Læsetid: 2 min.

Oppositionen er skeptisk over for nye EU-sanktioner

Mens Enhedslisten og DF er lodret imod, er resten af oppositionen skeptiske over for nødvendigheden af, at EU skal have nye økonomiske strafmuligheder over for Danmark
10. juli 2010

Det er ikke nok, at nye økonomiske sanktionsmuligheder fra EU kommer til at overholde euroforbeholdet og ikke i juridisk forstand betyder en afgivelse af suverænitet.

Socialdemokraterne, SF og de Radikale vil samtidig have bedre begrundelser for, hvorfor det overhovedet er nødvendigt, at EU skal kunne straffe os yderligere, hvis vi ikke lever op til økonomiske henstillinger fra unionen.

»Det er stadig ikke særlig velbegrundet, hvorfor der skal være nogen grund til at udvide sanktionssystemet. Regeringen og kommissionen erkender jo selv, at man f.eks. i forhold til Grækenland slet ikke har udnyttet de sanktionsmuligheder, der er i forvejen,« siger SF's medlem af Europaudvalget Anne Grete Holmsgaard, efter at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i går fremlagde de første overordnede skitser til, hvordan eventuelle nye sanktioner kan komme til at se ud.

Finansministeren gentog flere gange, at der ikke bliver tale om, at »EU skal godkende vores finanslove« - kun at regeringen skal fremlægge sine overordnede tal for den økonomiske udvikling i Danmark i april i stedet for som i december i dag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu