Læsetid: 1 min.

Socialminister skælder ud på tv-program

Socialminister Benedikte Kiær (K) frygter, at tv-serien "De unge mødre" vil få antallet af teenagemødre til at stige. Det afviser Sex og Samfund og Mødrehjælpen
Socialminister Benedikte Kiær (K) frygter, at tv-serien "De unge mødre" vil få antallet af teenagemødre til at stige. Det afviser Sex og Samfund og Mødrehjælpen
12. juli 2010

Tv-serien "De unge mødre" idylliserer teenagemødre og giver dem stjernestatus. Det mener socialminister Benedikte Kiær (K), som siger til Ritzau, at den populære serie risikerer at påvirke flere til at blive gravide i en ung alder.

- Jeg ser nogle faresignaler, når man har et tv-program, der i den grad glorificerer rollen som ung mor. Jeg er bekymret for, at programmet påvirker unge piger til at blive gravide, siger hun

Fra fagfolk har Benedikte Kiær erfaret, at programmet virker så tillokkende, at nogle ligefrem forsøger at blive gravide med det formål at blive castet.

- Jeg har desværre hørt om enkelte tilfælde, hvor piger, som er i en meget sårbar social situation, giver udtryk for, at de målrettet går efter at blive gravide, så de kan komme med i programmet, siger hun.

På Sand TV, der producerer "De unge mødre", afviser direktør Kaare Sand, at programmet kontaktes af den type piger.

- Det har vi overhovedet ikke kendskab til. Ansøgerne kommer igennem en grundig casting, og skulle vi få kendskab til en ansøger, som er blevet gravid for at komme med, vil hun blive afvist, siger han.

I Sex og Samfund var man i programmets første år nervøs for, at antallet af teenagemødre ville stige. Men den bekymring har vist sig grundløs.

- Serien viser jo, at det er hårdt at være gravid, svært at føde, og at man

bliver meget afhængig af sit netværk, især af sine forældre på et tidspunkt,

hvor man som ung prøver at gøre sig fri af dem, siger Jeppe Hald, koordinator på sexlinien for unge.

Ifølge Danmarks Statistik har antallet af unge mødre mellem 14 og 20 år ligget nogenlunde stabilt de seneste år. Sidste år drejede det sig om 1738, hvilket er 123 flere end i 2007, men 90 færre end i 2008.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin Jeppesen

Det var da en bizar holdning. Jeg har altid opfattet D.U.M. som afskrækkende mere end opfordrende. Jeg synes bestemt ikke at det er noget glamourøst liv programmet fremstiller, men måske handler det i virkeligheden om en eller anden dybtliggende kristen forskrækkelse over at unge piger har et sexliv?

Carl Marksen

@Martin

Jeg ser heller intet glamourøst over deres liv, samt kampe i livet. De fleste ender uden uddannelse og må kæmpe for at få økonomien til at hænge sammen.

Niels Østergård

De konservative var en af hoved-drivkræfterne i forbindelse med ophævelsen af DR's monopol.
Tanken var at det ville give et langt bedre og højere kvalitativt TV-udbud.
De fik det som de ville, men alligevel brokker de sig over disse TV-perler.
Hvad er løsningen?
Genindførelse af monopolet? Censur?
Nogen kalder det Nationale parti for landsbytosserne. Måske det snart er på tide at begynde at benævne de konservative som Nord-Sjællands-tosserne?

PS; Måske skulle forslaget om indslusningsløn til arbejdsmarkedet for muslimer udvides til også at omfatte en udslusningsløn til fravalgte politikere efter næste valg?
Ellers ender de bare med at blive en uintegrerbar gruppe af samfundsnassere.