Nyhed
Læsetid: 2 min.

DF: De konservative skader regeringen

Konservative solomeldinger om børnepenge, folkepension og velfærdssamfundets fremtid er klare 'selvmål', der skader regeringen, siger DF's næstformand i en skarp opsang. Han opfordrer de konservative til at 'vise, at de passer deres arbejde'
Danskerne skal selv betale for flere offentlige ydelser, skatten skal sænkes og overførselsindkomsterne skal målrettes de svage. Sådan lyder overskrifterne i en konservativ plan, der ifølge justitsminister Lars Barfoed (K) indvarsler et opgør med velfærdsstaten, som den har udviklet sig de seneste årtier.

Danskerne skal selv betale for flere offentlige ydelser, skatten skal sænkes og overførselsindkomsterne skal målrettes de svage. Sådan lyder overskrifterne i en konservativ plan, der ifølge justitsminister Lars Barfoed (K) indvarsler et opgør med velfærdsstaten, som den har udviklet sig de seneste årtier.

Jonas Vandall Ørtvig

Indland
17. juni 2010

Med en hårdhændet opsang går Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup nu til angreb på de Konservative.

Når fremtrædende medlemmer af regeringspartiet blæser til kamp for indskrænkninger af såvel folkepension som børnecheck, er det klare 'selvmål', der ikke gør andet end at skabe usikkerhed i befolkningen og i sidste ende skader regeringen, siger han.

»Der tegner sig et billede af, at man mere er optaget af - på lidt egoistisk vis - at markere sit eget parti frem for hele regeringen. Dét ville være fint nok, hvis de konservative ikke lige var med i regeringen og sad på vicestatsministerposten. Så kan man hurtigt snuble i sine solomeldinger. Det så vi sidste år med burkaforbuddet - og det ser vi nu igen med velfærden,« siger Peter Skaarup.

De konservative måtte i denne uge selv skyde deres tidligere formand Bendt Bendtsen ned, da han foreslog et opgør med alle danskeres universelle ret til folkepensionen. Men i går var det Venstres og DF's politikere, der måtte sige nej, da justitsminister Lars Barfoed (K) foreslog at målrette børnechecken til de svageste.

»Hvis V og K både er uenige med hinanden og med os, så er målet altså fuldt. Det hjælper hverken de konservative eller VOK samlet, hvis man klokker sådan rundt i sagerne,« siger Peter Skaarup.

Ammunition til S og SF

Han ærgrer sig over, at det efter en periode med forøget fokus på uenighederne i oppositionen om bl.a. en dagpengereform og indholdet af S' og SF's økonomiske plan, nu igen er uenighed i VKO, der fylder overskrifterne:

»Lige nu er det vigtigt for regeringen og Dansk Folkeparti, at der ikke kommer signaler frem, der stritter i alle mulige retninger.«

Peter Skaarup undrer sig desuden højlydt over timingen af det konservative børnecheckforslag. Det falder kort tid efter, at regeringen og støttepartiet efter stor offentlig kritik af deres økonomiske genopretningsaftale måtte ind og ændre i besparelserne på netop børnepengene.

»Efter alt dét, så skaber det da forvirring hos borgerne, at et af regeringspartierne nu siger, at man vil lave det hele om,« siger han og gør opmærksom på, at de konservative selv sad med ved forhandlingsbordet, da VKO besluttede at opgive at skære i børnepengene til de rigeste.

»Udkommet af forhandlingerne var netop, at det blev for bureaukratisk, og at der ikke var nok penge at hente,« siger han.

Skaarup mener, at de konservative med deres forslag giver masser af ammunition til oppositionen op til næste valg.

»Det kan vi allerede se nu. Det vil blive misbrugt, at et regeringsparti - på trods af det, regeringen siger - vil have mere brugerbetaling i den offentlige sektor og vil give skattelettelser til de bedst stillede. Dét ville vi andre da også bruge, hvis vi sad i samme position«

Pas jeres arbejde i stedet

Peter Skaarup mener, at en ringe vælgeropbakning »godt kan spille ind« på den konservative markeringslyst.

»Ud fra den tanke kunne man da håbe, at de snart kommer til at stå lidt bedre i meningsmålingerne.«

Fra DF's næstformand lyder en klar opfordring til regeringspartiet:

»De Konservative skulle koncentrere sig om at spille med på regeringsholdet, og så i øvrigt tage den med ro over sommeren. De skal vise, at de passer deres arbejde, i stedet for at komme med denne slags forslag, der alligevel ikke fører til noget som helst.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Peer Aagaard

..og DF skader Danmark.

Thorsten Lind

Hvor er det kært, når de borgerlige mundhugges!
@Sonja Bautz
Du udnævnes hermed til dagens heltinde i skysovs!
Repatrieringen af Herreekviperingsminister Barfoed, til outer space, hvor han kom fra, tænder et lys i mørket.......! ;-)

Ps. Lars ligner ikke Darth Vader ret meget
PPs. @Peer Aagaard har 160% ret!!

Dennis Granquist

The Empire strikes backwards!

Så længe de konservative fortsætter med at komme med soloudmeldinger, som får DF og Venstre til at panikke, er der al mulig grund til at glædes derover.
Tænk, at det skulle komme så vidt, at de konservative dog udrettede noget fornuftigt, nemlig at underminere VOK-regeringen. Fortsæt endelig, jo mere, jo bedre.

Søren Kristensen

Der kan vel næppe, som billedteksten bedyrer, være tale om "et opgør med velfærdsstaten, som den har udviklet sig gennem de seneste årtier", men snarere en videreudvikling af den politik der har været ført med DF som støtteparti, funderet på massive omlægninger (der har jo ikke været tale om nedskæringer, vel?) altid begrundet i hensynet til de svageste (som der mærkeligt nok synes at blive flere og flere af i gadebilledet). Men hvis ikke det var fordi virkeligheden taler sit klare sprog, kunne man godt fristes til at falde for de konservative idéer og det burde DF i sagens natur også kunne. Men det handler sikkert mere om at de ikke er så glade for andre dagsordner end dem de selv sætter og når de ikke sætter nogen, så giver det jo plads til andre.

Velfærd :

At færdes vel.

Her er det så at man har fundet ud af, at rullestolle skal udelukkes, ligeledes gangbesværet, og psykisk handicappet, og en hel masse andre med den det helt forkerte tempo.

Begrundelsen er at krigeriske letbenede er at foretrække i fronten fremfor rollatorer, hånd eller motordrevet stole, samt desorienterede individer.

Politikken kaldes : Lige på og enormt hårdt.

Altså, at færdes vel, eller velfærd, er og bliver et spørgsmål om mobilitet.

Det stærke syn, eller det mobile syn.

Den stærke ånd, eller den mobile ånd.

Alt sammen i rødt og hvidt - altså ikke hvidt snit - blot lettere flagrende - som flaget i vinden - der nu har fået indsyet DF nede i højre hjørne, som for at symbolisere den danske front er ved godt mod, og helt enorm mobil, altså bortset fra dem der vandte hjem i rullestol, og som nu må anses som ude af velfærden, da de jo som sagt ikke mere færdes vel.

Og til sidst blot et ønske til alle jer derude, om at jeres børn er mobile, altså tobenede, ellers kan det nok være at den vel færd, bliver et mareridt for de stakkels små pus.

Knus og rullestol, til alle.

Velfærd :

At færdes vel.

Her er det så at man har fundet ud af, at rullestolle skal udelukkes, ligeledes gangbesværet, og psykisk handicappet, og en hel masse andre med
det helt forkerte tempo.

Begrundelsen er at krigeriske letbenede er at foretrække i fronten fremfor rollatorer, hånd eller motordrevet stole, samt desorienterede individer.

Politikken kaldes : Lige på og enormt hårdt.

Altså, at færdes vel, eller velfærd, er og bliver et spørgsmål om mobilitet.

Det stærke syn, eller det mobile syn.

Den stærke ånd, eller den mobile ånd.

Alt sammen i rødt og hvidt - altså ikke hvidt snit - blot lettere flagrende - som flaget i vinden - der nu har fået indsyet DF nede i højre hjørne, som for at symbolisere den danske front er ved godt mod, og helt enorm mobil, altså bortset fra dem der vendte hjem i rullestol, og som nu må anses som ude af velfærden, da de jo som sagt ikke mere færdes vel.

Og til sidst blot et ønske til alle jer derude, om at jeres børn er mobile, altså tobenede, ellers kan det nok være at den vel færd, bliver et mareridt for de stakkels små pus.

Knus og rullestol, til alle.

Endnu en klokkeklar begrænsning af ytringsfriheden fra DF..

Per Erik Rønne

Man kommer efterhånden ikke uden om at regeringen virker som om den lider af metaltræthed, og at især K synes at længes tilbage til oppositionsbænkene ... men om vi til næste år skal se et regeringsskifte vil vise sig.

Meget kan nå at ændre sig - men jeg begynder efterhånden at tvivle.

Lisa Rasmussen

DF kører i to riller: den ene tordner IMOD den farlige selvcensur hos alle, der ikke promoverer partiets syn på udlændinge; den anden tordner FOR total selvcensur hos alle, der ikke deler partiets synspunkter.

Slettet Bruger

Nu kan man vel ikke mene, at df altid har ’spillet med på regeringsholdet’ og ikke selv prøvet at profilere sig ved på et og samme tidspunkt at være fast støtteparti i opposition?

Noget af styrken i vko’s film har netop været den i forhold til særlige vælgergrupper unaturlige konstellation, som man har kunnet udnytte til at opføre regelmæssige plots.

Udover at aflede opmærksomhed eller forsøge at skabe sammenhold på baggrund af indvandrere, krig eller krav om stadigt hårdere straffe har man opført de regelmæssige forestillinger om fordelingspolitikken, hvor df i sidste øjeblik som aftalt har reddet sine kernevælgere fra velhavernes grådighed på scener, hvor regeringen samtidig har fået mulighed for at sende signaler og penge til sine vælgere.

Man kan så undre sig lidt over, hvad der skulle have ændret sig nu. Snak om velfærd samtidig med skattelettelser til de mest velstillede har foregået hele tiden og har været som at stjæle slik fra de radikale. Dobbeltsporet har også hele tiden været de liberales hang til stadigt mere kontrol, flere sindrige regler, hårdere straffe og mere kontanthjælp til støtterne. Eneste nye er blot, at dårlige meningsmålinger og tvivlsom ledelse har medført en perlerække af revolverpolitikere i det konservative folkeparti.

Sven Karlsen

Det fryder mit gamle hedenske hjerte at se, at missionærerne i VKO er kommet op at skændes om, hvis sandhed er den største og mest strålende.

Et sikkert tegn på at dommens dag nærmer sig, er, at de har opgivet at promovere deres egen version af den sande tro, og blot angriber deres allieredes tro med hektisk panik.

Det kunne ikke blive bedre, om så man kunne få det i 3D!