Læsetid: 2 min.

Bagsiden: Rend do å hop!

Lars Løkke Rasmussen tømmer bøssen for at købe vestjyske vælgere. Han får kun utak til gengæld
Indland
10. september 2010

Utak er verdens løn. I hvert fald hvis verden er Vestjylland.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er villig til at tømme statens sparebøsse for at tilbagekøbe de vestjyske Venstre-vælgere, som er bortløbet i vrede. Navnlig i vrede over regeringens 'reformer', som har ribbet store dele af Danmark for rådhuse, sygehuse, domhuse, skoler, politistationer, familielandbrug og hyggelige butikker. De fadæser lover statsminister Løkke nu bod for. Han vil bl.a. pøse to en halv milliard skatteyderkroner i en ny motorvej mellem Herning og Holstebro - selv om den bestående landevej ifølge officielle rapporter ingen problemer har med at klare trafikken. Gevinsten ved en ny motorvej er, at trafikanter kan komme fem minutter hurtigere frem.

For yderligere at vise sin gode vilje vil statsminister Løkke fritage kommuner med vrede Venstre-vælgere fra at efterleve planloven. Det betyder en tilbagevenden til gode gamle 1960'ere, hvor parceludstykninger var landmænds herligste afgrøde, og landet blev præget af spredt og tilfældig bebyggelse.

Alt det - og givetvis meget mere - vil Løkke gøre for sine kernevælgere. Prægtig statsminister. Ikke sandt?

Vrede ord haglede

Næeh. Vrede ord haglede ned over Løkke, da han i onsdags med sin rullende gavebod var på charmekampagne i Holstebro og Struer. Enten bryder vestjyder sig ikke om at blive købt. Eller også vil de købes dyrere.

Dagbladet Politiken kan citere Løkkes mødedeltagere for ord som:

»Arrogant attitude over for os. Det var, som om han talte ned til os.«

»Han blev arrogant og nedladende, fordi han fik modstand.«

»Enten er han arrogant, eller også er han uvidende. Og jeg tror ikke, han er uvidende.«

Til Lemvig Folkeblad forklarer Esther Jakobsen, Thyholm, om sit møde med Løkke: »Jeg oplevede en statsminister, der følte sig presset. Han viste, at han har et iltert sind. Det irriterer mig, at han ikke svarer på det, han bliver spurgt om.«

Til samme avis forklarer en eks-V-vælgerforeningsformand Thorvald Bech Jørgensen, at han slet ikke gad mødes med Løkke: »For det første er der kun sat en time af til spørgsmål. Den tid kunne jeg sagtens udfylde med spørgsmål ene mand.«

Bech Jørgensen kalder den lovede nye motorvej for »et bolsje«.

Jae, joe, det er Løkkes motorvej vel. Men den er nu også en meget praktisk udvej for overfusede politikere fra København. Den gør det muligt for dem at komme fem minutter hurtigere ud af Vestjylland.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her