Læsetid: 1 min.

Eksminister benægter alt

Tidligere sundhedsminister, Jakob Axel Nielsen (K) afviser, at der er blevet slettet dokumenter, og at der overhovedet er foregået et tværministerielt samarbejde om privathospitalernes overbetaling
Tidligere sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) afviser, 
 at der er blevet slettet dokumenter.

Tidligere sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) afviser,
at der er blevet slettet dokumenter.

23. september 2010

Jakob Axel Nielsen (K), tidligere sundhedsminister har aldrig hverken slettet mail eller beordret embedsmænd til at slette noget, forsvarer han sig efter at være blevet konfronteret med indholdet i den nye bog, Projekt Løkke, som belaster både udenrigsminister Lene Espersen, daværende finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Jakob Axel Nielsen i sagen om overbetaling af privatsygehusene.

- Det fremgår af den nye bog 'Projekt Løkke', at man både i Sundheds- og Finans-ministeriet valgte at slette mail om rapporten?

»Det er forkert.«

- Du afviser, at der nogensinde skulle være slettet mail?

»Ja, fuldstændig. Det er helt nyt for mig, selv om jeg har talt med Tanja Frederiksen (medforfatter til bogen, red.) under bogens tilblivelse. Jeg har været meget åben om sagen, men jeg har ikke sagt noget om det der.«

- Så selv om de skriver, at en række mail om denne rapport er blevet slettet, så fastholder du, at der ikke er blevet slettet en eneste mail?

»Ja, jeg har i hvert fald ikke givet ordre til det, og mig bekendt er der ingen i Sundhedsministeriet, der har gjort det.«

Jakob Axel Nielsen afviser også, at der nogensinde skulle have eksisteret en arbejdsgruppe bestående af embedsmænd fra både Finans- og Sundhedsministeriet, som det fremstilles i bogen.

»Der har ikke været noget samarbejde med de andre ministerier om det,« fastholder han og underminerer dermed centrale pointer i bogens afsløring.

»Jeg synes i det hele taget, der er kommet alt for meget hokuspokus og fikumdik om den sag. Den kan tåle et hvilket som helst spot light, og nu gøres den til noget, der ikke kan. Det synes jeg, er ærgerligt,« siger han.

Forfatterne har ikke ønsket at kommentere bogens indhold, som baserer sig på interview med mere end 200 kilder i og omkring regeringen og centraladministrationen. Forfatterne fastholder, at alle oplysninger i bogen er korrekte.

Serie

Mailsagen

Det offentlige har i årevis betalt mere end nødvendigt til de private sygehuse. Forsøget på at skjule overbetalingen har foreløbigt ført til anklager om slettede mails i ministerierne, vildledning af Folketinget og lovbrud i centraladministrationen. Information afdækker sagen.

Seneste artikler

 • Fagforeninger: Ministre tørrer sygehussag af på embedsværk

  7. oktober 2010
  Embedsmændenes fagforeninger raser over, at ministrene i sygehussagen løber fra deres ansvar for regelbrud i ministerierne
 • Løkke underdriver overbetaling

  6. oktober 2010
  Løkkes (V) forklaring i sagen om overbetaling til privathospitaler skydes ned fra flere sider. Statsministeren har opfundet nye beregninger til lejligheden, mener sundhedsøkonom - det offentlige har betalt mindst en halv milliard for meget. Lemfældig omgang med sandheden, siger S
 • Sundhedsministeriet brød loven

  5. oktober 2010
  Sundhedsministeriet og Finansministeriet står til alvorlig kritik fra statsrevisorerne for at skjule oplysninger om overbetaling sidste forår. Lars Løkke Rasmussen (V) var dengang finansminister, og SF vil nu have undersøgt, om han stod bag beslutningen
Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jakob Axel Nielsen udtaler sig måske ikke helt usandfærdigt, for nu er
aben flyttet over på lene Espersens rådgiver:
http://www.information.dk/telegram/245686

I øvrigt synes jeg følgende udtalelse fra Jacob Axel Nielsen er ret tvetydig:
»Ja, jeg har i hvert fald ikke givet ordre til det, og mig bekendt er der ingen i Sundhedsministeriet, der har gjort det.«
For mig ser det ud til, at han VED, at der er slettet mails, men (som den jurist, han er) dækker sig ind ved at bruge udtrykkene:
- "Jeg har i hvert fald ikke..."
- "Mig bekendt er deringen ...".

Det er mit store håb, at bogen "Projekt Løkke" vil blive læst af rigtig mange, og at alt det afslørende indhold, den rummer, vil blive brugt til for alvor at få skovlen under denne regering og få den fjernet!

Jacob Axel Nielsen er jo i dag administrerende direktør for en kæde af privathospitaler -

- derfor er han givetvis heller ikke alt for interesseret i at få rippet op i sagen, hvor han jo som konservativ minister ville forhindre, at det så ud, som om regeringen kunne "beskyldes for at forkæle privathospitalerne én dag længere." (Projekt Løkke, s. 246).

Steen Sohn, du skriver "s, 246. Har du allerede læst bogen? Den skulle ellers først udkomme den 29. ds.

Forfatterne af "Projekt Løkke" bliver forhåbentlig millionærer på bogen. Jeg har i hvert fald besluttet mig til at ofre/spilde 300 kr. på den som den små-masokist, jeg er. For jeg er sikker på, at det er uubehagelig læsning at finde ud af, HVOR meget skade, Løkke og hans kumpaner har gjort for Danmark de sidste ni år - for egen politisk vindings skyld!.

Lykke Johansen. Bogen udkommer i dag fredag, men jeg fik min nye bogpusher til at udlevere den i går eftermiddags - og nej, jeg er ikke færdig med at læse den (men den er forsynet med et navneregister, så ...).

Tak, Steen Sohn!
Jeg syntes, jeg havde læst, at den skulle udkomme d. 29. september. Derfor mit "dumme" spørgsmål.

Jeg må se, om jeg kan købe bogen på mandag. :o)