Læsetid: 1 min.

Slut med selvsupplerende bestyrelser

Regeringen og Socialdemokraterne vil gøre op med universitetsbestyrelsernes mulighed for selv at udpege deres efterfølgere ved ren selvsupplering, skriver altinget.dk. Den model bliver brugt på de fleste universiteter i dag...
30. august 2010

Regeringen og Socialdemokraterne vil gøre op med universitetsbestyrelsernes mulighed for selv at udpege deres efterfølgere ved ren selvsupplering, skriver altinget.dk. Den model bliver brugt på de fleste universiteter i dag. Men den er blevet skarpt kritiseret for risiko for kammerateri og nepotisme. V, K og S er ifølge Altingets oplysninger blevet enige om at sætte en stopper for modellen under de ellers hermetisk lukkede forhandlinger om en ny universitetslov. Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) bekræfter, at man er nået til en fælles forståelse. Det samme gør Socialdemokraternes forskningsordfører, Kirsten Brosbøl.

»Jeg glæder mig over, at regeringen er villig til at ændre på modellen,« siger hun.

Der foreligger dog endnu ikke nogen endelig aftaletekst. Men ifølge Altingets oplysninger har man drøftet en model, der minder om den, som bliver praktiseret på SDU. Her har man et repræsentantskab sammensat af forskellige interne og eksterne aktører, som i fællesskab indstiller og udpeger nye eksterne emner som kandidater til bestyrelsen. På den måde er det ikke bestyrelsen selv, som både indstiller og udpeger nye medlemmer.

Ved at gøre det til et krav følger forligspartierne op på en af universitetsevalueringens anbefalinger. Nemlig at sikre en mere gennemskuelig udpegning af nye bestyrelsesmedlemmer. Til gengæld ser forligspartierne ud til at have forkastet Dansk Industris forslag til en ny model. DI har således foreslået en model, hvor alle relevante organisationer har ret til at indstille en kandidat hver, som den siddende bestyrelse så kunne vælge imellem.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu