Læsetid: 1 min.

Hvad lavede Mossad på Bellahøj Politistation?

Lars Barfoed giver grønt lys for, at israelske Mossad kan inddrages, når PET's rolle i Blekingegade-sagen skal undersøges igen
18. august 2010

Når en ny undersøgelseskommission om nogle år er færdig med endnu en undersøgelse af Politiets Efterretningstjenestes indsats under opklaringen af Blekingegadebanden, kan det blive særdeles interessant læsning.

I hvert fald har en række spørgsmål fra Enhedslistens Line Barfod fået justitsministeren til at uddybe visse formuleringer i det kommisorium, som ministeriet fremlagde i udkast i starten af sommeren. Justitsministeriet oplyser til Information, at der ikke i øvrigt fra Folketingets side har været ændringsforslag til udkastet til kommissoriet, som derfor nu er gældende. Ministerens svar til Retsudvalget kan derfor betragtes som fortolkningsbidrag, som den kommende kommission kan øse af.

I svarene understreger justitsminister Lars Barfoed således, at det står kommissionen frit for at afdække PET's samarbejde med udenlandske efterretningstjenester, også israelske Mossad. Det er i forvejen en kendt sag, at Mossad i årevis - frem til Hanne Bech Hansen i 1988 blev chef for PET - havde en medarbejder fast stationeret på Bellahøj Politistation, hvor PET dengang havde hovedkvarter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu