Læsetid: 1 min.

Forsvarsminister afviser særlov for veteraner

De danske veteraner får ikke en særlov, der sikrer dem særlige rettigheder. Det fastslår forsvarsministeren, som dermed skyder udspil fra partifælle ned.
30. august 2010

De danske veteraner skal have hjælp til at komme videre, men de får ikke en lovsikret garanti for job eller uddannelse efter udsendelse til eksempelvis Afghanistan. Det fastslår forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) over for Ritzau.

Dermed går hun stik imod grundtanken i et udspil fra partifællen og formanden for Udenrigspolitisk Nævn, Eva Kjer Hansen (V), som på vegne af Venstre foreslår, at veteranerne får deres egen lov.

»Intentionerne er jeg enig med Eva Kjer Hansen i. Nemlig, at vi skal gøre det bedst mulige for veteranerne, når de kommer hjem i forhold til job og uddannelse. Men særlovgivning kommer ikke til at indgå i mit udspil,« siger Gitte Lillelund Bech.

Uafstemt politik

Forsvarsministeren vil først lytte til forslag fra forligspartierne, før hun kommer med sit endelige udspil. Men et element vil formentlig blive, at soldaterne skal have papir på, hvilke kompetencer de har fået ved at arbejde på en international mission. Papiret kan soldaterne bruge, når de søger ind på studier eller søger job.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg har svært ved at forstille mig nogen, der er mere engagerede i derers arbejde.
At jeg kalder det et arbejde kan betragtes som en nedværdigelse. Når man sætter sit liv på spil er det mere end et arbejde.
Skal vi så hjelpe vores soldater? NEJ NEJ NEJ. Det koster jo penge. Det vil ramme både landbrug, vindmøller, Lego, Danfos og Mærsk. Hvad gavn har de dog af danske soldater?