Liberal Alliance afgør, om Lene Espersen kan gå fri
Det er bliver op til Liberal Alliances tre mandater i Folketinget at afgøre, om der skal laves en uvildig undersøgelse af sagen om overbetaling af privathospitalerne og Lene Espersens udtalelser til Folketinget om emnet.
Det står klart, efter at Venstres Britta Schall Holberg i går erklærede sig parat til at stemme for en uvildig undersøgelse af sagen.
»Jeg synes efterhånden, at der er kastet så meget smuds op, at vi alle sammen har brug for at få undersøgt, hvad der er op og ned i sagen. Jeg tror ikke, at der er noget i det, men jeg synes ikke, vi kan leve med, at alle bliver sat under mistanke,« sagde hun til DR Nyheder.
Hvor Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen afviser en undersøgelse, stiller Fokus' Christian H. Hansen sig på oppositionens side. Dermed har VKO kun 88 ud af de nødvendige 90 mandater i Folketinget til at gardere sig mod oppositionens krav om en kulegravning.
Kan ende med en 'næse'
Men Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, afviser at tage stilling til sagen endnu.
»Der kommer hele tiden noget nyt frem i denne her sag. Så nu vil vi lige se tiden lidt an,« siger han med henvisning til et samråd i Finansudvalget i sagen i næste uge.
Selv, hvis regeringen undgår en undersøgelse, kan det stadig ende med en kritik fra Folketinget af Lene Espersen - en såkaldt »næse«. Dansk Folkeparti erklærer sig åbent over for at give en næse, men vil ifølge næstformand Peter Skaarup også afvente samrådet i næste uge.
Hvis det kommer til en afstemning om sådan en kritik - uden et egentlig mistillidsvotum - vil Venstres formand for Sundhedsudvalget, Preben Rudiengaard, også være klar til at stemme for
»Hvis det er en reprimande med den præcedenseffekt, at vi i fremtiden undgår den slags fra en minister, så kan jeg godt stemme for,« siger Rudiengaard om Lene Espersens indrømmelser af, at hun svarede på noget andet, end hun blev spurgt om, da hun i maj sidste år i Folketinget skulle gøre rede for sine udtalelser om overbetaling til privathospitaler.
Rudiengaard har tidligere også opfordret til en undersøgelse af, om der er blevet slettet belastende mails i flere ministerier i sagen.
Men efter både Sundhedsministeriet og Økonomi- og Erhvervsministeriet har afvist, at der er blevet slettet noget, erklærer han sig tilfreds med dét.
Mailsagen
Det offentlige har i årevis betalt mere end nødvendigt til de private sygehuse. Forsøget på at skjule overbetalingen har foreløbigt ført til anklager om slettede mails i ministerierne, vildledning af Folketinget og lovbrud i centraladministrationen. Information afdækker sagen.
Seneste artikler
Fagforeninger: Ministre tørrer sygehussag af på embedsværk
7. oktober 2010Embedsmændenes fagforeninger raser over, at ministrene i sygehussagen løber fra deres ansvar for regelbrud i ministerierneLøkke underdriver overbetaling
6. oktober 2010Løkkes (V) forklaring i sagen om overbetaling til privathospitaler skydes ned fra flere sider. Statsministeren har opfundet nye beregninger til lejligheden, mener sundhedsøkonom - det offentlige har betalt mindst en halv milliard for meget. Lemfældig omgang med sandheden, siger SSundhedsministeriet brød loven
5. oktober 2010Sundhedsministeriet og Finansministeriet står til alvorlig kritik fra statsrevisorerne for at skjule oplysninger om overbetaling sidste forår. Lars Løkke Rasmussen (V) var dengang finansminister, og SF vil nu have undersøgt, om han stod bag beslutningen
Mest læste
Du skal være registreret bruger for at kommentere. Log ind eller opret bruger »
LA snupper vælgere fra K så længe Lene Espersen er de konservatives leder .
Så mon ikke LA vil "hjælpe" hende ?