Læsetid: 3 min.

Regeringens veteranpolitik har udeladt kommunerne

KL har end ikke hørt om regeringens kommende veteranpolitik. Det er ellers i kommunerne, at traumatiserede ekssoldater oplever de største problemer med myndighederne. I dag er det kun private støtteinitiativer, der samler veteranerne op, lyder det fra veteranforeninger
2. juni 2010

Syge krigsveteraner kan ikke regne med, at deres problemer er løst med regeringens kommende veteranpolitik. Kommunerne er nemlig ikke inviteret med, og så fortsætter problemerne bare her, fortæller formand for Kammeratstøtteordningen, Bjarne >Hesselberg, der selv er involveret i arbejdet med en ny veteranpolitik.

»Vi ville rigtig gerne have nogen fra Kommunernes Landsforening med i arbejdet, for det er jo der, filmen knækker i øjeblikket. Overgangen fra det statslige system til det kommunale er meget kritisk, og alle dem, der er røget i uføre, det er netop i kommunerne,« siger Bjarne Hesselberg.

Som Information kunne fortælle mandag, presser kommunerne psykisk syge krigsveteraner ud i aktivering og arbejdsprøvning. Ifølge veteranforeninger og soldaternes fagforening aner kommunerne ikke, hvad de skal gøre ved veteranerne.

»Det civile system er ikke gearet til, at vi er en krigsnation. Det er ikke gearet til, hvilken hjælp og indsats krigsveteraner har brug for,« siger Kirsten Edske fra foreningen Støtte til Soldater og Pårørende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jørgen Holstener Larsen

Hvor fanden er jeg henne i alt dette ?? Hér taler man om et system, hvor ingen falder igennem, men jeg har sgu som betjent, om nogen, været i krig på Balkan iført Dannebrog på skulderen. Det handler både om Bosnien, Kosovo, Makedonien – endda lige i frontlinien, hvor jeg ikke havde nogen form for militær opbakning. Det handler også om FN tjeneste i Georgien og Israel, men det betyder måske ikke noget, at jeg skulle tage imod alle skuddene, granaterne, molotovcocktailsene, få stukket utallige skydevåben op i næsen og været sat til at grave massegrave op? Og meget, meget, meget mere!!!! Jeg har kraftedme også rodet rundt efter folk midt i et minefelt i et forsøg på at få døende ud af en forulykket bil samtidigt med at en afrikansk politikollega stod og skreg i panik. Jeg har samlet decideret slagtede mennesker op, hvor blod og indvolde var brugt til at male slagord på vægge med. Jeg havde venner i Abkhasien, der blev skudt ned i deres FN helikopter. Men alt dette i dansk tjeneste er tilsyneladende ikke værdigt til at komme med i en veteranpolitik. Jeg er meget, meget skuffet. Har altid holdt mig tæt til mine bekendte fra forsvaret for kun de ved hvad det vil sige ikke at have sovet en hel nattesøvn i 9 år, at sidde op hele nætter for bare at glo på tekst-tv for ikke igen at blive konfronteret med alle de lortedrømme fra en tid, hvor jeg, som udsendt af den danske stat, gang på gang, blev konfronteret med krigens rædsler. Jeg må konstatere, at politikere endnu engang har svigtet og 'glemt', at der faktisk er en gruppe danske betjente dér hvor tingene sker. Jeg kan få lov til at tale med en psykolog, hvis jeg gider at betale og har råd. Men ok, jeg har særligt anerkendelses certifikat fra FN for heltemodig indsat - det må jo være betaling nok!

Jørgen Holstener Larsen

Der er faktisk nogle betjente der har fået anerkendt PTSD som arbejdskade, omend arbejdsskadestyrelsen er syv år og flere ankesager om at anerkende det.
Rigspolitichefen har nogle psykologer, som du kan blive henvist til fra personaleafdelingen, og det er gratis for dig.

Du skal ikke forvente noget støtte fra Dansk Politiforbund, men du kan jo altid prøve at rette henvendelse via din lokale tillidsrepræsentant, eller din chef.

mvh.

Niels Mosbak
pens. politiassistent.