Nyhed
Læsetid: 1 min.

»Der skulle rulle hoveder...«

Tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen trådte tilbage for at redde forsvarsminister Søren Gade
Tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen trådte tilbage for at redde forsvarsminister Søren Gade
Indland
17. august 2010

»Det lå i luften, at der skulle rulle hoveder.«

Sådan beskriver tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen stemningen på sit sidste møde med forsvarsminister Søren Gade (V), som sidste efterår førte til forsvarschefens afgang. Der var ikke tale om nogen fyring, forklarede Tim Sloth Jørgensen i dag i Københavns Byret. Men »der var fire mulige hoveder, som kunne rulle« efter det var kommet frem, at den falske arabiske oversættelse af Jæger-bogen var fabrikeret i Forsvarskommandoen.

»Det var ministrens hovede, departementchef Lars Findsens, mit eget og min næstkommanderende Bjørn Bisserups hovede,« fortalte Tim Sloth Jørgensen. Få timer efter mødet med ministeren »besluttede jeg mig for at trække mig fra posten som forsvarschef«, sagde han. Tim Sloth Jørgensen er indkaldt som vidne i den verserende sag mod forsvarets IT-chef Jesper Britze og tidligere kommunikationschef i Forsvarskommandoen Lars Sønderskov. De to er tiltalt for grov pligtforsømmelse i forbindelse med forsvarets håndtering af den kontroversielle bog Jæger - i krig med eliten, som tidligere jægersoldat Thomas Rathsack sidste år udgav på forlaget Peoples Press. Rathsack ventes senere på året at blive tiltalt for overtrædelse af sin miliære tavshedspligt, fordi han i bogen fortæller detaljeret om Jægerkorpsets operationer i Afghanistan.
I den forbindelse fastslog Tim Sloth Jørgensen under sin vidneforklaring, at det stadig er hans faste overbevisning, at Jægerbogen indeholder informationer, som aldrig burde have været offentligjort.

»Min vigtigste opgave som forsvarschef var at beskytte soldaterne i Afghanistan. Det var derfor jeg forsøgte at forhindre udgivelsen og udbredelsen af Jægerbogen,« sagde den tidligere forsvarschef og slog fast, at han ikke har fortrudt sin beslutning om at træde tilbage.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

" Min vigtigste opgave som forsvarschef var at beskytte soldaterne i Afghanistan ..."

Det kan da umuligt være rigtigt ?

Det må da først og fremmest være, at opnå det politisk definerede mål for den militære og så, naturligvis, går jeg da ud fra, med færrest mulige egne tab.

Men vi er da vel ikke dernede for at forsvare vore egne soldater ... gak-gak-gak i låget, forekommer det mig ?

Lykke Johansen

Hvordan sidder man bekvemt bag et skrivebord i københavn og beskytter soldaterne i Afghanistan?

De lægger stadig røgslør ud, vi får ingen ting at vide.
Undtagen at de er inkompetente, men det vidste vi godt i forvejen.

Lykke Johansen

Jeg syntes, man både kunne høre og se på Søren Gade, at han ikke talte sandt, da han fortalte pressen, at "der forresten fandtes en arabisk oversættelse af bogen på internettet."
Han stemme virkede tøvende, da han udtalte ordene.
- Og i øvrigt var det meget en tam måde at servere en så sprængfarlig nyhed på.

Det er min faste overbevisning, at grunden til at de to tiltalte, der i disse dage "optræder" i retten, ikke er sigtet og anklaget for selve fremstillingen af den falske oversættelse og fremsendelsen af den i en mail til BT, skyldes at Søren Gade har godkendt begge dele, og altså udtalte sig mod bedre vidende - i ond tro.

"Fanden hytter sine" - Forsvar og regering gør tydeligvis det samme!

Thorsten Lind

Stakkels kriger. Han har ofret alt for rigets sikkerhed, incl. sin nattesøvn!!, i dagene hvor stormen rullede mod "far her".....Snøft & klynk!

Thorsten Lind

."Der skulle rulle hoveder..."

Vi andre må nøjes med at rulle med øjnene,
over den massive inkompetance i forsvaret.
IT-specialisterne forveksler back-up med cover-up.
Det er jo helt til grin at borgerne skal holdes for nar,
af selvhøjtidelige antidemokrater med og uden sildesalat.......mens TABSTALLENE i Afghanistan EKSPLODERER!! ~~*~~