Læsetid: 1 min.

Ny tænketank ønsker saglig kriminaldebat

Døren mellem faglig ekspertise og kriminalpolitik er lukket, mener en ny kriminalpolitisk tænketank, Forsete. Tænketankens ambition er at sparke døren ind og give debatten 'et tiltrængt løft', som de siger
28. august 2010

I oktober 2009 vedtog et politisk flertal i Folketinget at nedsætte den kriminelle lavalder fra 15 til 14 år. Det skete, på trods af at Ungdomskommisionen havde frarådet at sænke alderen for, hvornår man kan retsforfølges i Danmark.

Nedsættelsen af den kriminelle lavalder er et klart eksempel på, at der ikke bliver lyttet til fagfolk og eksperter i dansk kriminalpolitik, mener Ole Ingstrup, formand for den nye kriminal- og retspolitiske tænketank Forsete,

»Den debat, der finder sted på det retspolitiske og kriminalpolitiske område, trænger til et løft og en udfordring fra et sagligt organ. Kriminalpolitikken er blevet behandlet på en skødesløs måde de seneste år. Helt uden fagligt belæg. Vi straffer for meget, på forkerte grundlag,« siger Ole Ingstrup

Forsete er navnet på retfærdighedens gud i nordisk mytologi. Ole Ingstrup, der er tidligere direktør for kriminalforsorgen i Canada, vil sørge for, at systemet »for alvor bliver gjort retfærdigt,« som han siger.

Intentionen med tænketanken er, at de største kapaciteter på det kriminalpolitiske område skal inddrages:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu