Kommentar
Læsetid: 2 min.

DF: 'Uansvarlig indisk adoption skal stoppes - det er menneskehandel'

Dansk Folkeparti vil midlertidigt stoppe adoptioner af indiske børn til danske forældre. Det skal sikres, at der ikke snydes med papirerne, når indiske børn bliver bortadopteret
Marlene Harpsøe, DF, vil have stoppet adoption fra Indien.

Marlene Harpsøe, DF, vil have stoppet adoption fra Indien.

Indland
22. juni 2010

Flere politiske partier vil have sat en stopper for adoption af indiske børn. Det sker efter, at det i DR-programmet 21 Søndag er kommet frem, at indiske Ramesh Kulkarni i 2002 blev franarret sine børn. Det ene barn er siden endt i Danmark.

Derfor vil blandt andet Dansk Folkeparti nu stoppe for adoption af indiske børn. Noget som kan ramme de forældre, der ønsker at være forældre for et adoptivbarn, men Marlene Harpsøe, Dansk Folkepartis medlem af retsudvalget, mener, Danmark skal stoppe al adoption fra Indien.

»Jeg har i morges (mandag, red.) spurgt justitsminister Lars Barfoed (K) om, han vil med medvirke til, at stoppe alle adoptioner af indiske børn til Danmark midlertidigt. Jeg har forståelse for, at der sidder forældre, der brændende ønsker sig et barn. Men vi kan ikke tillade, når vi har oplysninger om snyd med papirer at fortsætte med adoption. Vi er nødt til at have alle ting på plads, så vi sikrer os, at der ikke sker den her form for menneskehandel.«

Politisk enighed mellem fjender

DF vil sammen med partierne SF og De Konservative stoppe for indiske adoptioner til Danmark. Selv om der kun kendes til den ene sag, som har sin begyndelse i 2002, så mener Marlene Harpsøe, at Danmark midlertidigt skal stoppe modtagelsen af børn fra Indien.

I hvert fald indtil det indiske forbundspoliti, CBI, har færdiggjort deres undersøgelse af sagen.

»Menneskehandel er en meget alvorlig sag, så derfor er det ikke et drastisk skridt at stoppe adoptionen af indiske børn. Det er totalt uansvarligt, hvis det viser sig, at papirerne ikke er i orden. Som anstændigt samfund, så kan vi slet ikke acceptere den slags. Jeg er også sikker på, at kommende danske adoptivforældre ikke ønsker, at få et barn, der er blevet franarret de biologiske forældre.«

Indiske myndigheders problem

»Vi ved, at der åbenbart er et problem i den indiske adoptionsbranche. Noget andet der bekymrer mig, er oplysninger om, at det ikke kun er på det børnehjem, at der er korruption, men også i CARA, der svarer til den danske Familiestyrelse. Det vil sige, at nogle statslige myndigheder er indblandet, og det er derfor, jeg siger, at det ikke kun er børnehjemmet, man skal stoppe samarbejdet med, men også med de indiske myndigheder. Vi ved jo stadig ikke, hvor omfattende denne korruptionen er. Så længe vi ikke ved det, så er det uansvarligt at fortsætte adoptionen fra Indien. Det har karakter af menneskehandel og det er meget alvorligt. Det må ikke gentage sig.«

Serie

Duellen

Seneste artikler

 • ’Stress er et gummibegreb’

  8. oktober 2014
  Hvis man skal forstå væksten i stress, er den strukturelle kritik af, at arbejdsmarkedet kræver mere af os, for forenklet, siger Nanna Mik Meyer, professor i sociologi
 • ’Medbestemmelse kan stresse’

  8. oktober 2014
  Jeg har aldrig nogensinde mødt nogen, der stresser, fordi de ikke oplever demokrati på arbejdspladsen, siger livstilscoach Sofia Manning
 • Kan godt diskuteres

  27. august 2014
  Ser man på årsagerne til, at så mange bliver dræbt på vej til Europa, handler det mere om den førte politik end om konventionerne, siger Martin Lemberg-Pedersen, der er adjunkt på Centre for Advanced Migration Studies, Københavns Universitet
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Robert Kroll

Et udviklingsland med over 1 milliard indbyggere - det ville da være underligt, hvis der ikke var noget , der af og til var dybt forkasteligt.

Kunne man måske ikke nøjes med at standse adoptioner fra den del-region, hvor det betændte forhold er konstateret ?

Det virker populistisk med et totalt stop - der er også et hensyn til de ordentlige aktører, med orden i papirerne, og til de børn, som venter på en ny tilværelse ?

skal en enkelt sag nu stoppe alle adoptioner fra Indien, det er selvfølgelig noget som ikke skal forekomme ligesom politivold men desværre sker det af og til, der har været skandaler med børnehjem men blev de lukket af den grund?.
Man kunne sagtens ændre kontrolmekanismen for at minimere eller eliminere muligheden for disse uregelmæssigheder.
Er enig med Kroll at det lyder meget populistisk og har at tilføje at det er DF i nøddeskal, selvom SF og K af en eller anden mystisk årsag har tænkt sig at stemme for, er det stadig et DF forslag.