Læsetid: 2 min.

Ejvind Vesselbo: Karen Jespersen har ret

Eyvind Vesselbo (V) giver Karen Jespersen (V) ret i sin kritik af regeringens radikaliseringsplan. Han mener, at både den tidligere og nuværende regering har undervurderet problemet
Eyvind Vesselbo giver Karen Jespersen ret i sin kritik af regeringens radikaliseringsplan. Han mener, at både den tidligere og nuværende regering har undervurderet problemet
25. august 2010

VK-regeringens antiradikaliseringsplan bygger på tågede forestillinger om, hvad islamisme er, og det smitter af på den førte politik.

Sådan lyder den skarpe kritik fra Karen Jespersen (V), der er formand for Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg. Kritikken fremfører hun i sin og gemalen, Ralf Pittelkows, nye bog Islams magt - Europas ny virkelighed, men den kommer ikke bag på hendes partifælle Eyvind Vesselbo (V), som også er medlem af integrationsudvalget.

»Jeg giver hende ret i, at man i de sidste 25 år har undervurderet aspektet. Man har været bange for at tage fat i radikaliseringen og prøve at gøre det til en væsentlig del af debatten,« siger han.

Ejvind Vesselbo påpeger, at Karen Jespersens kritik retter sig mod såvel den socialdemokratiske regering, hun selv var en del af, som mod den nuværende regering.

Ideologi

Karen Jespersen mener, at regeringens antiradikaliseringsplan bygger på tågede forestillinger om, hvad islamisme er, fordi den primært ser radikalisering som det danske samfunds skyld. Jespersen mener, man har undladt at tage højde for, at islamismen er en politisk ideologi, som gør sig gældende i både den muslimske og den vestlige verden.

Den påstand vil Eyvind Vesselbo ikke tage stilling til.

»Det, der står i radikaliseringsplanen, er som udgangspunkt udmærket. Men jeg er ikke optaget af, hvad der står i sådan nogle planer, og hvordan det formuleres. Jeg er mere interesseret i, hvad der sker i praksis,« siger han og fortsætter:

»Men jeg er enig i, at både den tidligere og den nuværende regering totalt har undervurderet problemstillingen omkring radikalisering. Både fordi man har været bange for den, og fordi der er mange, som ikke ved, hvad det drejer sig om.«

- Men Jespersen påpeger, at den ringe forståelse af islamismen og hangen til at bagatellisere den er smittet af på den førte politik.

»Det er jo rigtigt. Men der er det interessant, at Karen Jespersen var med hele vejen. Og da jeg i 1990'erne gjorde hende opmærksom på disse ting, støttede hun systemet og kunne ikke se problemet,« siger Eyvind Vesselbo, som håber, at Karen Jespersens kritik fører til handling.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Luukas Toskala

Hvad der skulle have stået i denne artikel:

Læger: Regeringen svigter psykisk syge

Regeringen svigter de psykiatriske patienter i sit finanslovsforslag for 2011. Sådan lyder den kontante melding fra Lægeforeningen.

Foreningen frygter, at det vil få uoverskuelige konsekvenser, at satspuljen, som i år er på knap en milliard, kun er på godt 300 millioner kroner næste år. Det er penge, som psykiatrien skal dele med projekter for bl.a. socialt udsatte.

Trist for patienterne
- Desværre bekræfter forslaget til finanslov Lægeforeningens mest dystre forudsigelser. Vi havde håbet, at vores appel til regeringen om at garantere psykiatrien, at den ikke vil komme til at lide under en mindre satspulje i 2011, var blevet hørt, siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Det er desværre ikke tilfældet, og det er klart, at det vil få konsekvenser for patienterne. Det er trist, at en gruppe patienter på den måde bliver offer en meget gammeldags sygdomsopfattelse, hvor psykisk sygdomme ikke tages lige så alvorligt som fysiske lidelser,

Skal jeg efterhånden betragte information som en højreorienteret avis? Så meget taletid får ingen venstreorienterede politikere i Jyllandsposten. Det er stort set kun Ralf Pittelkow der får lov at sige noget der.

Beklager at min frontallapfunktion ikke helt holder til politiske beslutninger, der vil føre til flere selvmord, mere tvang, mere overmedicinering, samtidigt med at kræftens bekæmpelse intet har at klage over i forbindelse med selvsamme finanslov...

Heinrich R. Jørgensen

Hvad blev der i øvrigt ud af Naser Khaders stort anlagte radikaliseringskonference, der skulle afholdes i København, et halvt års tid før COP-15? Hvad blev der af de afsatte 220 millioner kroner til formålet?