Nyhed
Læsetid: 1 min.

K: Vi har ytringsfrihed

Politisk ordfører Henriette Kjær undrer sig over støttepartiets angreb på de konservative særmeldinger. Vi har ret til at fortælle om vores visioner, siger hun
Indland
17. juni 2010

Det er med stor undren, at de konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, svarer på de hårde angreb fra DF's Peter Skaarup.

»Vi er et selvstændigt parti. Vi vil gerne fortælle vælgerne om vores visioner - og det er det, Lars Barfoed gør i dag. Dét kan jeg overhovedet ikke se nogen problemer i,« siger Henriette Kjær, der ikke mener, at Barfoeds forslag om at indkomstgraduere børnechecken skaber forvirring om regeringens politik - også selv om forslaget falder så kort tid efter, at VKO efter flere forsøg og under stor modvind aftalte en besparelse på netop børnepengene.

»Tværtimod er det en forklaring fra os om, hvorfor det blev, som det blev. Vi siger, at hvis man skal indkomstregulere børnechecken, så hænger det sammen med skattesystemet. Der skal jo stadig være et incitament til at gå på arbejde, så man kan ikke bare fjerne børnechecken fra de mest velstillede. Det er det, Lars Barfoed forklarer. Sådan noget gør alle partier - også Dansk Folkeparti.«

- Men I sidder i regering. Når en minister går ud og siger som Lars Barfoed, kan vælgerne så ikke få den opfattelse, at det er hele regeringen, der vil det?

»Nej, for det kan vælgerne sagtens finde ud af at skelne imellem. De er ikke dumme,« siger ordføreren.

Hun erklærer sig lodret uenig i, at K-meldingerne er med til at skade regeringen.

»Tværtimod skulle Peter Skaarup se sådan på det, at vi på den borgerlige fløj signalerer til forskellige borgerlige vælgere. Vi har vores segment og de har deres - og det er den måde, vi bedst fordeler de borgerlige stemmer på.«

- Skal I have gjort noget for at klinke skårene med DF igen?

»Vi har ikke nogen problemer med vores samarbejde med DF - og vi har ikke noget imod, når de er ude og markere sig skarpt på forskellige områder. Men vi er også et selvstændigt politisk parti, og der er ytringsfrihed i det her land,« siger hun.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Travis Malmzon

"Men vi er også et selvstændigt politisk parti, og der er ytringsfrihed i det her land,« siger hun."

Naturligvis.

Kongeundskyldning for at have sagt noget vrøvl.

Henriette, Henriette, fy!

Du burde vide at i dansk politik er det kun yttringsfrihed hvis yttringen er på forhånd godkendt med segl, stempel og underskrift fra DFs yttringsfrihedskontrol.

Alt andet er oikofobt, kulturefremmed, islamist-nyttig-idiotisk, national-redepissende, mørkemænd-betalt påvirkningspropaganda.

Per Jongberg

Selv ikke regeringspartierne tror længere på, at det nytter ...