Læsetid: 1 min.

Menneskerettighedsdomstol stopper udsendelser til Grækenland

Danmark kan ikke mere sende asylansøgere, der risikerer forfølgelse i hjemlandet, retur til Grækenland. Det fastslår Den Europæiske Menneskerettigheds-domstol
15. juli 2010

Danmark kan ikke sende en asylansøger retur til Grækenland i de tilfælde, hvor asylansøgeren risikerer at blive forfulgt i sit oprindelige hjemland. Det understreger Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der har sat Rule 39 i kraft. Den regel forhindrer, at Danmark tvangshjemsender en asylansøger, inden sagen er behandlet ved en dansk domstol.

Andreas Kamm, der er generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, er glad for at asylansøgerne nu har krav på at få deres sag behandlet i Danmark.

»Det svarer til at spille russisk roulette med disse asylansøgeres liv at sende dem tilbage til Grækenland. Men det er utroligt, at der skal en afgørelse fra Menneskerettighedsdomstolen til for at forhindre, at det sker,« siger Andreas Kamm, der understreger, at Flygtningekonventionens principper betyder, at ingen flygtning må sendes tilbage til et sted, hvor der er risiko for forfølgelse.

Danmark genoptog ellers for få uger siden praksis med at tilbagesende asylansøgere til Grækenland. Det skete i henhold til EU's Dublin-ordning, der tillader et EU land at sende en asylansøger tilbage til det første EU-land, vedkommende er registreret i.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu