Satire
Læsetid: 2 min.

Nyt parti afviser statsminister, der vil slå dyr ihjel

Partiet Fokus vil ikke pege på en statsminister, der vil slå dyr ihjel. Det gør det ulig svært for partiet pege på en statsministerkandidat
Indland
17. juni 2010

Det kan bliver mere end svært for det dyrevenlige parti Fokus at finde sig en statsministerkandidat frem mod næste valg. Formand Christian H. Hansen slår i et angreb på den nye hundelov - der vil føre til aflivning af en række herreløse hunde - fast, partiet ikke vil pege på en statsminister, der er villig til at ofre dyreliv:

»Vi hverken kan eller vil pege på en statsminister, der vil slå dyr ihjel,« skriver han i et indlæg i Jyllands-Posten.

- Henrik Sass Larsen, er din partiformand Helle Thorning-Schmidt villig til at slå dyr ihjel?

»Vi slår en del dyr ihjel, og det tror jeg også, vi vil komme til fremover. Ganske mange danskere er sådan indrettet, at de gerne vil have kød - det holder vi fast ved. Og min partiformand er så vidt jeg ved heller ikke selv vegetar.«

- Men Fokus vil ikke pege på en statsministerkandidat, der vil slå dyr ihjel - hvad vil I gøre med den trussel?

»Det må vi prøve at overleve. Sådan må det blive. Der er jo faktisk også dyr, der slår dyr ihjel. Hvad stiller vi op med dem? Som tidligere katteejer ser jeg gerne, at vi får hunde til at holde op med at spise katte. Fugle og mus er jeg ligeglad med,« siger Socialdemokraternes politiske ordfører.

O.K., vi vender os mod Venstre, der så vidt vides er det eneste statsministeralternativ til S.

- Peter Christensen, er din partiformand Lars Løkke Rasmussen villig til at slå dyr ihjel?

»Det er beklageligt, hvis Christian H. Hansen ikke mener, at han kan støtte hverken en borgerlig eller en socialdemokratisk ledet regering efter næste valg. Men det kan så ikke være anderledes af den grund, at mange danskere nok ikke er villige til at spise levende grise. Og at disse grise i øvrigt ikke ville være levende i ret lang tid, hvis man er tilstrækkelig sulten.«

-Men er det vigtigere for Venstres formand at slå dyr ihjel end at komme Christian H. Hansen i møde?

»Jeg kan kun gisne om, hvad statsministeren vil svare, men da han ikke er veganer, og da Venstres politik heller ikke forbyder folk at spise kød, er vi nok der, hvor selve forhandlingen ikke vil kunne give noget resultat,« siger den politiske ordfører.

Det betyder højst sandsynlig, at det lille nye parti må rette blikke og stemmerne mod enten Liberal Alliance eller Enhedslisten - de eneste partier, der sammen med Fokus stemte imod hundeloven. Ups; dér er ingen, der kandiderer til posten som statsminister. Det ser altså svært ud for Christian H. Hansen efter den hårde, men dyrevenlige melding. Med mindre det skal læses som et løfte om, at Fokus selv stiller med en statsministerkandidat, når valget for alvor nærmer sig.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her