Analyse
Læsetid: 2 min.

Thorning indhentes hastigt af sit overklasseimage

Helle Thorning-Schmidt har brugt år på at gøre sig fri af sit overklasseimage. Men skandalesagerne kan cementere billedet af en S-formand, der kræver særbehandling
Indland
5. august 2010

Analyse: Hun kommer fra Ishøj - det ved efterhånden nok de fleste danskere. Og i det hele taget har den socialdemokratiske partiformand gjort meget for at fremstille sig selv som et helt almindeligt menneske og for at lægge afstand til fortællingen om Gucci-Helle. Således smækkede hun tidligere på året bagen op på køkkenbordet i hjemmet til ære for Politikens fotograf, mens manden i huset håndterede en liter økomælk fra køleskabet - kun et blandt mange eksempler, der har skullet berolige såvel de klassiske, som de mulige socialdemokratiske vælgere. Ikke mindst derfor er de seneste ugers sager så skadelige for Thorning-Schmidt.

I går kom det så frem i Ekstra Bladet, at de menige partimedlemmer får lov at dække regningen til formandens revisorbistand, der spås at løbe op i 125.000. Det vækker næppe begejstring i baglandet, hvor kredsformænd skal overtale partistøtter til at kravle rundt på lygtepæle og hænge valgplakater op - gratis. Dermed risikerer såvel Thornings 'arbejderimage' som opbakningen fra de aktive partimedlemmer at lide mærkbar skade.

Særlig situation

Ekstra Bladet kunne ligeledes minde sine læsere om, at Thorning-Schmidt allerede i 2002 lå i konflikt med de danske myndigheder. Dengang handlede det om, at hun, til trods for at hun og familien boede i Bruxelles, fortsat havde beholdt deres folkeregisteradresse på Amager. Myndighederne bad hende om at få rettet op på sagen, men Thorning -Schmidt afviste og søgte dispensation på grund af sin og familiens 'særlige situation'. Men appellen blev hverken hørt hos den socialdemokratiske overborgmester eller daværende indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Og over for sin kreds nægtede Helle Thorning-Schmidt at forklare sig.

»Det har bestyrelsen ikke krav på,« bedyrede hun ifølge Ekstra Bladet.

Sagen endte med, at Thorning-Schmidt af Folkeregistret blev tvangsregistreret som udrejst, og at hun tabte S-kredsen til sin modkandidat Lars Weiss.

Denne gang har hun foreløbig forklaret striden om sin ægtemands bopæl og diverse ministerier med sløseri - et ord, de fleste nok vil have svært ved at forbinde med Helle Thorning-Schmidt. Og i denne uge viste det sig tilmed også, at hun ikke bare har sløset over for Justitsministeriet med sine oplysninger om ægtemandens ophold i Danmark - S-formanden har over for flere medier gentaget, at Stephen Kinnock er i landet fra fredag til mandag.

Men sløset har hun langt fra været i sine bestræbelser på at opnå magten. Tværtimod har hendes vej til magten været hjulpet på vej af Ritt Bjerregaard, der også kendes som et endog meget kontrolleret menneske.

Fremover vil det ikke være tilstrækkeligt at sætte bagen i køkkenbordet - enhver form for krav om særbehandling eller sløseri vil koste års spinarbejde og risikere at koste næste valg for S-formanden og hendes - endnu - allierede.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Heinrich R. Jørgensen

Man merkt die absicht -- und wird verstimmt...

Så vidt jeg har forstået handler det vel om S politik og ikke om hvor HTS placere sin røv. Alternativet kender vi alt for godt...

Hans Jørn Storgaard Andersen

Det er da pokkers, så journalister skal rage op i denne arme familie på grund af deres rejseri.

Sig mig, kære journalist Mette Klingsey - tror du det er noget de gør for sjovs skyld?

Dengang var Helle medlem af EU-parlamentet, og det er ikke ensbetydende med, at man opgiver sine hjemlige aktiviteter. Det vil jo svare til, at et medlem af Folketinget skal opgive sin normale adresse, blot fordi vedkommende arbejder i København ved diverse lejligheder.

Det er i det hele taget noget tåbeligt væsen hele tiden at skulle redegøre for sine "whereabouts", som det vist hedder i cykelsproget.

Du antyder i din artikel, at der "nok er noget galt", når man sådan har "dækadresser".

Samtidig benytter du lige lejligheden til at erindre den arme læser om "sløseri" - som om det havde noget med dagens nyhed at gøre, jf. at anledningen til artiklen er Ekstrabladets sensationelle "afsløring" af hvem, der betaler for revisoren.

Information burde føle sig højt hævet over disse småligheder og lade være med at koge afledte artikler, her "overklasse".

Lars Weiss-sagen er vældig spændende set fra en socialdemokratisk opstillingssynsvinkel - hvis der endelig skulle skrives noget.

Endelig bliver Ritt bragt på banen, for så er man da sikker på at skabe nogle associationer, der ligger på samme bølgelængde.

David Rehling's artikel var den første irriterende sten i skoen, nu kommer din artikel oveni - og det fik mig ærlig talt til at opsige mit abonnement på Information.

Hvorfor?

Fordi det minder alt for meget om dårlig journalisme, hvor jeg foretrækker gedigen journalistik.

Ærgerligt, at der ikke i Danmark er blot én avis, der kan skelne - i dette tilfælde vil jeg ikke kalde det den borgerlige kapital, der styrer, men simpel dumhed og ikke mindst: Sløseri.

Marianne Mandoe

Hvad vi ser er et skoleeksempel på Janteloven og dens anvendelse. Ikke andet såmænd.

Nu er det endeligt lykkedes at findet NOGET der kan hamres på ved HTS, og det bliver der så gjort til vi er ved at brække os over det.

Alfred B. Ørnehøj

Der tegner sig mere og mere et billde af en golddigger som tilfældigvis har slået sig ned i den socialdemokratiske formandsstol.
Når pressen kan beskæftige sig med Lene E´s besynderlige dispositioner, kan de naturligvis også kigge nærmere på Helle T´s mærkværdigheder. Også selvom dette tilsyneladende ikke falder i debattørernes smag.

Heinrich R. Jørgensen

De Konservative mener, at Helle Thorning Schmidt er et overklasseløg, og Venstre mener hun er en golddigger.

Man skulle tro, at der var tale om misundelse over, at Helle Thorning Schmidt ikke er en af deres egne, da hun udfylder profilen så eminent.

Hvis HTS hypotetisk meldte sig under V eller K's faner, ville hun også dér hurtigt blive en politisk topfigur.

V, K og O's kampagne handler alene om at ødelægge en politisk modstander.

Hans Jørn Storgaard Andersen

@Heinrich siger: .."V, K og O’s kampagne handler alene om at ødelægge en politisk modstander." ..

Enig - enklere kan det ikke siges.

Og det er endda helt OK - for sådan ER politik. Med alle til rådighed stående midler går man efter stemmerne ...

Især hvis de smuldrer ud af hånden, som det pt. sker for VKO-monopolblokken.

Det kan undre, at de ikke har brugt kortet noget før, for de har garanteret haft det i skuffen - og de har sikkert flere på lager.

Slettet Bruger

Ægtefæller og gucci tasker er åbenbart det vigtigste argument imod en anden politik og korrigeret kurs, og når andre statsministre optræder på en baggrund af svindel med ægtefæller og falske kopi tasker, så kan det ligesom bedre forsvares og modsiger ikke vælgerkorpsets højere idealer?

I avisen bliver Klingseys indlæg præsenteret som en "analyse". Den betegnelse lever den ikke op til. En analyse består i en omhyggelig nedbrydning av en kompleks sag i mindre bestanddele (græsk ἀνάλυσις = "opløsning").

Det, vi får, er derimod en ophobning av påstande, der vedrører vidt forskellige tider og vidt forskellige niveauer, og som ofte stritter i direkte modsatte retninger.

Den insinuerende fremstillingsform er uden tvivl effektiv som propaganda, men god og hæderlig journalistik er det ikke.

Ja, her fejes benene bort i en glidende tackling, uden at bolden overhovedet er på banen…

Analyse?

Klingsey bruger Ekstra Bladet som kilde og det er langt under lavmålet for en avis som Information skulle jeg mene, ellers kan jeg jo ligeså godt købe EB.

Tag dig sammen Klingsey og levér noget ordentlig journalistik, det er dét vi betaler dig for!!!

Heinrich R. Jørgensen

Når det nu er blevet god praksis at kigger statsministerkandidater i kortene, ved at søge aktindsigt i deres personlige forhold, for at se om de er moralsk anløbne, eller om der er et misforhold mellem hvad de siger og deres gerninger.

Jeg foreslår derfor, at en kvik journalist straks tager initiativ til at opnå aktindsigt i Lars Løkke Rasmussens selvangivelser for de seneste år.

Enhver husker vel endnu, at Lille-Lars uberettiget fik offentlige kasser til at betale hans private udgifter? For at lukke sagen, købte Lille-Lars sig til aflad, ved at give et tilsvarende beløb til velgørenhed, dvs. en forening med et statsgodkendt almenyttigt formål.

Sådanne bidrag kan fratrækkes på ens selvangivelse, hvorved man kan få de offentlige kasser til at betale broderparten -- i LLR's tilfælde formodentligt omkring 60% af det donerede beløb.

Så hvordan er Lille-Lars' sindelag egentligt? Påførte han sig reelt den påståede udgift ved at donere penge til godgørenhed, eller var det blot en anledning til at slippe ud af en kattepine, samtidigt med at han hev endnu flere penge ud af de offentlige kasser?

Søren Kristensen

Et overklasseimage har HTS aldrig haft. Enhver ved at hun kommer ud af en jævn familie fra Ishøj og at overklassen ikke går op i mærkevarer. Gucci er for wannabees og dem skal der såmænd nok være mange af i Socialdemokratiet, når det kommer til stykket. Stræbsomhed er en helt almindelig menneskelig egenskab. Det er sløseri forresten også.

Martin Pedersen

Helle Thorning har fra dag ét forstået den økonomiske krise og haft gode bud på på hvordan vi kommer ud af den. Det har handlet om, hvordan man igen skaber jobs til hele Danmarks befolkning og ikke blot lavere skat til de rige. Så Thorning frem for Lykke til enhver tid.

Men...

Hvad så når økonomien igen er oppe at køre? Jeg mangler stadig, at hører nogle visioner. Hvis vi blot skal tilbage til de gode opgangstider under Fogh, så det småborgerlige futtog kan tøffe der ud af igen, så ser jeg ikke megen ide i at hun bliver statsminister. For så begynder vi blot at diskutere lavere skat igen frem for, at reformere vores samfund til det bedre. Og det ville hun formentlig som privatperson vinde mest ved. Så for mig er hun indtil videre et overklasseløg, et klogt overklasseløg, men et overklasseløg ikke desto mindre. Men hvis hun kommer med nogle visioner, miljøet og grøn teknologi har første prioritet hos mig, skal jeg gerne vende det blinde øje til hendes livsstil. For den er fuldstændigt irrelevant, hvis blot hun regere landet i overensstemmelse med nogle visionære ideer.

Roosevelt, der skabte the New Deal, var også et overklasseløg. Han blev kaldt en klasseforræder af de konservative, fordi han ikke lod de riges interesser komme i første række. Jeg vil have en klasseforræder.

Selvfølgelig er VKO i gang med at få stolen til at vakle under HTS - lige fra subtile hentydninger til forsøg på karaktermord.

Det drejer sig jo om at holde på magten.

Selvfølgelig er S+SF i gang med at få stolen til at vakle under Lene E.

Det handler om at få magten.

Lige meget hvor meget HTS's spindoktorer forsøger at få hende til at ligne en 'arbejder', så lykkes det ikke. Og skal man være 'arbejder' for at lede S? Mig bekendt skal vi tilbage til Anker J for at finde en, der ligner en arbejder.

At HTS er et 'overklasseløg' har jeg intet problem med, men jeg synes det er trist, at man forsøger at gøre sig til noget man ikke er - og det gælder ikke kun HTS.

Og så tror jeg i øvrigt, at hun bliver en god statsminister for det borgerlige Danmark.

Der fokuseres helt kolosalt på Helle Thornings person - hvilket er helt i tråd med de borgerliges ønske om et "Stærkmandsvalg" (…et præsidentvalg, oh oh) .
....Helle vise sin kvalitet, når hun i samarbejde med de andre partier på venstrefløjen præsenterer vinderholdet. Der er ikke brug for en ny Karl Smart, men derimod et teame af seriøst arbejdende politkere der tør risikere noget for deres politik og demokratisagen.
Et socialistisk politikerteame vil naturligvis blive totalt ignoreret i medierne…

Christian Larsen

Jantelov - se S + SF's trusler om millionærskat eller outdoorreklamer fra 3F om hvor meget en bankdirektør eller Lars Løkke "får i skattelettelser" som følge af skattereformen.

Socialisterne burde være de sidste til at tale om jantelov og et useriøst debatniveau.

Thorning har endvidere i månedsvis plapret op som en papegøje om "ufinansierede skattelettelser" selv hun burde vide at Forårspakken 2.0 er skruet sammen på samme måde som den skattereform som SR lavede i 90'erne.

Underfinansieret i starten, men finansieret på sigt.

Faktisk er den overfinansieret med over 5 mia. og styrker dermed den finanspolitske holdbarhed.

finansieret på sigt
Der er givet skattelettelser på 223 mia. kr. i de første 9 år af regeringens virke - der er vist meget langt til at denne sidste skatteomlægning indhenter dette hul der er skabt i statsfinanserne ...

Aage Asmunksen

Politikere ønsker pressens bevågenhed. De benytter pressen i egen interesse. De må derfor så også acceptere at pressen går lidt tæt på dem.

Aage Asmunksen

@Bill Atkins,
Hvis du bestemte hvem, som skal betale mere i skat, skal det så være sportsfolk, veluddannet udenlands arbejdekraft eller kun/alle andre.

Bo S. Nielsen

@ Han Jørgen Storgaard:

Bollinger / champagne socialist er termer, højrespammere lærer at anvende på diverse - mmm såkaldte 'patriotiske' - blogs som skyts mod alt og alle, der ligger en anelse til venstre for Djengis Khan. Flere 'farlige' bud her:

http://hodja.wordpress.com/2010/08/04/champagne-socialist/

...og lidt tættere på nogen end på andre?

Hans Jørn Storgaard Andersen

@Mikael Petersen siger: ..."Lige meget hvor meget HTS’s spindoktorer forsøger at få hende til at ligne en ‘arbejder’, så lykkes det ikke."

Jeg tror, at du undervurderer Helle's medarbejdere - hvorfor i alverden skulle de forsøge at få hende til at fremstå som en rigtig arbejderske?

Hun er såmænd helt normal, bortset fra at hun ser godt ud, er ungdommelig for en statsministerkandidat, har højde og drøjde, så den nuværende fung. statsminister kommer til kort.

Desuden har hun fået en god uddannelse, hun har fået børn - det eneste "unormale" jeg kan komme i tanke om er, at hun har giftet sig med en udlænding. Og somme tider tror jeg såmænd, at de er så dumme i Dansk Folkeparti, at de tror at det at have en engelsk baggrund også er noget værre noget, der bør lovgives om, så det går væk ...

Helle har haft en fantastisk karriere i Socialdemokratiet og modstanderne ved ikke, hvad der venter dem - især ikke efter det blændende samarbejde med SF.

Hvis man ser på meningsmålingerne, så har man et af svarene på hvorfor Venstre's spinnere har travlt med at få hende fjernet fra opløbet med urene midler - som de er så tossede at tro ikke kan spores !

Det kommer til at give bagslag a la Lene Espersen - Lars Løkke Rasmussen skal nok vare sig for at ytre sig fra nu af og til næste valg !!

Aage Asmunksen,

…og lidt tættere på nogen end på andre? (var til din kommentar http://www.information.dk/240805#comment-259589)

Og jeg kan oplyse at jeg går ind for en progression i skattetrykket der går lig til smertegrænsen – alle kan være tjent med et homogent samfund.

@Bill Atkins.. Et skatte progressivt skattetryk giver ikke et homogent samfund... Det giver et snyder og nasse samfund..

Chris Green
...hvis det giver et 'snyder og nasse sanfund' er smertegrænsen nået...

Samfundet kan ikke tillade sig at opkræve skat uden at sikre sig at pengene går til de rigtige formål...

Christian Larsen

Thorning mangler fuldstændig realitetssans mht økonomi.

S + SF planen er skudt synder og sammen af stort set al fagkundskab i Danmark og selv ikke alvoren af hendes mands skatteforhold har hun begreb om:

Har du en revisor eller rådgiver inde over?

- Nej. Hvorfor skulle jeg dog det. Reglerne er fuldstændig klare, bedyrede hun.

http://www.bt.dk/politik/stephen-kinnock-40-aar

Christian Larsen

Der er givet skattelettelser på 223 mia. kr. i de første 9 år af regeringens virke - der er vist meget langt til at denne sidste

*LOL* Ja, regne kan de heller ikke på venstrefløjen.

Christian Larsen,
Nå så selv en hardcore liberalistlakaj synes at tallet er enormt...

...Om det er 223 mia. eller 208 mia. kan være lidt svært at gennemskue, men at tallet er kolosalt er der ingen tvivl om:

http://www.information.dk/155745

Hans Jørgen Storgaard Andersen

Jeg noterer mig din beundring for HTS, og et eller andet sted gør jeg vel også, men jeg kan altså ikke slippe tanken, at der er ikke meget socialdemokrat over hende.

Det minder lidt for meget om det 'stunt' Fogh lavede.

Eller for at omskrive en beskrivelse af Schlütter (mener jeg) : Hun er er mere socialdemokrat end det gør noget.

Alan Strandbygaard

Denne artikel af Mette Klingsey er desværre også endnu en af de mange der forsøger at pille ved Helle Thornings troværdighed.
Det er trættende, og egentlig ret kedeligt efterhånden.
En lille sen efterbrænder. Men bålet er desværre ved at være brændt ud.

Det er efterhånden ved at være gået op for de fleste at 'Den Store Skattejagt' har ikke opnået den ønskede effekt
- medmindre målet har været at trække opmærksomheden væk fra andre ting, rent strategisk, eller vinde tid.

Jeg kan fornemme at danskerne ikke er parate til denne form for valgkampagne hvor man sviner personerne bag partierne til. Jævnfør det nye forsøg, fra Dansk Folkepartis side, på at udstille Helle Thorning som personlighedsspaltet.

Danskerne savner saglig debat. Målrettet og ærlig politik.

Lav pistolføring accepteres kun af en forholdsvis lille gruppe mennesker, der sikkert i forvejen ikke evner at reflektere over mål og konsekvens i politiske programmer og idéer.
Det er også denne gruppe man forsøger at påvirke - i håbet om at flytte nogle marginale stemmer.

Det er bare ærgerligt at der skal bruges flere ugers opmærksomhed på sager som disse. De tager værdifuld tid væk fra den ægte og seriøse debat der er med til at danne holdninger på det faglige plan.

Helle Thorning har vist sig at stå endnu stærkere efter al den opmærksomhed hendes modstandere har foræret hende.
Hun udgør i den grad en trussel. Man mener den eneste chance for at vinde det kommende valg er at bruge beskidte kneb og lav pistolføring.
Man er desperat nok til at ty til sådanne midler. Det ville man nemlig ikke nedlade sig til hvis man var sikker på sin position.
Det var faktisk ret uoverlagt at køre så hårdt frem med skattesagen, da man ikke vidste på forhånd om den ville holde vand. Det kan tværtimod ende som et martyrium.

Reklameindustriens gyldne regel er: Dårlig reklame er bedre end slet ingen.

Det er antal påvirkninger der er vigtig. Ikke ubetinget om budskabet bliver modtaget dårligt eller skidt.
I den senere tid har man foræret Helle Thorning overordentlig megen opmærksomhed - for at sige det mildt.

Flemming Adelskov

Der er ingen tvivl om er der er to damer i dansk politik som har jokket i spinaten og dermed ødelagt det for sig selv og ikke mindst den sag de burde tjene. Derfor bør de trække sig. Socialdemokraterne har en udmærket næstformand, som kunne rette op på sit partis chancer ved næste valg!!

Peter Lauritzen

Aha, HTS stå stærkere. Mon det kommer til at fremgå af meningsmålingerne. Jeg tvivler, især når man tager i betragtning, at 55% af vælgerne mener, at hun med vilje har afgivet falske oplysninger.

Torben Madsen

Det som artiklen drejer sig om er HTS image hos vælgerne. Hvordan opfatter de HTS.

HTS mener selv det er vigtigt at vælgerne ser hende som en ganske almindelig dansker, som godt nok har en mand som arbejder i udlandet, men at han skynder sig hjem så hurtigt han kan,

HTS sagde år 2009, at de kender ham nede i Super Best og huset er altidf er fyldt med venner og familie.

Men det billedet er tegnet de sidste par måneder er

Cucci, privat skole, Schweiz , lav skat, og lejlighed i London City.

Og en mand der er hjemme 33 weekender om året, fra fredag til Søndag. Det vil sige at han ca. er hjemme lidt mere end hver anden weekend.

Pia K.er tidligere hjemmehjjælper og Villy S er uddannet folkeskolelærer, bor i et almindleig hus i Kolding med en almindelig kone.

Spørgsmålet er hvem de almindelige danskere kan identificerer sig med. ?

Det kan blive et problem for HTS.

Jamen, Peter Lauritzen, det ville kun betyde noget, hvis det flyttede deres stemme - og det gør det næppe, for dels er hun stadig et bedre valg end den siddende regering, der har ødelagt alt for meget i 10 år ved magten (og folk har opdaget det), dels stemmer socialdemokrater ikke på deres formand, men på deres parti.

Christian Larsen

Som med S + SF's 12 minutters plan, der er skudt ned af stort set al fagkundskab i Danmark, har hun heller ikke styr på sine egne økonomiske forhold.

Som da sagen omkring hendes mand starede, udtalte hun overlegent.

Har du en revisor eller rådgiver inde over?

- Nej. Hvorfor skulle jeg dog det. Reglerne er fuldstændig klare, bedyrede hun.

http://www.bt.dk/politik/stephen-kinnock-40-aar

Peter Lauritzen

I følge undersøgelsen overvejer ca 10% at stemme anderledes, set er da ikke helt så lidt.
Men lad os nu se den næste meningsmåling.
At det skulle stærke S eller HTS, anser jeg for udelukket.

olivier goulin

@ Torben Madsen

"Pia K.er tidligere hjemmehjjælper og Villy S er uddannet folkeskolelærer, bor i et almindleig hus i Kolding med en almindelig kone."

Herlig statement!

Det kan kun være en opfordring til Helle om at finde en mere almindelig mand og et mere almindeligt hus - og også gerne en mere almindelig håndtaske.

Så skulle den været skuldret, Helle - hos alle dine bekymrede og almindelige socialdemokratiske vælgere.

/O

Slettet Bruger

Apropos (falske) tasker, hjemmehjælpere og branding erindrer jeg en lidt morsom blog som vedrører emnet

http://blog.politiken.dk/sovndal/2009/12/22/den-falske-hjemmehj%C3%A6lpe...

Christian Larsen

B.T., d. 23. december 2008

Til januar skifter Stephen (Kinnock) sit job for British Council i Sierra Leone ud med et job i Genève i Schweiz for World Economic Forum og er borte fra mandag til torsdag. Han er hjemme hver weekend, som vi er vant til. Det kræver, at vi fra mandag til torsdag er ferme til at planlægge.

Jeg er et kendt ansigt i Super Best på Østerbrogade, hvor Camilla (parrets datter, red.) og jeg handler ind hver weekend, så på den måde giver jeg Helle plads til at gøre de ting, hun har brug for, siger Stephen Kinnock til Politiken.

“Da Helle vælger at stille op til formandsposten, støtter han (Stephen Kinnock) hende med ordene “Det er en ære at tjene sit parti, og det er en ære at tjene sit land, hvis du kan komme til det.” Siden har tilfældet villet det sådan, at Stephen har fået job i Skt. Petersborg i Rusland, hvor han er fire dage om ugen og hjemme på lang week-end.”

Kvindeliv/politikerliv. Schultz Forlag, 2006. Side 60

I dag arbejder Stephen Kinnock for World Economic Forum i Geneve, hvor han flyver til om mandagen og fra om fredagen. Nogle uger hopper han allerede på flyet hjem til København om torsdagen, for at få mere tid til familien.”

http://e-pages.dk/bt2/31/6

Min mand er i Danmark hver weekend fra fredag til mandag hele året rundt.

Mail til Justitsministeriet ifm ansøgning om dispensation:

http://jp.dk/indland/indland_politik/article2137200.ece

Og så da skattesagen dukker op:

»Vi er kommet frem til, at han er i Danmark 33 weekender om året. Det vil sige, at de tal, der har været fremme om, at han hver weekend og alle ferier var i Danmark, har været forkerte.

http://www.berlingske.dk/danmark/vi-vil-aflevere-en-selvangivelse-stephen

Frode Holm udtalte i går, at Kinnock ikke var skattepligtig til Danmark før 2009 efter det oplyste

Skal Fr. Thornings tidligere meldinger tages for gode vare, så tyder meget på at han tidligere har været i Danmark mere end 180 dage om året.

Christian Larsen

Her en til fra 2005:

Stephen Kinnock var på vigtigt kursus i London, hvor han arbejder tre dage om ugen i kulturinstituttet The British Council

http://www.fyens.dk/article/472964:Fokus--Helle-Thorning-Schmidt-mod-all...

Så udadtil og overfor Justitsministeriet, så var hendes mand faktisk det meste af tiden i Danmark, i hvertfald med lange weekends fra fredag til mandag.

Da SKAT så spørger, så tæller hun for første gang op, og så er han slet ikke så meget i Danmark.

Ihvertfald i 2009.

HTS har nu stadig min ubestridte støtte, og vil have det fremover, om så pressen kan danse på søm, gør det ingen forskel.

Det morsomme er at det har absolut ingen appel ret, hvilket liv hun lever. Den politik HTS ønsker at føre stemmer 100% overens med det S står for. Det er nok på tide pressen indser at 60 hippierne, er en forsvunden æra.

Aage Asmunksen

Thornings skattesag skader ikke alene Helle Thorning selv. Den skader hele venstrefløjens troværdighed. Venstrefløjen har kun haft få kritiske bemærkninger. Der hvor jeg kommer fra betyder det, at man tier, at man accepterer. I venstrefløjens tilfælde betyder det de ser igennem fingre med Helle Thornings letsindige og sløsede omgang med sine egne skatteforhold. Det betyder også at venstrefløjen finder sjusk med sandheden helt acceptabel.

Det er og bliver en ny regering vi har brug for. VKO har kørt landet i sænk, og nu skal nogen tage opgaven på sig med at rette op på det.
Uanset prisen på sagen, så er velfærden blevet ringere, og det er VKOs ansvar, at det er sket i deres regeringstid.
Uanset omfanget, så er det VOK derhar givet de rige skattelettelser.
Uanset om Thornings revisor betales af partikassen eller ej, så
Vi behøver en anden politik. Uddannelse, ældreomsorg, skolevæsen, miljø, energi ALT er i uråde. Vi behøver en anden politik, og det synes mig ikke, at VKO annoncerer andet end mere af det samme.

Stop Mette og alle i andre sladderjournalister.

Information er jo en ny udgave af Se og Hør.

Nu mangler vi blot at Information bringer papparazia billeder af Helle og Lene, fra deres ferie liggende på stranden i hed elskov med deres mand, imens deres børn nyder at bade i de blå bølger.

Så er Informations nye journalistiske linie fuldendt.

Alexander Carolinus

Sagen er at der ikke er nogen som helst koordination mellem landende for folk der arbejder internationalt. Man risikerer at blivet flået totalt hvis man ikke hyrer dyre skatterevisorer, der kender alle regler i detaljer og kan hjælpe en til at sikre overholdelse af de meget forskellige lovgivninger i de forskellige lande. Og som sagen her viser, er det alligevel ikke sikkert at man undgår problemer - men hele bevisbyrden ligger hos en selv!

Den åbenlyse konklusion på sagen bør være en reform af systemet, således at man betaler skat for det antal dage man opholder sig her i landet.

Tak for en god artikel. Den var både informativ og saglig, sådan som jeg godt kan lide det.

Jeg har ikke brug for, at nogen mener noget for mig, jeg har brug for fakta for at kunne tage stilling selv. Og skulle fakta røbe noget, der kontraindicere min mening, so be it..

Hvornår er Rødovre blevet tilholdssted for overklasen?

Henrik Eismark

Et klasse-eksempel på at kvinder bruger deres fortrin på social opstigning.

HeTS bryster sig af at være startet fra Ishøj og kæmpet sig til et internationalt jet-zet klientel, (som svæver over loven for alm. mennesker) og aspirere til den største magtposition i Danmark.

Helle's klientel bruger Kystbanen langs Strandvejen på Øresund, men fisker i stemmerne fra faglige 'kammerater' i arbejderklassen.

Jeg henviser til http://damefrokosten.com/2010/08/05/m%C3%A6nd_frav%C3%A6lges_kvindens_na...

Vi skal alle solidarisk se på, hvem der på sigt, kan sikre danskernes økonomiske uafhængighed, uanset hvilke bogstaver, et givet politisk parti benytter sig af.

Ang. Villy Søvndal bor han aldeles ikke i et almindeligt hus i Kolding; han bor i en kæmpestor villa, som han købte, da han blev gift med sin første kone - for anden gang. Indtil da boede han skam i et bofællesskab og var kæreste med Pernille Frahm.

Da han så blev formand for SF, er jeg ganske sikker på, at nogle totalt uegnede amerikanskee medie-idioter troede, at de var i USA, og ikke i Danmark. Og derfor foreslog de SFs nye formand, at han skulle gifte sig med hans tidligere kone og flytte ind i en kæmpe villa i et af Koldings meget dyre kvarterer.

Mht. HTS, så er jeg træt af at høre om det her, og at se Information gå Ekstra Bladene i bedene...

Og ja, der er 3 overnatninger fra fredag til mandag, hvis man tæller overnatninger, og der er 4 dage, hvis man tæller hvert et minut Stephen Kinnock befinder sig på dansk jord.

Og som jeg før har skrevet, er der vel ingen, som i fuldt alvor kan forestille sig, at Kinnock og familie ikke er hjemme hos hans forældre i England eller, at de er på ferie i udlandet, dvs. i Frankrig eller Italien eller måske endda i Schweiz.

Og jeg mener stadig, at hvis Kinnock havde arbejdet i
Ukraine, ville folk ikke være blevet så forargede...

Sider