Nyhed
Læsetid: 1 min.

Lene Espersen melder afbud til nyt møde på grund af ferie

Udenrigsminister Lene Espersen (K) melder afbud til EU's udenrigsministermøde, mens Sveriges udenrigsminister, Carl Bildt, afbryder ferien for at deltage. Hun selv er i Italien
Udenrigsminister Lene Espersen er i en stime af kritik. Tirsdag i sidste uge gik hun glip af et møde med 60 kolleger i Kabul i Afghanistan, da hendes fly ikke kunne lande.

Udenrigsminister Lene Espersen er i en stime af kritik. Tirsdag i sidste uge gik hun glip af et møde med 60 kolleger i Kabul i Afghanistan, da hendes fly ikke kunne lande.

Indland
26. juli 2010

Udenrigsminister Lene Espersen (K) har meldt afbud, når EU's udenrigsministre i dag mødes i Bruxelles. Hun holder ferie med familien i Italien, skriver B.T.

Den svenske udenrigsminister, Carl Bildt, afbryder derimod sin sommerferie i Kroatien for at deltage i EU-mødet, der blandt andet omhandler nye sanktioner mod Iran. Men Lene Espersen bliver i Italien. Det er tredje gang på få måneder, at Lene Espersen melder afbud til vigtige internationale møder.

Danmark repræsenteres ved EU-mødet af to embedsmænd, direktør Michael Zilmer-Johns og EU-ambassadør Jeppe Tranholm.

Ifølge Udenrigsministeriet er det ikke unormalt, at Danmarks og andre medlemslandes udenrigsministre bliver væk fra EU-møder i juli.

En dansk EU-diplomat oplyser til Ritzau, at der ikke har været dansk ministerdeltagelse i julimødet i de seneste 10 år. Heller ikke Venstres udenrigspolitiske ordfører, Michael Aastrup Jensen, finder Lene Espersens fravær problematisk.

»Jeg har fuld tillid til, at udenrigsministeren træffer en rigtig beslutning. Som jeg har set dagsordenen, er der ikke tale om et af de absolut vigtigste møder,« siger han til B.T.

Ifølge avisen har det ikke været muligt at få en kommentar fra Lene Espersen. Ud over sanktioner mod Iran skal udenrigsministrene i Bruxelles blandt andet drøfte de kommende forhandlinger med Island om EU-medlemskab og oprettelsen af en fælles udenrigstjeneste.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Preben Michelsen

De konservative har et identitetsproblem Nu har De Konservative minsandten også taget et slogan fra Venstre: "Venstre ved man hvor man har!".

Lene Espersen ved man hvor man har: På ferie!

Ulrik Nielsen

De siger "VKO" at det er en tradition at de ikke tager til møde i juli måned, men de glemmmer at sige at det er en ny tradition, som trådte i kraft da de kom til magten.
Hvis en person bliver væk fra et kursus i jobsøgning eller andet, bliver personen trukket i løn som ikke har for meget i forvejen, FØJ lene espersen, Du er minister! Du skulle have et los i r.... så du røg langt væk fra Danmark.