvæsen snart vil indse, at der er andre tests og metoder til diagnostisering end den man bruge i DK (Elisa-testen) og at man vil blive mere ydmyg og lydhør for andre landes og andre fageksperters viden og erfaring. Jeg stiller mig gerne til rådighed i "kampen" herhjemme.

Christian Frismodt

Jeg vil lige gøre opmærksom på følgende videnskabelige artikel, der beskriver kompleksiteten af Borreliose (inkluderende FOTO-dokumentation!)
Artiklen modsiger talrige standpunkter, der er fremsagt af teamet bag den danske klaringsrapport (og dermed efterleves af, stort set, hele det dansk sundhedssystem)::

http://www.jneuroinflammation.com/content/5/1/40

Samtidig vil jeg anbefale læge Henrik Isagers nye bog: "Blinde Pletter - om lægevidenskabens og sundhedssektorens amputerede virkelighed":

http://hovedland.dk/bog/Blinde_pletter.htm

God læselyst!

Christian Frismodt

Christian Frismodt

Professor Luc Montagnier, Nobelprismodtager i 2008 for sit fund af HIV, har i de senere år forsket i Borrelia-problematikken, da der ”ikke er mere for ham at gøre i HIV/AIDS” (som han har revolutioneret, hvilket har gjort ham til en af de mest anerkendte nulevende forskere i verden i dag)

Han har dog ikke villet udtale sig offentligt, førend han var sikker i sin sag, hvorfor han har forsket med sit team og forholdt sig tavs indledningsvist.

Men her i 2012 er han begyndt at udtale sig om sine fund og erfaringer.

Professor Montagnier bekræfter ved flere forskelige lejligheder:

- hvorledes Borreliose kan være kronisk og ”ofte bliver det”!

- at udbredelsen har karakter af epidemi

- at infektionen kan være ("og ofte er") seronegativ

- at de nuværende tests er utilstrækkelige (men at der er andre metoder til rådighed)

- at ELISA antistoftests (svarende til den der benyttes i DK) er "klart utilstrækkelig"

- at Borrelia og de øvrige infektioner, vi finder i kronisk syge (Mycoplasma Pneum, Chlamydia Pneum, Ehrlichia, Babesia, Bartonella, Rickettsia, Salmonella etc), udgør ætiologien (årsag til sygdomsopståelse) i en lang række kroniske sygdomme såsom autisme, MS, Alzheimer, Parkinson, Fibromyalgi, CFS, ”uforklarligt syge” osv - foruden en stribe psykosomatiske diagnoser, der er i voldsom vækst i disse år.

Følgende interviews er eksempler på nogle af disse udtalelser fra Professor Montagnier:

http://www.youtube.com/watch?v=LRQ-NhEkLXU&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=ubSnxCr7kz8

Det kunne være interessant at få en journalist til at sætte overlæge Klaus Hansen eller Ram Dessau stævne med Professor Montagnier live på TV.
Kun én af disse tre herrer KENDER infektionen/ infektionerne fra lange observationer i sit mikroskop
.
Modsat af, hvad der praktiseres i moderne medicin, så står det mere og mere klart, at sandheden er, at vi hver især er summen af vore infektioner!

Når behandling ikke har fat i nældens rod (ætiologien / årsag til sygdoms opståelse), så er det netop, at alle blot ender på symptombehandlende medicin, der skal forbruges resten af livet.
Og det er præcist, hvad der er målet for de fleste medicinal-virksomheders forskning i dag.
(Jeg minder lige om, at der er DK i dag er 1,8 mio registrerede kronisk syge patienter - på trods af tårnhøje investeringer/omkostninger!)

Det er ligeledes svaret på, hvorfor der ikke forskes i nye antibiotika-typer. Der er simpelthen ikke penge i medicin, der skal bruges kortvarigt og er helbredende - set i forhold til alternativet!

Anyway, tag dig tid til at høre disse uformelle interviews med Professor Montagnier og sammenlign selv med det grundsyn og de behandlingsformer, der er blevet de gængse i sundhedssystemet i dag.

God fornøjelse - og god bedring :-)

Christian Frismodt

Christian Frismodt

For yderligere interesse omkring bla. videnskabelig evidens for kronisk seronegativ Borreliose, vil jeg anbefale følgende link:

http://www.lymeinfo.net/lymefiles.html

Christian Frismodt