Læsetid: 4 min.

Usikkerhed om danske borrelia-diagnoser

Mange danske patienter mener at have borrelia, selv om de flere gange er testet negative i de danske test. De fejler noget andet, mener danske eksperter. I Norge er man mere åben over for, at patienterne har borrelia, selv om de er testet negative
3. maj 2010

Mange danskere mener selv, at de har borrelia, selv om de er blevet testet negative for sygdommen herhjemme. Men som Information i dag kan fortælle, er den danske ELISA-test usikker, og man kan derfor ikke udelukke, at patienterne rent faktisk er syge. Når testene kan give et såkaldt falsk negativt resultat, skyldes blandt andet, at nogle mennesker er meget langsomme til at danne de antistoffer, som man tester for, og derfor bliver testet for tidligt. En penicillinkur tidligt i forløbet kan betyde, at antistofferne er svære at finde. Udenlandske forskere mener desuden, at nogle mennesker aldrig danner antistofferne, selv om de er syge - men dette er et omdiskuteret fænomen - og flertallet af eksperter afviser, at det er muligt. Blandt dem er overlæge Klaus Hansen fra Rigshospitalet:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Sup Aya Laya
Sup Aya Laya anbefalede denne artikel

Kommentarer

Christian Frismodt

Klaus Hansen har uoplyste økonomiske interesser i en test, hvor der i indlægsseddelen står, at den ikke kan stå alene – og at nogle patienter ikke udvikler antistoffer.
Alligevel hævder han igen og igen, at testen kan stå alene – og at alle udvikler antistoffer før eller siden ?!
Adskillige patienter – og endog læger – har forsøgt at belyse, at KH var på galt spor vedr. ELISA-testens kvaliteter. Men ingen har mødt faglig nysgerrighed – blot en mur af forsvar (en ret uheldig konstellation, når det nu offentliggøres, at KH modtager royalties af den test, han blindt forsvarer).
Et eksempel: Vi har fra både USA og Tyskland video-optaget spirokæt-aktiviteten på patienter, der var positive med Immuno blot testen – og negativ med ELISA testen.
KH vil end ikke se disse videoer, for ”man kan ikke se infektionen i blodet”, siger han.
Samtidigt siger han: ”vi arbejder jo evidensbaseret”!

kære Klaus Hansen
1. infektionen kan ses i mørkefeltmikroskopi i tilstrækkelig forstørrelse. Vi kan se spirokæt-aktiviteten - og proportionaliteten med symptomerne.
Dette, parallelt med immuno Blot, kan afdække, hvilke patienter, der reelt er falsk negative!
At se - og måske lære - af optagelserne, har du afvist ! (Usagligt - og uden grundlag).
Dermed kan du reelt holde sandheden om Borrelias fulde dybde og bredde fra livet i årevis, når din stillingtagen er snæversynet, uden faglig nysgerrighed og altid beskyttende overfor ELISA-testen.

2. I din egen klaringsrapport indgår en artikel, der beskriver fund af seronegativ borrelia i 10 år gamle hudforandringer (i rapporten manipuleres dette til at være ”akut hudforandring” i stedet. Så passer det det jo også bedre ind i konklusionen - og til testen).
Øh, "arbejder evidensbaseret", hvem? Du?
Netop dette forhold modsiger jo din stålsatte påstand om, at alle udvikler antistoffer efter max. 3 mdr!?

3.Du udelukker evidensbaseret forskning, der netop mdsiger dine påstande og belyser ELISA-testens svagheder
(ex. Oksi JCM 1995, ... som fandt at >50% sene dyrkningsverificerede borreliose pt, var seronegative, samt Strle CID 2006, som fandt at >70% sene (>6 mdr) dyrkningsverificerede NEURO-borreliose forårsaget af B. afzelii var seronegative.
Arbejder du kun evidensbaseret, når konklusioner er til fordel for din ELISA test?

Klaus Hansen, konsekvensen af din praksis er, at der er et stort antal patienter, der i dag lever med sølle liv med skader fra udiagnosticeret Borrelia.
Danmark trænger til ny lovgivning (ingen økonomiske interesser for læger i diagnosticeringværktøjer. Specielt ikke, når man selv samtidigt vejlleder om valg test-værktøj).
Og, Danmark trænger, i den grad, til nye øjne på Borrelia-diagnosticering og -behandling!
Vil vores nye sundhedsminister sikre os det, qua den uredelighed, der er afsløret nu?

Christian Frismodt

Det er i øvrigt fantastisk, at Klaus Hansen, med sin økonomisk betændte baggrund, citeres således:

Han understreger desuden, "at mange af de udenlandske borreliaklinikker er private og tjener penge på patienterne. Det er jo ikke umuligt at forestille sig, at disse klinikker er interesserede i at tolke testresultaterne som positive.

Det er jo en nærmest guddommelig mangel på selvkritik, må man sige!

Den nye dokumentation, KH henviser til, kommer fra læger og forskere, der har haft infektionen tæt inde på livet (selv, i familie eller omgangskreds) - og herefter intenst har søgt sandheden om Borrelia - og SÅ har åbnet klinikker for at hjælpe andre, der søger efter hjælp! (for der ER hjælp at hente, hvis man diagnosticeres i tide).
Men, herhjemme er det KH selv - og hans elever, der skal reagere på forskning om f.eks. svagheden af sin egen test.
Hvem tror på incitamentet herfor? - og dermed en ansvarlig og omhyggelig varetagelse af patienternes interesser?

Christian Frismodt

Hej Henning,
Jeg forelslår,at du kontakter Daninfekt og spøger om dine muligheder for at blive undersøgt for Borrelia først. Jeg ved jo ikke,om det er det. Men dine symptomer er, som nævnt, klassikere for et sent stadie Kronisk træthedssyndrom er en typisk diagnose på det stadie.. Mvh Chr

Lith Rud Andersen

Kære læsere af disse artikler/mkommentarer !
HVOR blir man undersøgt ordentligt for evt infektion med Borrelia!
Min datter har med 100 procent sikkerhed været i stadie 1 og 2 ( ifølge sundhedsguiden) ,hun blev først behandlet med antibiotika pr os ,men for lidt ifølge hendes kropsvægt og da hun blev alment dårlig igen fik hun så tabletter svarende til kropsvægt. Jeg har i dag læst, at man faktisk i stadie 2 skal have intravenøs medicin.
Hun har siden udviklet diverse symptomer (det er 4 år siden nu) startende med svimmelhed, alt kørte rundt, hjertesmerter ,hudsmerter ( invaliderende så hun ikke en gang kan holde en blyant uden det gør ondt )og nu har hun ofte iskolde hænder og fødder der blir marmorerede. Een dag fik hun blå mærker på hænderne der forsvandt lige så hurtigt de kom ( en slags kortvarig iltmangel vel ?!) Hun har sommetider HØJ puls ,sommetider MEGET lav og får det som om hun får et slag i brystet .Hun har netop fået lavet to blodprøver for Borrelia der "var inkonklusive" og nu leder man efter reumatologiske sygdomme eller vitaminoptagelsesdefekter. Jeg tror ikke det er den rigtige retning man leder Jeg er DYBT bekymret, for læser man om stadier af denne sygdom passer hun lige ind ,og jeg aner IKKE HVAD JEG SKAL GØRE....hun er kun 15 år og er en ellers MEGET sund teenager både af sind og levevis .
Så hjælp hvis nogen ved HVOR
Venligst Lith Rud Andersen

Marianne Mandoe

Jeg lugter en ny Omniscan-sag. Desværre kommer den jo nok til at tage lige så lang tid som Omniscan-sagen. nemlig små 15 år.

Alt i mens kan danske læger og klinikker lege roulette med vores helbred.

Godt man har adgang til udenlandske klinikker. (dermed menes at jeg er glad for at jeg har adgang til udenlandske klinikker.)

Christian Frismodt

Kære Lith Rud Andersen,
Vi er på vej med et omfattende website, der skal bringe information til hhv. læger, patienter og presse.
Herunder vil der være et system til selvtest samt vejledning til, hvorledes man finder de steder rundt om i verden, hvor man kan få den rette diagnose og behandling.
Indtil da, er du velkommen til at kontakte mig. Så skal jeg gerne guide dig, så vi kan få din datter undersøgt hurtigst muligt.
Du kan finde mine kontaktdetaljer via hjemmesiden forsco.dk (under "kontakt").
Mvh
Christian Frismodt

Christian Frismodt

Kære Marianne,

Ja, Borrelia-sagen er en ny Omniscan lignende sag, hvor systemet i den grad har sovet i timen - og ikke udvist hverken "rettidig omhu" eller "sense of urgency".
Faktum er, at man har lagt ansvaret i hænderne på folk, der synes at have været mere optaget af hemmeligholdt personlig gevinst end af patienternes ve og vel.
Dermed har dette jo reelt samme karakter som det, der i andre dele af samfundet karakteriseres som kriminelt,. Læger synes blot hævet over den slags.

Borrelia-sagen overgår LANGT Omniscan-sagen i omfang. Forsigtigt sat, så bærer 100-200.000 danskere aktiv Borreliose - og har svære symptomer forbundet hermed.
Men, det reelle antal forventes at være langt større, idet man med et raskt immunforsvar kan bære aktiv infektion i år og endog årtier - og sågar kun have f.eks. en månedlig eftermiddag med abnorm træthed, lidt muskel- og ledstivhed (ell. lign).
Men, udsættes man for noget immun-undertrykkende (langtids-stress, alderdom, anden sygdom, toksisk eksponering, mm.), så vokser infektionen (eller oftest, infektionerne) sig stærke og vanskeligere at slå ned.

Det driller, fordi kroppens traditionelle infektionsmarkører ikke reagerer på disse langvarige og "skjulte" infektioner. Det er her, det bla. går galt, idet infektionsmedicinere sjældent udviser interesse for patienter, der hverken er febrile eller har forhøjede infektionstal.
Og, får infektionerne først plads, angriber de netop immunforsvaret, så de bliver invaliderende - og en kaskade af andre problemer vokser frem, fanger lægernes interesse - og, ofte efter årevis af sygdom, blevet set som "årsagen" (hormonforstyrrelser f.eks.)

Når man udelukker Borrelia via misbrug/mistolkning af den meget upræcise ELISA-test - tja, så er det, at patienterne ikke modtager kvalificeret behandling i tide - og samfundet ofte må træde til med førtidspension osv. - foruden omkostninger af konsekvenserne af talrige brudte skæbner og familier.

Det er virkeligt skidt, for der ER allerede bedre tests i markedet. Men hvem skal vælge disse, når den danske "Borrelia-ekspert", Klaus Hansen, er gift med sin egen test - og har samlet et team af bla. egne elever og andre nikke-dukker omkring sig?
(nikke-dukker - med mindre, de er blevet vildledt!)

Selv efter afsløringen af Klaus Hansens betændte økonomise involvering, så kan han blot fortsætte sit virke som overlæge på Rigshospitalet!?
Til sammenligning, så måtte Kenneth Plummer gå, "fordi man mistede tillid - og det går ikke i en offentlig lederrolle!", sagde man.

Øh, er overlæger fredet vildt?

Er grænserne så vide og konsekvenserne så små, at vi avler noglle læger, der agerer grænseløst - i jagten på personlig vinding, magt og prestige?

Klaus Hansen er jo langt fra alene. Tænk f.eks. på Arne Astrup, der synes at være tiltrukket af grænsen imellem økonomisk vinding og brug af sin "specialist-viden"!
Hans ansættelsesforhold fortsætter ligeledes ufortrødent, mig bekendt!

I forretningsverdenen, hvor jeg færdes, er der ”konsekvens” og ”betaling ved kasse 1”.
Og det gælder såvel høj som lav!

Foruden de bedre tests, der allerede er til rådighed, forskes der i nye og endnu bedre tests - baseret på helt nye teknologier (f.eks. nano).
EU har netop offentliggjort finansieringen af forskning til fremme af en bedre Borrelia-test. (Pudsigt nok, når man nu i DK igen og igen fastholder, at den danske test ikke fejler noget!)

Når disse nye tests kommer frem, så bør alle patienter med kronisk træthedssyndrom, fibromyalgi, sarkoidose, gigt, visse psykiske lidelser osv. screenes for hhv. Borrelia, Chlamydia Pneum (hvor alene forhøjet IgG kan dække over aktiv infektion), Ehrlichia, Babesia, m.fl.
Så skal I se kaskader af erstatningssager - og læger der siger; "havde vi dog bare vidst ...."
Her kan vi så passende svare: ”havde I dog blot gidet vide!”

Infektionsmedicinerne SOVER, når det gælder disse infektioner (og dermed fortsætter de andre specialer også deres mal-praksis!)
Desværre, så møder vi ingen reel interesse, selvom vi kan dokumentere infektionernes tilstedeværelse hos talrige syge danske patienter.
Vi synes blot at være forstyrrende elementer i sundhedssystemets indoktrinerede univers, hvor alt udefra-kommende ikke rigtigt passer ind - eller er velkomment!
"Vi alene vide" synes at være mantraet – især blandt de ældre overlæger, vi er stødt på igen og igen.
(Dog læste jeg lige et opslag på Århus sygehus, hvor der stod: "de lærde er ikke altid de klogeste!"
Så, nogen har tilsyneladende erkendt noget, som systemet i øvrigt ikke vedkender sig! )

Vi patienter arbejder dog videre – og giver ikke op.
F.eks. arbejder vi (foruden websitet) på at få en større verdenskongres om Borrelia til Danmark, hvor de fremmeste (altså, blandt de reelle og upartiske) forskere, læger og specialister kommer og taler, underviser osv.
Desuden, så sender vi løbende nye artikler, bøger, cases osv. til de ansvarlige.
De rider dog ikke lige den samme dag, de sadler. Med mindre, altså, at det er nogle af deres egne kære, der bliver syge. For så arbejder de tilsyneladende under en anden - mere holistisk - doktrin, hvor vi kan møde dem på en helt anden "boldgade".

Troværdigt? - nix
Betryggende? - nix
Tilfredsstillende? - nix

Vi klør således på!

Chr

Børge Nielsen

Efter flere års kamp med det danske sundhedsvæsen er jeg netop hjemvendt fra borrelia-klinikken i Augsburg. Min forhistorie går ca. 6-8 år tilbage hvor jeg fik udslæt efter skovflåt, men blev først sat i en kortvarig antibiotikabehandling efter flere måneder. Efter nogle år startede mine symptomer med hoved pine, som gradvist blev værre og værre og som sidenhen er blevet ledsaget med ledsmerter, muskelsmerter, svimmelhed, tinnitus, hjertebanken og nervelignende smerter i huden. Jeg har været indlagt flere gange til udredning - bl.a. lumbalpunktur, scanninger, diverse neurologiske undersøgelser, rheumatologiske undersøgelser og talrige blodprøver uden at der blev fundet noget unormalt overhovedet. Heldigvis kom jeg via nettet i kontakt med bl.a. Christian Frismodt og hermed borreliaklinikken i augsburg, hvor jeg nu er hjemvendt med en diagnose på kronisk borreliose stadium 3 med følge-infektioner som chlamydia og andre infektioner. Heldigvis har min egen læge invilget i at hjælpe mig herhjemme med intravenøs behandling med den antibiotika, som jeg har med hjem fra Tyskland, hvilket er en stor hjælp. Det har afkortet opholdet i Tyskland, som jeg dog skal skynde mig at sige har været en kæmpe positiv oplevelse. For første gang i mange blev jeg mødt med forståelse og indsigt i min sygdom. Jeg er dem dybt taknemmelig. Selvfølgelig kan jeg ikke for nuværende sige, hvorvidt behandlingen vil hjælpe mig, men jer er fuld af fortrøstning og kan allerede spore en vis bedring efter opstart på tablet behandling, som jeg startede med før jul. Jeg håber og ønsker virkelig for de mange danskere der lider herhjemme, at det danske sundhedsvæsen snart vil indse, at der er andre tests og metoder til diagnostisering end den man bruge i DK (Elisa-testen) og at man vil blive mere ydmyg og lydhør for andre landes og andre fageksperters viden og erfaring. Jeg stiller mig gerne til rådighed i "kampen" herhjemme.

Christian Frismodt

Jeg vil lige gøre opmærksom på følgende videnskabelige artikel, der beskriver kompleksiteten af Borreliose (inkluderende FOTO-dokumentation!)
Artiklen modsiger talrige standpunkter, der er fremsagt af teamet bag den danske klaringsrapport (og dermed efterleves af, stort set, hele det dansk sundhedssystem)::

http://www.jneuroinflammation.com/content/5/1/40

Samtidig vil jeg anbefale læge Henrik Isagers nye bog: "Blinde Pletter - om lægevidenskabens og sundhedssektorens amputerede virkelighed":

http://hovedland.dk/bog/Blinde_pletter.htm

God læselyst!

Christian Frismodt

Christian Frismodt

Professor Luc Montagnier, Nobelprismodtager i 2008 for sit fund af HIV, har i de senere år forsket i Borrelia-problematikken, da der ”ikke er mere for ham at gøre i HIV/AIDS” (som han har revolutioneret, hvilket har gjort ham til en af de mest anerkendte nulevende forskere i verden i dag)

Han har dog ikke villet udtale sig offentligt, førend han var sikker i sin sag, hvorfor han har forsket med sit team og forholdt sig tavs indledningsvist.

Men her i 2012 er han begyndt at udtale sig om sine fund og erfaringer.

Professor Montagnier bekræfter ved flere forskelige lejligheder:

- hvorledes Borreliose kan være kronisk og ”ofte bliver det”!

- at udbredelsen har karakter af epidemi

- at infektionen kan være ("og ofte er") seronegativ

- at de nuværende tests er utilstrækkelige (men at der er andre metoder til rådighed)

- at ELISA antistoftests (svarende til den der benyttes i DK) er "klart utilstrækkelig"

- at Borrelia og de øvrige infektioner, vi finder i kronisk syge (Mycoplasma Pneum, Chlamydia Pneum, Ehrlichia, Babesia, Bartonella, Rickettsia, Salmonella etc), udgør ætiologien (årsag til sygdomsopståelse) i en lang række kroniske sygdomme såsom autisme, MS, Alzheimer, Parkinson, Fibromyalgi, CFS, ”uforklarligt syge” osv - foruden en stribe psykosomatiske diagnoser, der er i voldsom vækst i disse år.

Følgende interviews er eksempler på nogle af disse udtalelser fra Professor Montagnier:

http://www.youtube.com/watch?v=LRQ-NhEkLXU&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=ubSnxCr7kz8

Det kunne være interessant at få en journalist til at sætte overlæge Klaus Hansen eller Ram Dessau stævne med Professor Montagnier live på TV.
Kun én af disse tre herrer KENDER infektionen/ infektionerne fra lange observationer i sit mikroskop
.
Modsat af, hvad der praktiseres i moderne medicin, så står det mere og mere klart, at sandheden er, at vi hver især er summen af vore infektioner!

Når behandling ikke har fat i nældens rod (ætiologien / årsag til sygdoms opståelse), så er det netop, at alle blot ender på symptombehandlende medicin, der skal forbruges resten af livet.
Og det er præcist, hvad der er målet for de fleste medicinal-virksomheders forskning i dag.
(Jeg minder lige om, at der er DK i dag er 1,8 mio registrerede kronisk syge patienter - på trods af tårnhøje investeringer/omkostninger!)

Det er ligeledes svaret på, hvorfor der ikke forskes i nye antibiotika-typer. Der er simpelthen ikke penge i medicin, der skal bruges kortvarigt og er helbredende - set i forhold til alternativet!

Anyway, tag dig tid til at høre disse uformelle interviews med Professor Montagnier og sammenlign selv med det grundsyn og de behandlingsformer, der er blevet de gængse i sundhedssystemet i dag.

God fornøjelse - og god bedring :-)

Christian Frismodt