Læsetid: 3 min.

LA-kandidat hylder liberale diktaturer

Ole Birk Olesen, der er ny kandidat for Liberal Alliance, er tiltalt af liberale diktaturer som Hong Kong og Dubai, hvis økonomiske overflod vidner om den frie markedsøkonomis fortræffeligheder
Ole Birk Olesen, der er ny kandidat for Liberal Alliance, er tiltalt af liberale diktaturer som Hong Kong og Dubai, hvis økonomiske overflod vidner om den frie markedsøkonomis fortræffeligheder
23. september 2010

I går kunne Liberal Alliance præsentere et nyt hold af folketingskandidater, som skal bortvaske minderne om partilederen Anders Samuelsens fiasko med de såkaldte storbytosser i Ny Alliance. Der er tale om et hold 'kendte ukendte', hvilket dækker over etablerede navne som Simon Emil Ammitzbøll og nye ansigter som Berlingske-bloggeren Anne Sophia Hermansen og kuglestøderen Joachim B. Olsen, der i mindre grad er kendt for sine politiske synspunkter end for sine bedrifter som sportsmand og 'Vild med Dans'-deltager.

Andre af kandidaterne er imidlertid kendt som fyrige samfundsdebattører. Deriblandt Ole Birk Olesen, der er redaktør for det liberalistiske borgerlige nyhedsmagasin 180 Grader. I en leder skriver han i rosende vendinger om liberale diktaturer som Dubai og Singapore, som han foretrækker frem for planøkonomiens fortrædeligheder. For at underbygge sin overbevisning om liberalismens velsignelser henviser den nyslåede folketingskandidat til økonomisk spirende smørhuller i afkroge af verden som eksempelvis kolonistaten Hong Kong og Dubai.

I et svar til en ihærdig kritiker i lederens kommentarfelt erkender Ole Birk Olesen, at han ikke er fuldstændigt oplyst, hvad angår de fremhævede mønsterlande, men at det ikke spiller nogen større rolle: »Ang. Dubai så kender jeg ikke landet til bunds, men jeg tror nu alligevel godt, at jeg tør sige, at hvis der lå et dansk 'Dubai' i det fynske øhav, så ville jeg formentlig flytte dertil.«

– Skal Danmark tage ved lære af Dubai?

»På nogle punkter, men jeg er også senere blevet gjort opmærksom på, at Dubai har nogle problemer,« siger Olesen til Information med henblik på golfstatens intolerante syn på homoseksualitet og notorisk ringe arbejdsvilkår for importeret arbejdskraft.

»Men de har en erhvervsudvikling, der er meget mere gunstig end i Danmark. Meget højere vækst. Men det betyder ikke, at man skal overse dårlige forhold for fremmedarbejdere.«

I Singapore er homoseksualitet forbudt ved lov. I Dubai straffes bøsser med døden. De kritisable forhold fylder imidlertid ikke meget i lederen, der først og fremmest argumenterer for, at kombinationen af en stærk mand og en fri markedsøkonomi kan udrette mirakler for et lands økonomiske vækst.

»Andre bystater i verden har oplevet tilsvarende velstand uden at være styret af fremmede magter, men stadig ved at have en magtfuld mand med liberale tilbøjeligheder, som ikke behøvede at tage hensyn til folkestemninger, i spidsen. Singapore, Monaco og Dubai er eksempler på det.«

– Ville Danmark være bedre hjulpet med Anders Samuelsen som liberal diktator?

»Det skriver jeg udtrykkeligt i lederen, at han ikke skal være. Jeg synes demokrati er en udmærket opfindelse«, siger Birk Olesen, der også tager afstand fra diskrimination af homoseksuelle.

»Lederen skal vise, at der er et eller andet, der virker i liberale ideer, der gør, at selv de steder, hvor der ikke er et ordentligt demokrati, der fungerer det liberale bedre end i de samfund, hvor det er socialister, der sidder ved magten«.

Let at komme på støtten
At der er noget, der virker i liberalismen, er et synspunkt, der udfoldes i Ole Birk Olesens bog Taberfabrikken. I bogen tilskriver Ole Birk Olesen velfærdssamfundet ansvaret for en selvforøgende hær af mennesker på overførselsindkomster.

»Det er blevet for let at komme på overførselsindkomst og der er for lidt fokus på de krav, der skal stilles«, siger Ole Birk Olesen til Information.

For at modvirke denne tendens argumenterer han i sin bog for, at velfærdsydelserne skal skrues tilbage til et niveau, der svarer til niveauet i 1960. Dermed går han længere med sine reformønsker for velfærdsstaten end de officielle signaler fra Liberal Alliance.

»Det er ikke Liberal Alliances politik«, siger Ole Birk Olesen med henvisning til forslaget om at skrue ydelsesniveauet tilbage til niveauet i 1960. »Men når man går ind i sådan et parti her, forpligter man sig på at arbejde for nogle fælles holdninger. Jeg har de synspunkter, jeg altid har haft.«

Og ifølge de synspunkter er der behov for en omfattende opgør med den danske velfærdsstat, som ifølge Ole Birk Olesen bidrager til klientgørelse og ligefrem bidrager til at øge antallet af sociale problemer: »Med velfærdsstaten ville man afskaffe en række sociale problemer. I stedet har man gjort de sociale problemer større på en række områder på grund af velfærdsstaten.«

– Men velfærdsstaten skal trods alt bevares?

»Ikke som den ser ud nu.«

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

I Dubai udføres meget arbejde at analfabter, som er blevet bondefanget til at flyve ind fra Indien og Bangladesh. Deres pas og penge bliver stjålet, og de dør i hobetal uden rettigheder. Det indiske konsulat har fået besked på at holde op med at registrere antallet af deres landsmænd der dør af udmattelse.

Der findes et ord for den slags; slaveri.

Ole Birk Olesen kalder dem "fremmedarbejdere."

Fy for fanden!

http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/johann-hari/the-dark-s...

Endnu et eksempel på, at det er "fedt" at have rigtige meninger nu om dage.
De rigtige meninger består i at have så rabiate synspunkter som overhovedet muligt helst krydret med lidt herremandsmentalitet og slaveditto . og det helt centra er, at "Den Rigtige Mening" skal være blottet for EMPATI!

Jeg oplevede ham i TV Debatten i går. Han er jo arrogant, dum som en dør og fuldstændigt blottet for empati og jordforbindelse.

En vaskeægte teknokrat.

Jeg forestiller mig ikke at OBO’en ønsker slaveri, diktatur m.m., men...

OBO'ens tillid til markedskræfterne gør ham blind overfor markedets faldgruber. Som en anden Sovjet-verliebt fantast, så tager hans politiske udmeldinger udgangspunkt i blind tillid til en selvskabt forestilling.

Jeg foretrækker politikere som studerer verden, fremfor at kigge på de intellektuelle modeller, som de selv har bygget.

Dubai er ikke en Nation, det er en Megabank, hvor al service er udført af undertrykt importeret arbejdkraft, og finansieret at Arabiske oliemilliarder.

Dubai kan intet andet end hvad enhver anden Megabank er i stand til.

We are showing how to be a modern Muslim country. We don't have any fundamentalists here.

Jeg køber begge påstande, taget fra det udmærkede link om Dubai i åbnings-indlægget. Altid rart at få lidt indblik i 'moderat islam' når nu det fundamentalistiske er så opreklameret...

Lad mig dog tilføje, at jeg tror en hvilken som helst flok illiterate bananer ville have gjort det samme som emiratierne. Og helt morsomt bliver det når dette samfund forsvares af samme argument som man tit hører fra 'arbejderbevægelsen' : min bedstefar drev kameler i ørkenen for 10 øre om dagen bla bla....'

Enhver med mange penge kan i realiteten finde et lille fiskerleje, bygge nogle store banker og nogle 5 stjernede hoteller, og derefter kalde det et land og de ansatte for indbyggere.

Manden har åbenbart kun én målestok for en succesfuld politik det er økonomisk vækst. Jo højere vækst jo bedre politik.
Temmelig endimentionelt.
Vækst er Gud
Set i et lidt længere perspektiv kan man spørge om lande som Dubai vil være en succeshistorie med et eksopitant overforbrug helt uden forbindelse med de økologiske betingelser lokalt som globalt. Der bliver en regning at betale på et eller andet tidspunkt. Den økonomi er i mere end én betydning bygget på sand

Ole Birk Olesen fremfører formentlig bare de synspunkter hans økonomiske velgører ønsker, han skal fremføre.
Lars Seier fra Saxo Bank betaler hans net-publikation, 180 grader, hans bogudgivelser og har nu opstillet ham for sit parti, Liberal Alliance.

nu bruger Odd sin selektive hukommelse igen og glemmer alt om den ligeret for kvinder som måske ikke ham(ikke hvad jeg ved af), men nogle har påstået at vi bl. andet var i Afghanistan for, at skabe et lige samfund hvor kønnene har ligeret, han glemmer vist nok at en af de dyder som 'muslimofoberne' elsker at trække lighedstegn i mellem, er at muslimer og kvindeundertrykkelse i skulle være i samme boldgade, jeg mener så at kvindeundertrykkelse er et kulturelt/socialt problem, ikke baseret på religion, det er hellere ikke mere end ca 100 år siden kvinder fik stemmeret i Danmark(juni, 1915),.. og vi er kristne.
"In July 2008, police in the Muslim city-state of Dubai cracked down on foreign visitors who were "indecent" at local beaches, detaining 79 people during the arrests. While tourists in Dubai can wear bikinis on the emirate's beaches and walk its streets in shorts, toplessness is not permitted"
_______________
kvindelige(og mandlige hvis de har lyst) turister må gå i bikini, og siden der er en grund til at specificere at de har lov, er det jo fordi at der er nogle andre som ikke har lov til at gå i bikini ok,.. hvem mon det er Odd?

Margrethe Monika S Hansen

Dubai er ikke et liberalt paradis, men et liberalt helvede som ingen kan få styr på.
Fyldt med konkurser, tomme hoteler, forladet kontorbygninger og masser af lystbåde og andet til salg.

De velhavende turister som plejede at slå sig løs i Dubai er mere eller mindre forsvundet og erstattet af middelklassen, som vil lege i de nyriges tidligere paradis, men de har bare ikke den samme store pengepung med.

Emiraterne er godt klar over at hvis de ikke begynder at tænke på en fremtid uden olie så er de tabt. bla er man begyndt at satse på miljøteknologi så som saltvands rensningsanlæg og solenergi.

Dubai og Saudi er kongedømmer og INTET får lov til at blive vedtaget uden kongefamilien.

At kalde den slags lande for liberale er en kæmpe misforståelse.

Ivar jørgensen

Måske ikke så underligt, at man kan have høj vækst, når man bruger underbetalte tvangsarbejdere og er en oliestat som har haft ganske gunstige vækstbeingelser som konsekvens af invasionen af Irak og olieprisernes himmelflugt,

Mads Kjærgård

Tja LA er uanset hvordan man vender og drejer det, et sammenrend af facister, landsbytosser og især Social Darwinister, hvorved de jo har et slægtskab med en vis herre med overskæg og skrårem.

Aner ikke hvad det er for en debat du har med mig Helge Berg --- men hvis du spørger om hun-emiratier må gå i bikinier i ørkensandet, så aner jeg det heller ikke.
Intuitivt ville man betvivle det, - men i deres airconditionerede spa-bad må de formentlig gerne.
Var der andet jeg kunne hjælpe med ?

Det centrale for Ole Birk er vel ikke rettigheder for kvinder, homoer eller indere, men at der er et problem i den måde vi har valgt at indrette vores samfund på. Det andet er udenoms snak, der bare leder fokus væk fra det egentlige problem: riget fattes penge, og det bliver det ved med så længe for mange betales for at lave for lidt.

Ivar jørgensen

I øvrigt interessant, at han nævner Monaco som har en arbejdsløshedsprocent på nul, og er et kendt skattely for millionærer, milliardærer og virksomheder. Monacos købekraft befinder sig komparativt set væsentligt lavere end Danmark som befinder sig på en 52. plads mens Monaco befinder sig på 200. plads.

Ole Birk Olesen,

han er en farlig mand, hvis han får magt som han har agt.

Neoliberale skaber laisseze fair-tilstande for samfundets top, de kan vælge og vrage, mens staten opfører sig repressivt over for samfundets bund under devisen 'man skal yde før man kan nyde'.

Thomas Petersen

Hold da op..
Kommentatorerne er godt nok enige i fordømmelsen af Ole Birk Olesen??

Jeg er bestemt ikke enig med manden i alle hans idéer, men han er af en støbning som dansk politik har umådelig meget brug for lige nu... efter VK-regeringen har ført socialdemokratisk politik i alt for lang tid..!

Hovedparten af de danske politikere har desværre ikke gjort erhvervslivets udfordringer til deres egne politiske udfordringer, hvilket betyder, at der er for ringe forståelse for og opbakning til at hjælpe erhvervslivet med at skabe vækst og opnå økonomisk overskud. I stedet bruges taletiden til at snakke om fordelingen af de penge, som ingen endnu har tjent.

Og ja... jeg hylder friheden - friheden som en borgerlig rettighed, og det kan ikke gentages for tit! Venstrefløjen vil bare have en stærkere stat, så individet bliver svagt og passivt. Mangfoldigheden findes i dag på blå stue, hvor den hører hjemme. Her er højt til loftet, mens de på rød stue altid pønser på det næste forbud.

Han for ikke lov at opfører sig, som i debatten på DR2, 2 gange i træk - Det tror jeg ikke på. Han virkede ekstatisk; måske manglende mad.. Men det var som om at han knap fattede, at han var blevet en potentiel politiker, og slet ikke fattede at han ikke kom som gæst på DR1s Nætværket.

Politikere kan mangle mange evner, hvis bare de som minimun forsøger at lade som om at de kan være diplomatiske. Det var ikke kønt at se på!
Man kan syntes nok så meget, men politikere skal interessere sig for hele befolkningen, ellers er de noget andet.

Ivar jørgensen

Det er ganske interessant, at man fra liberalistisk side fortsat mener, at alt ville bedre hvis blot produktionsmidlerne befandt sig på private hænder, med så lidt deregulering som muligt.

Man ønsker blandt andet et privatiseret uddannelsessystem, så de fattige ikke kan få sig en uddannelse og er varme fortalere for et privatiseret sundhedssystem, selvom det amerikanske sundhedssystem er blandt de dyreste i verden.

Endvidere er man fortalere for trickle down economics teorien, til trods for, at der intet empirisk belæg er for denne intenderede forøgelse af den økonomiske ulighed. Man ser med våde øjne over på USA, men øjnene er så fyldte med vand, at man ikke evner at se klart, for gjorde man det ville man hurtigt kunne konstatere at økonomisk ulige samfund i den vestlige verden klarer sig dårligere på de fleste interessante parametre.

1. Tilliden folk i mellem er mindre i lande med høj økonomiske ulighed. I Portugal mener kun en ud af ti at sætningen "man kan generelt stole på andre" er sand. I USA er gated communities udbredte.

2. I økonomisk ulige samfund er folk federe, mere mentalt syge, i langt højere grad misbrugere af hård narkotika og både levealderen og spædbørnsdødeligheden er højere.

3. Der er langt større kriminalitet. USA er omtrent dobbelt så ulige i økonomiske termer som de skandinaviske lande. Man har samtidig med dette verdens største andel af egen befolkning bag tremmer og denne er omtrent ti gange større end i Skandinavien.

Alligevel prædiker liberalisterne, at det eneste gode samfund er det økonomisk ulige.

Enig med M.Monika
Dubai er jo bare en Megabank der er krakket, og som pga. af Finanskrisen kun er en skygge af sig selv, når den sidste olie er vredet ud af sandet så står der er Mega slumkvarter tilbage.

Jeg græder tørre tårer.

Stein Bagger kunne desværre ikke stille op,
men ellers et stærkt team, Saxo Bank har sammensat ----De skal nok få nogen gode ben!!

Nb. Forkromet idioti at have en kollapset boble-stat ala Dubai som ideal, Atlantis Anno 2010!! Man savner lidt jordforbindelse i LA..........~~*~~Th

Thomas Ole Brask Jørgensen

Selvfølgelig gør Ole det. Han er jo i manges øjne, også her i denne "debat" en agent provocateur i erhvervslivets sold. Så det kan jo ikke komme som en overraskelsen for nogen, vel?

Der er i øvrigt ikke noget der hedder liberalt diktatur. Et diktatur er et diktatur uanset om det fører en liberalistisk økonomisk politik eller ej. Diktatur har intet med liberalismen at gøre og det ved Ole også godt, men hvis det skal være, så vil han hellere acceptere et rigt autoritært regime ( I Singapore er velstanden ganske godt fordelt), end et diktatur hvor den brede befolkning er fattig og hvor en lille udvalgt skare har travlt med at rage til sig.

Ole Birk Olesen lider af svære vrangforestillinger hvis han tror det var frie markedskræfter som har skabt velstanden i Hong Kong og Dubai.

Monstro han skulle sætte sig ind i de historiske kendsgerninger i stedet for at savle henover gamle fascisitiske (og desværre velafprøvede) idealer.

Han kan begynde med Ha-Joon Chang, Bad Samaritans: The Myth of Free Trade and the Secret History of Capitalism, Bloomsbury Press, 2007 som beretter om hvordan protektionisme har været en stærk drivkraft bag Hong Kongs økonomi.

Jeg vil ikke lægge min og mine børns fremtid i Ole Birk Olesen hænder; og slet ikke mine penge...

Lige siden OBO fungerede som ivrig klakør for Claus Hjort Frederiksen der fremsatte den usande og sikkert også ulovlige påstand om at ledige brød dagpengeloven, har alt OBO har sagt ikke rigtigt lydt forståeligt, jeg kan kun høre ekkoet af hans tanketomme efterplapren af CHF.

Anne Marie Jensen

Han ligner og lyder som en af de der fyre på gymnasiet, der misundeligt så til imens de venstreorienterede (eller bare fornuftige) drenge fik de lækre piger med hjem fra festen. Og hvorfor gad vi så ikke Ole Birk og hans ligesindede? Hm, gæt selv.

Åh jo, nu skal man jo også være lidt sød ved de nye, så tillykke til LA med en kandidat, der om nogen signalerer råt for usødet hvad det er for en syg idé, de står for.

@ Thomas Petersen:
"Venstrefløjen vil bare have en stærkere stat, så individet bliver svagt og passivt. Mangfoldigheden findes i dag på blå stue, hvor den hører hjemme. Her er højt til loftet, mens de på rød stue altid pønser på det næste forbud."
Hvad?!? Hvor har du været i de sidste mange år?
Det er da en helt vanvittig række påstande, du kommer med, og det er godt nok svært at tage seriøst...
Siger Enhedslistens fremsættelse af CEPOS' forslag om sikring af individets frihedsrettigheder dig noget?
Siger burkaforbud, maskeringsforbud, demonstrationsforbud (lømmelpakke), ægteskabsforbud (24årsregel), dig noget? Eller hvad med terrorlove med logning af mails og telefonsamtaler? Visitationszoner? Videoovervågning på offentlige steder? Nationale tests? Endeløse rapporter om minuttyranni?
Er der bare noget af det, der lyder som liberalisme? Ikke i mine øren.
Wake up and smell the coffee, Thomas...

Jens Andersen,

helt enig. Sikke en gang vrøvl fra Thomas Petersens keyboard.

Det har NETOP været VENSTREFLØJEN, der de sidste mange år, har været yderst kritisk over for regeringens indskrænkning af danskernes retssikkerhed.

VKO har om nogen ført en kontrol- og forbudspolitik.

Kampen for de liberale frihedsrettigheder foregår i dagens Danmark IKKE på blå stue.

Jeg synes det er en lidt sandkasseagtig artikel, der plukker de negative sider frem af et område, hvor der foregår noget positivt rundt omkring.

Forbedring af arbejdernes og hele befolkningens kår har jo historisk været socialisternes ærinde. De foretrak endda proletariatets diktatur.

Dogmet i ulandshjælp er da også fra Statens side, at acceptere korruption og misbrug af midlerne og mindre demokratiske værdier, for at hæve levestandarden, der så senere er tænkt som at indføre demokratiet gennem mellemstandens oplyste pres.

Selv kommunistpartiets magthavere i Kina satser på kapitalismens mekanismer for at skabe det store økonomiske spring opad.

At denne journalist så kan tvære en mudderkage ud i øjet på OBO for at slå af på nogle demokratiske nuancer i en årrække for at sikre arbejdernes velfærd, er simpelt barnagtig misbrug af en priviligeret stilling.

I en tilsvarende sag i Information om et angreb på en venstreorienteret journalist i DR harcelleres i avisen over samme teknik som Troels Heeger anvender mod OBO:

Et andet problem for hende er et citat, som Jacob Rosenkrands præsenterer hende for i dokumentet, hvor der står, at ‘det ikke nytter at fordømme terror’.
»Jeg svarer, at ‘der skal megen ond vilje til at hive det ud af sammenhængen og dermed slutte, at man går ind for terror’. Men den passage er klippet ud. Alligevel smaskes citatet op på skærmen, som ‘ha, der kan I se hvilken ussel person, hun er’,« forklarer Ruth von Sperling.

http://www.information.dk/245301

Her manipulerer Troels Heeger OBO's påvisning af de liberale økonomiske værdiers effekt frem til at han skulle støtte diktaturer og sågar racisme mod de internationale arbejdere i Dubai.

Sært at avisen ikke har samme moral gældende to modsatte politiske spillere.

Jens Holger Laursen

OBO er et studentikost vrøvlehoved, der endnu ikke har opdaget, at uden velfærdsstaten var han med stor sandsynlighed vokset op uden uddannelse, slavebundet til et MacJob og endt med en bundløs gæld for hospitalsregninger. Det liberale synspunkt vil så være, at det sikkert var selvforskyldt, og det bare skal løbes væk.

For i de neoliberale paradis er ingen lige og kun den stærke har ret. Resten bliver slaver. Vi er i øvrigt godt på vej.

Vågn op OBO, dine neoliberale drømme gavner kun den økonomiske elite - og slet ikke sådan en fodtusse som dig selv.

Jens Holger Laursen

OBO er et studentikost vrøvlehoved, der endnu ikke har opdaget, at uden velfærdsstaten var han med stor sandsynlighed vokset op uden uddannelse, slavebundet til et MacJob og endt med en bundløs gæld for hospitalsregninger. Det liberale synspunkt vil så være, at det sikkert var selvforskyldt, og det bare skal løbes væk.

For i de neoliberale paradis er ingen lige og kun den stærke har ret. Resten bliver slaver. Vi er i øvrigt godt på vej.

Vågn op OBO, dine neoliberale drømme gavner kun den økonomiske elite - og slet ikke sådan en fodtusse som dig selv.

Er der lige en eller anden, der er rar at forklare mig hvordan et diktatur kan være liberalt, - endsige liberalistisk?

At OBO har besluttet sig for at tildele et par succesfulde diktaturer dette paradoksale prædikat, udspringer jo nok af samme ønsketænkning, som fik socialister til at forsvare østblokken i gamle dage: nemlig, at hvis et politisk ideal er så "indlysende" rigtigt, så må der naturligvis også findes steder i verden, hvor man har realiseret disse velsignede idealer på succesfuld vis.

Men hverken Dubai eller Hong Kong kommer op på siden af visse afrikanske eller mellemamerikanske stater, når vi taler "liberalt diktatur", og de fleste mennesker har erkendt at den rigtige betegnelse for denne statsform kan udtrykkes i ét ord: kleptokrati!

Karsten Johansen

Det er intet paradoks, tvertimot.

"Liberalisme er fredelig overgang til fascisme"
(Georg Johannesen, bergensk forfatter, 1937-2005).

Liberalismens kjerne er en totalitær utopi om evig og ubegrenset vekst i profitter. Den dyrker eksponensialfunksjonen som en gud.

I 1920 sørget den liberale regjeringen Giolitti i Italia for, at alle demobliserte offiserer fikk 80 pst. av gammel lønn betalt av staten, hvis de meldte seg til de fascistiske korps ("Nascia e avvento del Fascismo" av Angelo Tasca i tysk oversettelse).

I vår tid gjelder det å dø i tide, for den neste fascismen blir verre, og nå ser vi den komme, 1929 = 2010 = 1914 = 1919 = 1933 osv. Nå kommer klimasammenbruddet og atombomben i tillegg. Og mange hemninger er nå fjernet, så fascismen kan bli både "feministisk" og pornografisk. Mellemlaget er begeistret over lettfascismens og lettnihilismens liberalitet. Verden stormer uoppholdelig fremover, og "den opplyste jord stråler i den triumferende katastrofens glans" (Adorno).

"Americans will be the first people sent straight to Hell while thinking that they are the salt of the earth. The Americans have even devised a title for themselves to rival that of the Israelis’
self-designation as “God’s Chosen People.” The Americans call themselves “the indispensable people."

http://www.counterpunch.org/roberts09242010.html

Det står ikke annerledes til med de skandioamerikanske statsdannelsene eller noen andre for den del. I dagens verden er de ikke-gale knapt lenger i flertall blant herskerne. Bush II var et symptom, og hans og hans forgjengeres regime skapte finanskrisen og klimasammenbruddet. Det er dessverre ikke bare Messerschmidt (merk navnet) som brøler fra Grøften.

Litteratur: "Hitler als Vorläufer", Carl Amery (kjent medlem av De Grønne i Tyskland, opplevde verdenskrigen som tysk soldat og antifascist), Luchterhand Verlag 1998.