Læsetid: 4 min.

Livet i alkoholfamilier er en krigszone

At vokse op i en familie med alkoholproblemer kan være så belastende, at børnene udvikler de samme symptomer som soldater i krig og torturofre. Ny undersøgelse blandt 100 unge fra alkoholfamilier viser, at 54 led af post-traumatisk stress
At vokse op i en familie med alkoholproblemer kan være så belastende, at børnene udvikler de samme symptomer som soldater i krig og torturofre. Ny undersøgelse blandt 100 unge fra alkoholfamilier viser, at 54 led af post-traumatisk stress
1. oktober 2010

De genoplever traumatiske oplevelser i flashbacks og mareridt, de er ekstremt på vagt og har sværere ved at knytte sig til andre til mennesker. Symptomerne på posttraumatisk stress (PTSD) er ikke forbeholdt soldater eller torturofre. En ny undersøgelse lavet blandt 100 unge fra alkoholfamilier viser, at 54 af dem led af PTSD, da de startede i behandling.

Det er Thomas Mackrill, der er postdoc i psykologi på Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus Universitet, som har lavet undersøgelsen på det terapeutiske rådgivningstilbud TUBA. Han ser ikke resultatet som overraskende, når man ser på, at de unge på TUBA i gennemsnit har levet 12 år sammen med en alkoholiker eller flere. Mange af dem har desuden været udsat for fysisk eller psykisk vold igennem en længere årrække.

»Typisk er en PTSD-diagnose knyttet til en særlig begivenhed som en ulykke eller en voldtægt, men det vi ser her er mennesker, der har oplevet mange ubehagelige begivenheder igennem lang tid. På tilsvarende måde oplever mange soldater i krig lang- varige psykiske belastninger. En væsentlig forskel her er dog, at begivenhederne bliver oplevet af børn,« forklarer Thomas Mackrill.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
ingemaje lange anbefalede denne artikel

Kommentarer