Nyhed
Læsetid: 3 min.

Bombemands identitet er fortsat en gåde

Politiet har stadig ingen anelse om, hvem den mistænkte bombemand fra Hotel Jørgensen i København er. Han gemmer sig bag tre falske identiteter
Politiet offentliggjorde i går en videosekvens, der viser den mistænkte, iført solbriller og sixpence, på posthuset på Øster Allé i København onsdag den 8. september. Politiet har svært ved at identificere manden, der taler tre sprog, men ikke vil tale med politiet.

Politiet offentliggjorde i går en videosekvens, der viser den mistænkte, iført solbriller og sixpence, på posthuset på Øster Allé i København onsdag den 8. september. Politiet har svært ved at identificere manden, der taler tre sprog, men ikke vil tale med politiet.

Indland
13. september 2010

Raoul Foltz, David Francois J de Vicq de Cumptich og Hans Veller.

Det er ifølge TV 2/News navnene på de tre falske identiteter fra forskellige mellemeuropæiske lande, som bombemanden, der fredag blev pågrebet i København, har brugt.

Politiet er dog stadig på helt bar bund i spørgsmålet om, hvem manden, der fredag sprængte en bombe på et toilet på Hotel Jørgensen i centrum af København, er.

»Vi har et problem med at fastslå hans identitet. Der er tale om en person, som har gjort meget for at sløre sig, og han vil ikke tale med os,« sagde politiinspektør Svend Foldager på et pressemøde i går. Politiet ved dog, at han taler flydende fransk, og at han også kan begå sig på tysk og engelsk.

»Vi har ingen indikation af nogen art om, at han taler arabisk,« sagde Svend Foldager.

Det er også en gåde for politiet, hvornår den mistænkte bombemand kom til Danmark, samt hvor han kom fra før ankomsten. Man har dog fundet ud af, at han havde købt en billet med busselskabet Eurolines til Belgien - bussen havde afgang fredag eftermiddag.

Ifølge Svend Foldager har man fundet en 'mindre mængde' sprængstof, der tilsyneladende blot var nok til at ødelægge et toilet, og politiet mener, at man har fået fat i det hele.

»Vi ved godt, hvilket sprængstof der er tale om, men det vil vi ikke kommentere,« sagde Svend Foldager, som påpegede, at man ikke havde grund til at tro, at der var medsammensvorne.

Ikke Jyllands-Posten

Samtidig gjorde politiinspektøren meget ud af at afvise oplysninger om, at Jyllands-Postens hovedsæde i Viby ved Århus skulle være målet for mandens bombe.

»De oplysninger er ikke korrekte. Vi er i besiddelse af materiale, der gør, at vi er opmærksomme på, at Jyllands-Posten kan være et mål for en terrorhandling. Både Københavns Politi og PET arbejder videre med de oplysninger,« lød den kryptiske melding fra Svend Foldager, som reagerede på Ekstra Bladets historie om, at man skulle have fundet et kort på den anholdte, hvor der var tegnet en ring om netop den jyske avis' hovedkvarter.

Også aviskoncernens chef afviste kendskab til, at målet skulle være hovedsædet:

»Mig bekendt har der ikke været konkrete terrortrusler mod bladhuset i Viby«, siger administrerende direktør i JP/Politikens Hus Lars Munch til pol.dk, som dog også bemærker politiinspektøren kryptiske melding.

»Man kan måske antage, at politiet ikke ønsker at afvise muligheden for Jyllands-Posten som terrormål helt generelt«, siger han.

Ikke superterrorist

Gårsdagens oplysninger får tidligere operativ chef i PET Hans Jørgen Bonnichsen til at vurdere, at alt må være i spil igen, så mandens motiv kan være alt fra terror til hævn.

»Når man meget kraftigt jorder oplysningen om et kort med cirkel, mener jeg, at alle muligheder igen står åbne. Når politiet samtidig siger, at de har alt sprængstoffet, så er det tegn på, at vi ikke taler om superterrorisme,« siger han.

Hans Jørgen Bonnichsen hæfter sig også ved, at den ukendte mand havde købt en busbillet ud af landet.

»Hvis det var til ham selv, udelukker det jo selvmords-terrorisme,« siger han.

På gårsdagens pressebriefing fra politiet kom det også frem, at bombemanden i dagene inden anholdelsen på et posthus havde købt en mindre papkasse og tape.

»Sammen med den lille mængde sprængstof kunne det godt pege i retning af, at han ville bygge en brevbombe, som skulle sendes til et andet sted i verden,« siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Den tidligere PET-chef vurderer, at hvis der rent faktisk er tale om en terrorist, kunne det pege i retning af en ensom ulv, som opererer på egen hånd.

»De agerer ofte amatøragtigt, men her har han dog udøvet en vis form for professionalisme ved at dække sig ind under tre falske identiteter,« siger Hans Jørgen Bonnichsen. ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Alexander Carolinus

Det er interessant at han har valgt to utvivlsom jødiske efternavne (Foltz og Veller) som dæknavne, og det tredje efter en del af den belgiske højadel (Vicq de Cumptich)
Der er helt sikkert ikke tale om en tilfældig ekstremist her.
Det eneste der får mig til at tvivle på at han er Mossad agent er hans utrolig kluntede lukumssprængning og efterfølgende flugtforsøg.

Man skal være god til at improvisere hvis lokummet pludselig ryger i luften mens man sidder i et fremmed land under 3 falske identiteter (noget alle burde prøve - det træner talentet for hittepåsomhed).

Selv ikke MOSSAD ville med kort varsel kunne komme en sådan mand til undsætning. Ikke når udtrykket "lokummet brænder" bliver så bogstaveligt.

Sidst vi havde brevbomber i 70-erne var det netop MOSSAD der sendte dem til palæstinensere og deres danske sympatisører. De blev ofte afsendt fra indenlandske adresser.

Protesen og næsen brækket 3 gange kan tyde på en krigs/tortur veteran. Det kan pege i mange retninger.

Interessant tese om at bombemanden muligvis er Mossad-agent. Men der er faktisk en mere oplagt forklaring på sagsforholdene.

Historien passer perfekt med en tese om at bombemanden er en islamisk terrorist, som ønsker at gengælde blæk og papir med vold og død.

En overvejelse værd?

Det undrer mig, at der tales om fælles sovesal på dette - Jørgensens Hotel. Fredeg den 2. februar 2007 kl 22 om aftenen i regnvejr, blev jeg og min kone præsenteret for et krav om depositum forud på kr 3.000,- bare for en enkelt overnatning i almindeligt dobbeltværelse. Vi tænkte at man var overdrevent bekymret for sit inventar og drog gennem det fordrukne natteliv videre til Hotel Hilton i Kastrup. I dagens fremstilling af hotellet lyder det nærmest, som om der er tale om et vandrehjem. Der er noget der ikke hænger sammen.

Det er bare hvad politiet/journalisten synes at antyde. Den meget lille mængde sprængstof og det indkøb der fandt sted på posthuset.

Men der er en pointe i, at det er svært at se at MOSSAD skulle have noget at udsætte på Danmark efter 9 år med Pia Kjærsgård ved roret.

Rent motivmæssigt står alle andre end MOSSAD længere fremme i køen.

Måske står der Villy Søvndal på pakken ?

Efter alt at dømme ligner dette mest af alt et mediestunt, er der ikke en gruppe G-men (eller sådan noget) der excellerer i den slags ???
Det der er uhyggeligt at vores 2 statslige tv stationer fremviser billeder antageligt fra et overvågningskamera, hvor de dækker, at kameraet viser datoen 2009, og først senere kryber til korset og forklarer at dette skyldtes en fejl på overvågningskameraet, og nu viser datoen, altså en bevist manipulation af kildemateriale, alle store seriøse aviser bringer halve og totalt udokumenterede påstande uden overhovedet at chekke disse.
Lad os lige chekke lidt ud om hvad vi har:
en etbenet mand, som pludselig kryber 11cm, tågede billeder (hallo har i ikke manden i forvaring prøv at tage et klart og tydeligt billede, og mål også lige hans højde og vægt)manden bomber et toilet, da jeg var dreng kunne man i sverige købe et kinapuf (en kineser som sagde bang) det kunne snildt smadre et toilet, bare spørg på Virum station, han har flere identiteter, er vidende om sine rettigheder, taler fransk tysk og engelsk, er nu også vegetar og ønsker religiøst læsestof, han kan jo ikke være totalt imbecil

Mossat har jo tidligere haft et anstrengt forhold til de svenske socialdemokrater, og det er jo i Sverige der snart er valg.

Hvis man endelig skal begive sig ud i vilde konspirationsteorier, så der flere andre end muslimske ekstremister, der i teorien kunne have interesse i mere ballade i Danmark. Mange lader til at have en fælles dagsorden med at skabe splid og før udskrivelse af et valg er et tidspunkt, hvor der før har været lanceret sager (som dog efterfølgende blev tabt), motiveret af ønsker om at bevare magtpositioner her eller strategier andre steder i verdenen. Mange er tilsyneladende fløjtende ligeglade med andres liv. Det er blot brikker, der rykkes rundt med, og man kan undre sig lidt over den noget landbetjentagtige efterforskning i forhold til personer, der faktisk havde snakket med manden på hotellet, de forkerte oplysninger om højde og alder eller stumfilmsbillederne.

Alexander Carolinus

Mossad har utallige gange benyttet sig af "False flag operations", dvs. undercover attentater på egen mark, hvormed de forsøger at opnå forskellige politiske resultater.

Steffen Nørkjær

Hele sceneriet minder om incident i Dubai i foråret hvor en del mossad agenter, med hat og blå briller blev an og tilbage holdt for at slå en arabisk Hamas leder ihjel på et hotel.
Maskerings showet minder om de maskeringer der findes på denne video :

http://www.youtube.com/watch?v=qnT174njNYM

Måske politiet ifbm hele terror frygten tager alt for meget for givet?
At han i virkeligheden er Mossad agent og er i landet for at slå en helt anden ihjel er bestemt en mulighed.
Dette kommer nok aldrig for dagens lys hvis det er tilfældet, idet det ville skabe et diplomatisk vacuum af demensioner.
Det er som sagt før set i 70erne at Hamas har sendt brevbomber til Palistinensere og deres sympatisører internt i DK.

Steffen Nørkjær

Lavon affair.

In 1954, Israeli agents working in Egypt planted bombs
in several buildings, including a United States
diplomatic facility, and left evidence behind implicating
Arabs as the culprits. The ruse would have worked,
had not one of the bombs detonated prematurely,
allowing the Egyptians to capture and identify one of
the bombers, which in turn led to the round up of an
Israeli spy ring.

Mon ikke hans billede bliver publiceret mange steder nu?

I så fald vil det forekomme underligt, hvis ikke mange kan genkende ham meget snart.

Jeg tror, det er en person, som ikke har spor imod at sidde inde i en dansk kachot et stykke tid, hvor forholdene er ret behagelige i forhold til, hvad man tilbyder i andre lande. Og her kan han oparbejde nyttige kontakter (eller nyttige idioter) blandt de indsatte til senere brug.
Samtidig illustrerer stuntet for andre med lignende eller alvorligere hensigter, hvordan de danske myndigheder opererer i en situation med et terroranslag. Vi skal efter min mening ikke bagatellisere sagen. Snarere au contraire.

Steffen Nørkjær

Er vi blevet klogere ok så ja da. Måske ,, er sku aldrig helt sikker på hvad i helvede der i virkeligheden foregår. Kan jo være at hele affæren er et stort set up lige som jeg tror at det er med Strauss Khan og Assange. Når man tror man ved hvad helvede der sker så er det man skal sige til sig selv at man ikke ved en skid.