Danske er vi kun på papiret

Eleverne på Humlehaveskolen i Vollsmose føler sig fanget mellem deres forældres kultur og det danske samfunds krav og normer. 'Vores forældre vil altid bestemme for os, og derfor er der mange unge drenge, som bliver trodsige og ulydige,' siger en af de unge
Det er vanskeligt, men det lykkes til sidst Informations journalist i Vollsmose at få tid alene med pigerne fra Humlehaveskolen - det blev til en samtale om nationalitet. Her er det fra venstre Eman, Hafsa og Asia.

Det er vanskeligt, men det lykkes til sidst Informations journalist i Vollsmose at få tid alene med pigerne fra Humlehaveskolen - det blev til en samtale om nationalitet. Her er det fra venstre Eman, Hafsa og Asia.

Indland
6. august 2010

På vej ned ad gangen på Humlehaveskolen i Vollsmose møder jeg en pige på højst otte år. Hun har hovedtørklæde på. Det er første gang i mit liv, jeg har set så lille en pige bære tørklæde. End ikke i Saudi-Arabien, hvor jeg er vokset op, har jeg set noget sådant. En lærer fortæller mig, at pigens forældre gør alt, hvad de kan, for at beskytte deres børn mod påvirkninger fra det danske samfund.

På Humlehaveskolen har omkring 90 procent af eleverne indvandrerbaggrund. Og pigen med tørklædet er et meget godt eksempel på den kamp, der konstant foregår på skolen og i elevernes hoveder. De drenge og piger, jeg møder på skolen, beretter samstemmende om, hvor kompliceret og forvirrende det er for dem både at skulle leve op til de forventninger, normer og krav, deres familier stiller, og samtidig honorere det danske samfunds krav om, at de lader sig integrere og får en uddannelse.

Skolens inspektør, Olav Nielsen, er en velkendt skikkelse i Vollsmose. Ud over jobbet som skoleinspektør arbejder han også med unge fængselsindsatte - flere af dem har tidligere været elever på skolen.

»Børnene fra mange af vores indvandrerfamilier kommer fra barske forhold. Nogle har set deres fædre blive dræbt for øjnene af dem. Andre har forældre, der har været udsat for tortur eller er traumatiseret af krigsoplevelser,« fortæller han.

På væggen bag ham hænger et palæstinensisk flag og billeder af hans tidligere elever. Og så er der et fuglebur med en papegøje på kontoret. Olav peger på den med fingeren og siger:

»Papegøjen der tilhører en af mine elever. Han afsoner en fængselsstraf, og jeg lovede ham at tage mig af hans fugl, indtil han kommer ud igen.«

Olav forklarer, at elevernes baggrund gør dem sårbare:

»Mødrene har sjældent nogen uddannelse, da de er blevet giftet bort i en ung alder. De fleste af de familier, som bor her i Vollsmose, har lidt en eller anden form for skade; fysisk, psykisk og mentalt. Vi har endda nogle unge mennesker og store børn, som er flygtet alene eller sammen med deres søskende til Danmark.«

Protest

Olav tager mig med ind i en 9. klasse. Den tæller 18 elever, ikke én eneste af dem har etnisk dansk baggrund.

De kan alle fortælle lignende historier om, hvordan de endte i Danmark. Langt de fleste kom hertil som ganske små.

Jeg spørger, hvorfor så mange af de store drenge bliver ballademagere.

»Jeg tror, de laver kriminalitet og problemer, fordi de her drenge har en vanskelig situation i deres familier,« siger Khaled og tilføjer, at han føler, han kun gør, hvad hans familie ønsker af ham.

Han stemme er trist. Khaleds lærer påpeger, at Khaled da har gode forældre, som interesserer sig for deres søns fremtid.

Amojgar, der kommer fra irakisk Kurdistan, rækker fingeren op, og siger:

»Nogle har mistet deres fædre i krig. Andre kommer fra skilsmissefamilier. De laver så meget ballade for at bevise, at de har styrke og kan handle, om det så skal foregå på gaden.«

Men Khaled afbryder ham og siger, at han tror, at de teenagedrenge, som laver ballade, først og fremmest reagerer imod strenge familier, som hele tiden giver dem besked på hvad de må og skal, hvem de ikke må hænge ud med osv.

»Der bliver hele tiden sagt nej. De vil altid bestemme for os, og derfor er der mange unge drenge, som bliver trodsige og ulydige. Som en form for protest imod deres familier,« siger han.

Khaleds familie vil ikke have, at han har danske venner. Hvorfor ved han ikke.

»De lytter ikke til mig. De vil bare have mig til at gøre, hvad de selv mener er bedst for mig.«

Tavse piger

Flere af drengene i 9. klassen har hiphop-tøj på. Bukserne hænger så lavt, at man kan se deres undertøj, og når de går hen ad gangen, kaster de hele tiden håndtegn til hinanden. Jeg spørger dem, hvad de kunne tænke sig at blive i fremtiden.

Fem drenge siger straks: »Det ved jeg ikke«, mens tre svarer, at de vil være forretningsmænd eller advokater. Khaled siger, at han vil gå på universitetet, for så kan han virkeliggøre sine forældres drøm.

Jeg hæfter mig ved, at det er drengene, som besvarer de fleste af mine spørgsmål. Pigerne markerer sjældent, men jeg vil gerne vide, hvad de mener. Selv da jeg stiller et spørgsmål direkte henvendt til pigerne, er der ingen, der svarer. Olav Nielsen, skoleinspektøren, foreslår, at drengene forlader klassen.

Da jeg er alene med pigerne, spørger jeg, hvorfor de ikke ville sige noget i drengenes påhør.

»Vi er generte, og nogle gange får vi kommentarer fra drengene, hvis de ikke kan lide vores meninger, og det bryder vi os ikke om,« siger Asia, en somalisk pige med lilla slør om hovedet. Seks af pigerne er tilslørede, tre er ikke.

Luder eller ej?

Jeg spørger, om deres familier behandler dem anderledes end deres brødre, men før nogen af dem får chance for at svare, bryder Olav ind. Han fortæller, at hans datter, som er jævnaldrende med pigerne i 9. klasse, en dag spurgte ham, om hun måtte sove sammen med sin kæreste. Nogle af pigerne smiler, andre ser overraskede og ilde til mode ud, som om de ikke billiger, at Olav har givet sin datter lov til at gå i seng med hendes kæreste.

»Det er dansk kultur. Forældre må sige deres ærlige mening, men vi skal respektere vores børns individuelle valg, og jeg skal respektere min datters,« siger han til klassens piger.

»Måske vil jeres forældre nu sige til jer, at min datter er en luder, og at jeg er en dårlig far, men det er sådan, vi respekterer vores børn og opdrager dem som lige i lovens øjne.«

Så forlader Olav klasselokalet og lader mig være alene tilbage med pigerne.

»Jeg vil aldrig kunne finde på at sige, at Olavs datter er en luder. Men danskere er fra en anden kultur end vores,« svarer Asia, da jeg spørger, hvad de mener om Olavs historie. »Det er rigtigt, at drenge behandles anderledes i vores familier, men hvis piger fik samme frihed som drengene, kunne de komme få problemer, f.eks. hvis de blev gravide. Vi har meget at miste, det har drengene ikke,« tilføjer hun.

Men Najah, der er palæstinenser, siger, at »drengenes problemer kommer af, at de har så meget større frihed end vi.«

Hafsa, en somalisk pige, er uenig.

»Det er, fordi familiens kontrol går drengene på nerverne, at de laver alt det ballade.«

Hafsa præsenterer sig:

»Jeg er fra Danmark,« men skifter så mening og retter: »Nej, det var forkert. Jeg er fra Somalia.«

Hendes veninder giver sig til at grine, især da hun igen understreger, at hun ikke er dansk.

Pigerne i klassen kommer fra Palæstina, Irak, Iran, Tyrkiet og Somalia.

»Danske er vi kun på papiret,« siger Hafsa. »Ikke i virkeligheden.«

Fra Saudi-Arabien til Vollsmose

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Arash Shariar

Det her virker mærkeligt og dumt. Den viden vi får her er ikke specielt tilknyttet udlændinge børn. Gå du bare ind en en pære dansk skole og spørg hvad de vil i fremtiden, mon ikke mange også vil svare "det ved jeg ikke"? Eller hvori ligger dokumentationen i at udlændinge drenge børn laver exceptionel mere ballade end andre drenge børn? Og jeg undrer mig over at vinklen med familiernes sociale status på ingen måde bliver indraget i denne artikel. Selvfølgelig forstår børn ikke forældrenes økonomi, derfor er det også svært at spørge børnene om dette. Utallige undersøgelser viser at når staten og kommunerne samler social udsatte borger, altså danner ghettoer, så stiger kriminaliteten også der. Det er mærkværdigt at i disse tider hvor regeringen strammer og strammer velfærden, altså sætter mere og mere pres på disse familier, at ingen kan sætte det sammen med familiens miljø. Dette er trist!

Jeg kan desuden heller ikke lide tanken om at denne så venlige skole inspektør der uhh hjælper folk i fængsler har så store fordomme at han tror disse elevers forældre mener at hans barn er en luder. Dette er for snævert synet. Desuden er det sku da ikke dansk kultur at tillade en 9. klasses elev at sove sammen med kæresten. Her burde igen denne så venlige skole inspektør kalibrerer sine holdninger og passe på med at danne fronter hvor "dansk vs andre" opstår. Tanken om at vi skal have kloner af os selv er ikke logisk ej heller humant. Hvad er der galt i at nogen forældre ikke tillader deres børn gå i seng med andre børn og andre gør? Hvilken behov har man som menneske at sætte ord/gruppere disse to tendenser? Og i dette tilfælde med dansk kultur vs andre kultur, underforstået muslimsk.

Det er klart at folk er mere konservative, og at de bliver det endnu mere når de bliver angrebet fra alle fronter. Det er klart jo mere "forbi for udlændinge" for indflydelse på dansk politik jo mere vil folk prøve at "værne" sig mod politikken der bliver ført.

Det sidste jeg vil kommentere til er idiotien i at hentyde til at disse familier er imod eller på nogen måde ikke ønsker det bedste for deres egen børn. Hvis de presser deres børn til noget, er det klart med bedste interesser og især fordi de holder af deres børn at de går så meget op i deres børns opførelse osv. Det kan godt være at de ikke har forstået at den måde de prøver at dirigere deres børn ikke har den ønskelige effekt, og her ville det være passende hvis kommunerne og i dette tilfælde skoleinspektøren i stedet for at modarbejde forældrene, hjælp dem med at udstyre dem med værktøj og viden om hvordan man kan dirigere dem til de holdninger forældrene nu engang har.

Kan vi ikke bare stoppe med at modarbejde andre mennesker der ikke deler samme holdninger som en selv?? Er det virkelig så svært?

- Arash

Arash Shariar

Jeg kan forstå nu at det er en Hana Al-Khamri der ingen kendskab har til Danmark der skriver en serie af artikler. Det giver derfor også meget bedre mening at hun ikke kan komme ind på dybden af sagen. Hun som så mange andre der aldrig før har sat sig ind i sagen/debatten/diskussionen prøver at tage de første spæde skridt.

Hendes serie artikler vil derfor minde mest af et billede taget af øjeblikket, og her kan man vel diskutere om det billede der er forsynet til denne artikel (de tre priger) ikke indholdt lige så meget og ikke mindst mere objektive informationer end hendes artikel?

- Arash

sb2014 baaaaa

To ting:
- Jeg er så træt af at spille violin til alle de tudefjæsse, der hele tiden spiller offer-rollen. Tag dog en smule ansvar! Vis hvad du kan i stedet for at lege offer hele tiden.

- Forældrene har et kæmpe ansvar, hvis børnene bliver kriminelle. I stedet for at tale nedsættende om det danske samfund, burde de peger på de muligheder børnene har her i landet.

Fint initiativ.

Her er en anden araber som er målløs ved mødet med de danske arabere:
http://www.dr.dk/odp/player.aspx?mt=frontpagetab&st=frontpageTab_0

"En araber kommer til byen" DR Dokumania.

Det er et meget præcist portræt af det Nørrebro jeg bor på.
Måske skulle Information tænke over hvorfor deres herboende journalister ikke kan se denne virkelighed?

Vel, i den mundering, som billedet viser, skal de pgl. ikke regne med, at der er nogen i denne verden - hverken i Afganistan eller i Rom eller Berlin eller Dakar - som vil forveksle dem med danske statsborgere. Det vil de heller ikke blive anset for i Odense eller Esbjerg eller Skagen. Vi bliver alle vurderet efter vores ydre fremtoning, uanset hvor vi er. De pgl. vil have begge dele. De insisterer, at de er det ene, men vil have fordelene ved det andet.
Sorry, men det accepteres ingen steder. Det er et enten-eller i dagens verden. Alle steder og gennem alle tiderne. Der er intet nyt under solen. Virkelighedens verden - for os allesammen - er, at "you cannot have it both ways". Det er sic for os allesammen allesteder. Der er ingen genvej. Heller ingen ville have nogen mistanke om, at jeg ikke er muslim og ikke er jordansk eller iransk statsborger, selv om jeg boede i et af de to lande - hvilket jeg faktisk har gjort. Min pointe er, at vi ikke kan forvandle eller omskrive fakta.
Det er alt, hvad jeg har at sige om dette emne. Til de pgl. er mit vink: Hold op med at klynke. I er selv ude om det. Vi andre orker snart ikke mere dette selvforskyldte klageri. I bor i Danmark, men kan skride anytime, hvis I ikke kan lide mosten. Der er ingen, som holder jer tilbage. Ingen.
Tak.

Korrektur: "Heller ingen ville have nogen mistanke om, at jeg er muslim og ikke er jordansk eller iransk statsborger, ..."

Korrektur til korrektur: Der kom det "ikke" for meget med i korrekturen. Beklager :)

Arash Shariar

Shakoor Ba-Ali, Peter Jensen og Roar Tim

Det sjove er at i begår samme fejl som Hana Al-Kamri. Det i formå er at observere en stilstand, nu'et. I undrer jer ikke over hvordan hvorfor hvornår og hvem denne situation omhandler. Og det sjove ved det hele er at i alle sammen på en eller anden måde er utilfreds med det i ser, men alligevel vælger at enten ikke gøre noget eller gøre det værre. Altså en fortivelses stadie. What to do?

Shakoor
Din misforståelse er stor. Ingen steder i artiklen bliver der snakket om at nogen sidder og tuder over deres situation. Din tanke om at udsatte og hårdt prøvede familier skulle vise ansvar er lige så forkert som at bede ulven om at passe på får! Disse to tanker er modstridende. En anden argument for dette er HVIS de havde overskud/kunnen til at ændre deres opførelse havde de så ikke gjort det allerede? Hvad har stoppet dem til nu? Mener nogen at disse familier ønsker at være en byrde for andre? Altså tanken om det "onde" menneske. Det lyder som noget DF ville argumentere for. Nej, sandheden er at vi har med folk at gøre der pga. deres manglende kunnen, om det er uddannelse eller noget 3. har brug for HJÆLP, og det får de ikke. Føl ikke at jeg er så stor en medmenneske der prædiker om at give og give, nej, det handler om at HVIS du er træt af det billede du ser når du læser denne artikel, (hvilket du åbenbart er) så bør du investere i at hjælpe disse familier med at kommer over deres problemer. Dvs. ikke mere pres eller anden slags ultimatum til disse personer.

Peter Jensen
"en anden araber som er målløs ved mødet med de danske arabere" undrer du dig ikke over hvorfor det er sådan? Kunne det have noget med det land de lever i? I dette tilfælde dk? Kunne det ikke have noget at gøre med hvordan VI behandler dem? Har du et bud?

Roar Tim
Din morale er forvrænget. Faktisk vil jeg vende det om og fortælle dig at DU er ikke dansker! Du kan når du ikke orker mere flytte væk fra dette land! Og det må vel være snart??
JEG / VI danskere er TRÆT af ikke-danskere som dig går og brokker JER over jeres egen selvforskyldt klager.Hvis DU / I ikke kan tage mosten, burde DU / I skride anytime you wish! Der er ingen der holder dig tilbage! Husk dette!!

- aRash

Steffen Dickhudt Christensen

Igen vil arash gerne være en dansker, men kommer slet ikke i nærheden.
Trist !

Artiklen er da iøvrigt kun et øjebliks- billede af hvordan nogle unge "ikke etniske danskere" har det med at bo i danmark.

Arash har vist en uhelbredelig kløe i fingrene efter at udstille halalhippiernes mest udbredte forestillinger om årsager og ikke-årsager til 3. verdens-indvandreres manglende integration, eller hvad?

Det drejer sig om at udråbe folk som ofre, som han og andre med samme behov kan kæmpe for at redde, for dermed at kunne påkræve sige en moralsk overlegenhed, eller åndelig ædelhed.

Denne "hjælp" som de ønsker at bidrage med har omtrent samme effekt som nødhjælpsforsyninger har på Afrikas økonomiske udvikling, eller Sveriges berufsverbot overfor indvandringskritiske ytringer har for en bedre integration.
Men det er ligegyldigt at skele til virkelighedens erfaringer, når man har låst sig fast på bestemte dogmer, som ophøjer ens egen selvopfattelse.

Til Shakoor:
Netop erfaringerne fra fx USAs arbejdsmarkedssystem viser, at indvandrerne langt nemmere kommer ud af deres fastlåste sociokulturelle mønstre ved i langt højere grad selv at blive stillet overfor et personligt ansvar, så længe uddannelses- og arbejdsmarkedsstrukturerne stiller alle etniciteter lige.

Fedt hvis dette engang blev det dominerende tankesæt hos 3. verdensindvandrere herhjemme, både for dem og os andre. Problemet er, at der er nogen der skal motivere dem, og der virker halalhippiernes pyldreri kontraproduktivt.

Arash Shariar

Steffen Dickhudt Christensen

Du kan også "skride" når du heller ikke orker mere. :) Det fede er at du heller ingen danskere er.
Steffen, du fik ikke pointen med hvor dumt det er at afskrive folk fra en gruppe? Eller det synes du ikke er dumt? Tanken om at nogen har monopol på denne gruppe er virkelig latterligt. (Jeg kan ikke stoppe mig selv i at grine i skrivende stund).
Det burde være klart for enhver at det at være dansker ikke er noget statisk og ikke noget nogen kan tage patent på. Disse familier lever under den danske domain om nogen vil have det eller ej. (get real) At disse familier er påvirket og selv påvirker det danske system betyder bare at de allerede har sat deres aftryk i den danske kultur. Altså de har ændret jers små drømme om hvad dansk kultur egentlig er. :) loool dette er meget klart, men okay hvis folk ønsker at leve i uvidenhed og idioti er det da fint. :) Fred være med det.

En analogi ville være at man i svømmehallen en dag opdager at nogle små børn tisser i vandet. Man skynder sig hurtigt at tegne streger med hånden på overfladen af vandet og råbe op at denne del af svømmehallen er adskilt fra den anden side. (O_o) Så er der nogen der hurtigt råber "skrid hvis du ikke kan lade være med at pisse i vandet". Problemet er at det er en af de der varm vands bassiner med børn. :) Og de råber og råber. :) Men på ingen måde opdager at vandets farve for længst har ændret sig. Nu går de i denial mode. "Nej jeg har da ikke piss på mig" råber de, "det har ikke fundet sted!"
(Det var så min grine flip for i dag :o) )

Jacob Lund
Jeg er overrasket over din sammenligning med USA. Er det bare mig eller har de ikke omkring 25% af deres befolkning der lever i elendighed? Har de ikke verdens højeste kriminalitet i verden? Jeg undrer mig at du ønsker amerikanske tilstande i DK. (Hell yeah bande krige der stammer fra ghettoer er noget vi alle ønsker ikke? Det hælper samfundet så meget at det er utroligt. Hvad med vi også pga. fattigdom begyndte at fængsle ca 2~3 mio danskere?)

Du skriver så:
"Denne “hjælp” som de ønsker at bidrage med har omtrent samme effekt som nødhjælpsforsyninger har på Afrikas økonomiske udvikling"
Her tager du fejl. Disse familier kan ikke sammenlignes med verdens økonomi. Du ødelægger landes markeder med den slags hjælp du skriver og det kan på ingenmåde sammenlignes med denne diskussion.

Hjælp kan være mange ting, behøver ikke være penge eller andet materialistisk kære Jacob. Det ville være en HJÆLP hvis personer som Roar Tiim stoppede med at bilde børn ind midt i deres identitets konflikt, at de ikke er danskere.
Hvis folk er så bange for deres pengepunge, så lad dog være med at tage den frem. Det handler ikke om politik og parti. Det er på ingen måde det jeg skriver om! Her er min pointe at der er blevet skabt fordomme med hvad hjælp betyder. Den ignorance der findes når man gør livet hårdere for andre, ikke kun økonomisk set med bare menneskeligt er ikke godt for samfundet. Når man ikke forstår hvorfor folk føler de bliver sat på en spids er der noget galt.

Halalhippie. :) Det er fint med mig hvis du ønsker at putte mig i en kasse du bedre kan forstå. :)

- Arash Shariar

sb2014 baaaaa

Arash;
Der er ikke noget at misforstå. Den diskusion, du prøver at vedligholde, har vi haft alt for længe. Det er ikke noget nyt, at nogle indvandrerbørn (drenge) bliver tabere. NU må vi se frem ad og finde nye veje til at løse disse problemer, i stedet for at synge det gamle vers "det er så synd for os, vi kan ikke noget, fordi vi el. vores fædre er flygtet fra krig".

At nogle unge nydanskere bliver kriminelle kan der være mange kausale faktorer til, men jeg synes, i din artikel, fokuserer du kun på årsagerne, men mangler at påpege ansvarlighed som noget fundamentalt i denne sag.
Hvorfor ansvarlighed? Det er blevet nærmest en kultur i Danmark at kaste bolden over til offentligheden og dermed legitimerer overfor sig selv og andre mangel på succes og økonomisk/socialt selvstændighed. Det offentlige gør allerede tilstrækkeligt for disse såkaldte "ofre-børn". De har lige adgang til alle offentlige tjenester ligesom andre børn. Der findes endda sær tilbud til disse børn i form af fritidsklubber, lektiecafèer og mm. Jeg kan ikke se, hvor den offentlige sektor kan gøre noget mere. De tilbude (gratis adgang til sundheds- og undervisningsregi samt økonomisk støtte) er unikke på hele kloden. Selv i Sverige og Norge kan du ikke finde udannelsesstøtte (SU). Mange af disse børns forældre er på førtidspension, grundet diagnosen "posttraumatisk stress syndrom (PTSD)", hvilket også er fair, men jeg synes, der burde være en grænse for, hvor meget man kan forvente af den offentlige sektor.

Der er rigtige mange med indvandrerbaggrund, som klarer sig udmærket, på trods af at de deres fædre kommer fra krigshærgede lande såsom Afghanisntan, Palæstina mm. Deres fædre lider ligledes af PTSD. Men ved du, hvad de har mellemørerne, som visse mennesker ikke har? De har klok, der i ny og næ ringer og siger ansvarlighed overfor børn.

Du mener, at forældrene ikke er i stand til at opdrage deres børn grundet sociale og psykologiske gener. Dette problem kan løses ved at overdrage børn til myndighederne, hvis de ikke selv er i stand til det.

Jeg har selv indvandrerbaggrund, ligesom dig og disse "ofrebørn" og ved, at de er trætte af al den pædagogiske snik-snak, man har prøvet som metode til at få dem på den rette kurs. Det hjælper ikke. Den meste effektive metode ville være, at forældrene viser ansvarlighed overfor de børn, de har sat i verden og opdrager dem ordenligt.

Shakoor Ba-Ali

Arash Shariar

Shakoor Ba-Ali

Det er en ønsketænkning at bede folk der allerede har vist at de ikke formå at vise ansvarlighed, faktisk at vise ansvarlighed.

Tanken om at man skal fjerne børn fra familier er et bud, (det gør man vel også allerede hvis man finder det for nødvendigt?) Og dette gælder forhåbentligt alle danskere.

Du nævner PTSD. Det er en sygdom og der findes diagnoser for det. Derfor er det vel klart at de skal behandles? Andre med andre lidelser skal også behandles. At efterlade dem på deres egen hånd vil ikke helberede dem og faktisk belaste samfundet på sigt.

Så er det også sådan at største delen af disse familier faktisk ikke er syge på nogen måde. Mange af dem er bare uvidende. De kender ikke til andre metoder at opfostre deres børn end det de bruger i dag. Jeg er ret sikker på at mange ikke ved hvad det betyder at dukke op til sit barns skole forældre samtale.

Det jeg appellere for er meget simpelt. At der generelt ikke findes "onde" mennesker der ønsker at ødelægge deres børn og samfundet. De mangler viden og værktøj til at handle effektivt.

Derfor er det vigtigt at vi ikke afskriver dem. Derfor er det vigtigt at vi viser hensyn. Derfor er det vigtigt at vi ikke fremmedegør dem. Hvilket dagens Danmark er ret god til at gøre. Og dette gør at disse mennesker lukker af for enhver kontakt og hjælp der nu måtte findes.

Eksemplet er at denne skoleinspektør mener det "rigtige" er at tillade sit barn at sove over hos en kæreste. Han vil ikke hjælpe disse piger og deres forældre med at guide deres børn til at forstå hvorfor forældrene ikke velsigner en ligende handling hos dem selv. Han acceptere ikke deres valg / ønske han ser det som noget udansk. Skoleinspektøren står uforstående og danner front med pigernes forældre. I stedet for at sige jamen jers forældre elsker jer og er bange der sker noget med jer derfor får i ikke lov. Og at selvfølgelig elsker jeg også mit barn, men jeg har vurderet sagen på en anden måde og føler ikke at der er det store risiko.

Der er nogen mennesker der kan og andre kan ikke. Der er nogen der er bedre til at guide deres børn, andre er ikke. Men det er noget alle kan lære, ligesom alt andet i denne verden. Spørgsmålet er om det kan betale sig for samfundet at ignorere svage folk eller ej.

- Arash

Arash Shariar

Det her er et godt eksempel på uvidenhed og hvordan det takles. link

I artiklen bliver der skrevet at kommunen er rundt om sagen på et tidspunkt. Men tænk på en familie der ser sort på kommunen pga. den politiske miljø i dk, pga den måde sagsbehandlere taler ned på dem sidst de var til samtale mht. deres PTSD som kommunen ikke rigtigt tror på. Ja tænk hvis en person som Roar Tiim der mener at folk skal gå deres vej hvis de viser svaghed, arbejde som en sagsbehandler. Tja... ville nogen tage imod nogen slags hjælp så? Tvivlsomt.

- Arash

sb2014 baaaaa

Til Steffen Christensen;
Kan du definere danskhed helt nøgternt og konkret, siden du betragter Arash Shariar for at ikke være dansk? Mener du, at hun kun kan være dansker, hvis hun følger dit snævre og firekantede verdernsbilled? Fedt at du har en selvopfattelse, der giver dig den ret til at vurdere om folk kan være dansk eller ej!

Til Jacob Lund;
Sandt er det, at en god portion ansvarlighed hos NOGLE nydanskere kan være sund mht. til at komme væk fra deres sociopsykologiske problemer. Men det optimale, for begge parter, ville være, hvis etniske danskere ikke var så religionsfikserede og holdt op med at definere alle 3. verdens indvandrere som religiøse, men som individuelle individer.

sb2014 baaaaa

Til Arash Shariar;
Du glemmer igen at betragter disse forældre og deres børn som individer, der er lige dig. Du løser problemet ved at kaste bolden over til systemet. I det hele og stor fastholder den samme logik, som har fejlet i mange år. Systemet gør tilstrækkeligt allerede!

Peter Lauritzen

Fuldkommen enig med Roar Tiim,efetr erfaringer i udlandet.
Smid tørklæderne og islam i skraldespanden og bliv et nyt menneske.

sb2014 baaaaa

Roar Tim;
Sikke selvsikker er du i dine holdninger. Sådan! Jeg har savnet disse slags ytringer fra nogen, som dagen ud og dagen ind leger selvudnævnte dommer. Blot fordi man forholder sig kritisk ift. et emne, så vælter det ud med diverse formaninger om, at NU er det ud af landet. Sådan! Dine typer, som nærmest er indbegrebet af demoktriske frihedsværdier, lukker munden på folk som nedenfor:

"I bor i Danmark, men kan skride anytime, hvis I ikke kan lide mosten. Der er ingen, som holder jer tilbage. Ingen. Tak." Roar Tim

Tillykke med det Tim. Du viser virkelig vejen frem. Skam dig!

Angående det at være eller ikke at være dansker, er det efterhånden en fortærsket spørgsmål, som visse mennesker forsøger at lægge et røgslør over, fordi det er den største hindring for at opløse den nationale stammefølelse. Men vi ved jo alle sammen inderst inde godt hvem der er dansker og ikke er det, uanset hvad man ønsketænker eller gentager ud i det uendelige.

Danskerne som stamme og folk har eksisteret i over tusind år og har gennemlevet utallige ideologier og menneskesyn, uden at den har ændret sig synderligt. Vi ved jo allesammen godt, at danskerne nedstammer fra vikingerne - vi hed også dengang danskere - og at det er vores ældgamle forfædre, der ligger begravet i den danske muld, ikke at det er definitionen i sig selv. Det er ikke noget menigmand normalt taler så meget om, men det giver en dybde i den gælles identitet mellem danskerne som udlændinge som dig, Arash, eller Farshad Kolghi for den sags skyld ikke er en del af og aldrig bliver det. Der er en grund til at en genindspilning af Far til fire med fx en afrikaner i hovedrollen aldrig vil være troværdig.

Hvorvidt Roar Tiim er dansker eller hollænder eller hvad ved jeg, ved jeg ikke, men du Arash, uanset hvor sympatisk du end er, er du jo ikke dansker, og det er der jo desuden kun en retorisk grund til at sige.

Hvad danskhed er? - det er det der på et givent tidspunkt karakteriserer danskerne, om det så er frigjorthed, velfærdssamfund, vikingetogter eller gentagne gange blive banket af svenskerne i krig.

Det er en diskussion I aldrig kommer til at vinde:-)

Pigerne er mere danske end de tror, hvad det så end er, at være dansk. Bare det at overveje problematikken om deres egen placering, gør dem danske.