Nyhed
Læsetid: 3 min.

Minister vil tilbagesende asylbørn, når de fylder 18

Ny lov sender uledsagede udlændingebørn ud af Danmark, så snart de fylder 18 år. Forfærdeligt for børnene, advarer børneorganisationer, mens kommunerne ikke aner, hvad de så skal stille op med dem, mens de venter
Indland
28. september 2010

Udlændingebørn, der kommer alene til Danmark skal ikke tro, at de får lov til at blive, selv om de får en opholdstilladelse. Et nyt forslag fra Integrationsministeriet lægger nemlig op til, at børnenes ret til ophold kun skal gælde, indtil de fylder 18 år.

Forslaget er en af flere stramninger, der kommer som andet trin i den udlændingeaftale, som regeringen indgik med Dansk Folkeparti i foråret. Men ændringen strider mod børnekonventionen og vil få tragiske konsekvenser for børnene, advarer formand for Børns Vilkår, Peter Albæk:

»Det er fundamentalt i strid med børnekonventionen og risikerer at placere uledsagede mindreårige på et konstant venteophold, der medfører en ekstrem usikkerhed, som børn ikke kan trives under,« siger han og anklager regeringen for at tage børnene som gidsler for dansk signalpolitik:

»Man har en udokumenteret formodning om, at der svindles, og derfor vil man sende et præventivt signal, men nu placerer man ansvaret hos børnene, der kommer til at betale prisen,« siger han og kalder det »meget, meget bekymrende.«

Kommuner bekymret

Stramningerne er 'et kraftigt skred' i måden, hvorpå Danmark behandler børn, der er alene, mener også Red Barnet. Børnepolitisk konsulent, Inger Neufeld vurderer, at de nye regler vil få 'grelle konsekvenser':

»Det er et kæmpe indgreb i børns ret til og mulighed for udvikling. Især børn har behov for at kunne relatere til fremtiden, og hvis de går i dagligdagen og bekymrer sig om, hvad der skal ske om få år, så vil de ikke kunne udvikle sig i tryghed og stabilitet,« siger hun og forklarer, at der i forvejen er tale om børn, »som er en meget udsat gruppe, hvoraf mange har været på flugt i årevis.«

Kommunernes Landsforning mener, at stramningen vil betyde helt nye vilkår for integrationsindsatsen, som man ikke er rustet til at håndtere i kommunerne. I dag er udsigten, at den unge skal blive i Danmark, men hvis det fra begyndelsen ligger klart, at barnet skal sendes hjem, så vil danskkurser og integrationsprojekter virke formålsløse. I stedet vil der være behov for tilbud, som retter sig mod hjemlandet:

»Hvis en kommune får en enkelt eller to, er det næsten ikke til at forestille sig, at der kan skrues et fornuftigt tilbud sammen,« siger chefkonsulent Nils Birger.

»Hvad skulle perspektivet være i at begynde på en dansk uddannelse, hvis man alligevel skal afbryde den efter et halvt år? Det vil nok også være svært at motivere de unge til det,« siger han.

KL håber, at regeringen vil lempe forslaget, som endnu ikke er fremsat i Folketinget, og har i deres høringsforslag foreslået, at opholdstilladelsen skal kunne forlænges for de unge, der har gjort en indsats for at lade sig integrere.

»Kunne man ikke sige, at de unge, der har været her i nogle år, og som allerede er langt inde i en integrationsproces, kunne blive i landet efter det 18. år? Vi har brug for et øget arbejdskraftudbud, så måske er det ikke en god idé at smide folk ud, som har vist vilje og allerede er kommet et godt stykke af vejen til integration,« siger Nils Birger.

Integrationsminister, Birthe Rønn Hornbech, ønskede i går ikke at tale med Information, men oplyser pr. mail, at hun udmærket er klar over den kritik, som er fremkommet under høringsprocessen, hvor en lang række aktører har kommenteret forslaget.

»Vi har læst høringssvaret, og der foretages ikke videre ændringer i lovudkastet,« oplyser hun.

Venstres integrationsordfører, Karsten Lauritzen, fastholder også, at de nye stramninger er eneste måde, hvorpå forældre og menneskesmuglere, der forsøger at snyde, kan afskrækkes:

»Det er netop en beskyttelse af de børn, som i dag sendes ud alene gennem Europa med lastbil, fordi der er nogle menneskesmuglere, som spekulerer i det,« siger han og vurderer, at mange af de uledsagede mindreårige i virkeligheden hverken er under 18 eller forældreløse.

Også Dansk Folkepartis integrationsordfører, Peter Skaarup, fastholder, at reglen er til for at hjælpe barnet hjem til sin familie, hvor det efter hans mening befinder sig bedst: »Jeg er også sikker på, at der kan findes gode redskaber til, hvordan kommunerne rent praktisk skal gøre,« siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

I går sendte P1 s Orientering et langt indslag Danmark skal til eksamen i menneskerettigheder (22:48) om at Danmark skal til næste år til sin første eksamen i FN's Menneskerettighedsråd. Det er en eksamen, som alle FN's 192 medlemslande skal til, og landene bedømmes bredt for deres overholdelse af menneskerettighederne.
Til denne eksamen skal Danmark udarbejde en rapport, hvor alle både foreninger og privat personer kan bidrage med råd og bemærkninger. Udenrigsministeriet holdt i samarbejde med Institut for Menneskerettigheder to høringer i sidste uge. hvor foreninger og privat personer kunne møde op og bidrage med indput. Ifølge Orientering var der mødt a 50 op ved mødet i København – Jeg havde ikke hørt om denne mulighed til høringer og kunne bidrage med syn på Danmarks menneskerettigheder. Orientering fortalte at alle kunne bidrage og lag et link på Orienterings hjemmeside så man kom lige ind på Udenrigsministeriets hjemmeside hvor man kunne bidrage.
Jeg tænkte straks at så måtte jeg bidrage med mit syn på Terrorlovene og Lømmelpakken, der har taget flere frihedsrettigheder fra den almindelige befolkning. En sag som denne at ministeren automatisk vil tilbagesende asylbørn, når de fylder 18 må også være en sag der skal med i rapporten.

Denne gang skal regeringens og DF´s racistiske politik gå ud over børnene - føj for pokker jeg græmmes....

Jacqueline Bollmann

Da jeg kom til Danmark for fire år siden, havde jeg stor respekt for Rønn-Hornbech. Desværre kan jeg ikke genkende hende længere. Jeg er nødt til at indrømme, at hun virkelig opfører sig som DFs og andre hadefulde menneskers marionetdukke. Har mennesket ingen skam i livet?

Karsten Lauritzenhar helt ret, der findes ikke forældreløse børn i Afpakistan, de er naturligvis blot blevet befriet fra deres Taliban far og mor af en Frihedsdrone .

Fy for Helvede for et menneskesyn de Borgerlige har..

Jamen Skaarup er jo en 'pæn' mand der lyser af varm menneskelighed så når han siger at det er for at hjælpe børnene må det vel være rigtigt?
De børn der vil opleve denne nye praksis vil sikkert sende en varm tak for hjælpen til manden

Jannik Sørensen

Hvorfor i alverden skulle de have lov til at blive i Danmark, når de ikke opfylder flygtningekriterierne?

Jesper Schmidt:
Ja hvis du mener regler skal tælle mere end menneskelige hensyn har du ret

"Hvorfor i alverden skulle de have lov til at blive i Danmark, når de ikke opfylder flygtningekriterierne?"

1 : Hvorfra ved du at de ikke gør det ?
2 : Dette land har allerede skabt RIGELIGT med fjender .
3 : FORDI DE ER MENNESKER FOR HELVEDE ..

Troels Ken Pedersen

Mennesker?

Næ da, det er bare noget de lader som om, så de kan komme og tage vores jobs og vores piger...

Dorte Sørensen

Jesper Schmidt
Jeg er ikke jurist, men som jeg har forstået det så er en sådan hjemsendelse i strid med FN's Børnekonvention som Danmark har underskrevet.

den her regering gør lige hvad den vil, den er åbenbart ligeglad med Danmarks 'CV' ud i verden, hvilket slemme ry de giver alle os danskere ud i verden, når de gør sådan noget, hvor mange gange har de fået den ene reprimande efter den anden for umenneskelig tænkning fra regeringens side?, jeg er begyndt at skamme mig godt og grundigt for denne regering selvom jeg ikke stemte på dem, de giver os alle et slemt ry.

Ja undskyld sprogbruget, men Birthe, Pia og den generelle mangel på medmenneskelighed de repræsenterer kan altså få mig helt op i det røde felt ..
Tænk sig at jeg engang havde respekt for Birthe for hendes principfasthed.
Jeg må seriøst have mistolket hvad de principper egentlig var for nogle..

"Myndighedernes pligt til at efterlyse barnets forældre lempes."
Nej nej, de er ikke døde,
vi har bare ikke ledt efter dem !
Godaw do...

Henrik Sarpsborg

Uha, citronen bliver godt nok drejet en ekstra omgang. Der er vist ikke nogen der er velkomne i Danmark længere. Danmark er vist blevet for fint, stort og selvstændigt til at have brug for andre.

Er det virkelig de flinke Danskere med villa, bil og vovhund der stemmer disse politikere til magten?

Hvorfor vil man sådan noget her?
Hvorfor er ingen med indflydelse villige til at formulere konstruktive modspil til dette?
Hvor langt er man parat til at gå?

Der bliver godt nok trukket langhalm på 'skræmmeeffekten' i denne tid!

Søren Kristensen

Umiddelbart et rigtig godt forslag. Problemet er bare at man ikke kan sige noget om forholdene i børnenes hjemlande så langt ud i fremtiden, for slet ikke at tale om forholdene herhjemme. Hvem ved da om det ikke er bedre for dem selv og deres pårørende, at de forbliver i Danmark?

"Udlændingebørn, der kommer alene til Danmark skal ikke tro, at de får lov til at blive, selv om de får en opholdstilladelse."

Småligheden har ingen ende.

jamen Søren, det er netop derfor det ikke er et godt forslag, der er alt for mange ukendte faktorer, desuden er det umenneskeligt at smide rundt med levende væsner som om at de var døde ting.

Søren Kristensen

Ok - måske er forslaget ikke så godt alligevel. Man kunne også sætte en frist, at når børnene har været her i fx. fem år (bare for at sige noget) og man ikke har haft modet til fysisk at smide dem ud, så fanger bordet?

Jannik Sørensen

@ Dorte

De udsendes først, når de er voksne.

@ Oluf

Hvis de opfyldte kriterierne for asyl, ville de jo få opholdstilladelse. Jeg har aldrig hørt om nogen, der er hjemsendt efter at have fået asyl - har du?

Det er da en god idé med modtagecentre i hjemlandet. Så kan vi hjælpe dem der, i stedet for at de ender som indvandrere i Danmark.

Peter B. Jensen

Danmarks primære eksportvare: Utilpassede unge.

Jesper, hvordan kan de være 'voksne' hvis de er under 18?, så du mener at DK ville slippe billigere hvis de byggede 'børnehjem' i alle 3. verdens landene?, hvor dyrt kommer det mon til at blive?, for at bygge i disse lande, er det velkendt at der skal bestikkelse til de 'rigtige' folk eller såkaldt 'beskyttelses-penge', ikke kun i Afghanistan. Hvor mange folk skal der ansættes?, hvad Afghanistan angår er der et lille ordsprog som også er velkendt, måske vi burde at forholde os til det?:"You break it, you own it"

Ud over det fuldstændigt umenneskelige i loven, fatter jeg ikke, hvordan man med sådan en lov vil afskrække menneskesmuglere. De er da hamrende ligeglade! Det svarer til, at man kan få folk til at overholde hastighedsgrænser ved at forbyde en overtrædelse heraf.

kollung selvåg

når asylbarna er 18 er de gamle nok til å bli soldater så da er der nok brug for dem i Somalia, Afghanistan, Irak........Så kan de læres opp til terrorister og komme og sprenge våre fly, for de er nok fly forbannet på det samfunnet som har sendt dem tilbake til krigen.

Søren Kristensen

Hvis man (som jeg) synes der er noget om ordsproget som Helge Berg minder os om. "You breakt it, you own it", skulle man måske indføre nogle særlige (lempelige) regler for flygtningebørn som kommer fra netop de lande vi har været med til at ødelægge omend med henblik på genopbygning.

Jesper,

De har opfyldt kriterierne for asyl. Det er børn der har fået asyl der er tale om. Så lige her har du i hvert fald hørt om det!

Som udgangspunkt er en opholdstilladelse for børn med asyl gældende i 7 år. Dette lovforslag vil gøre at de under alle omstændigheder ryger ud som 18 årige.

Tillykke til DF. For resten af Danmark er det en sorgens dag

Mikkel Bang Jørgensen

@ Jesper S.
Det er for nemt at sige at de ikke opfylder kriterierne for asyl når kriterierne er konstrueret på en måde så de ikke KAN opfyldes...
Og hvornår er man voksen?
Når en juridisk grænse er nået?
DK 18 år?
USA 21år?

Dk har underskrevet div. konventioner i FN. Dem forventer jeg overholdt...
Selvom jeg godt ved at menneskerettigheder er en tåbelig indretning, opfundet af tossegode hippier på hash og syre engang i starten af 50erne... Eller hva?!

Mikkel Bang skriver ganske rigtigt, at Dk har underskrevet div. konventioner i FN.
Er det så ikke på tide, vi får moderniseret denne konvention, hvis den ikke passe til os længere.
Hvis det er umuligt, kan vi evt. melde os ud af denne fælde.

Jeg må igen sige, at med mine 38 år omme i asien, har jeg set og hørt rigeligt til, at min tiltro til disse mennesker ikke er så uskyldsren, som den var for 40 år siden.

Der spekuleres i alle former for fattigdomflygtning, og hvis vi ikke sætter en tidsvarende "prop" i dette hul, vil vi komme til at forsørge, langt flere end landets arbejdende befolkning, kan skatte betale.

Jeg finder det ynkeligt og uansvarligt, at alle de venstreorienterede hyklere bruger ord som
mangel på medmenneskelighed
racistiske politik
i strid med FN’s Børnekonvention
den er åbenbart ligeglad med Danmarks ‘CV’ ud i verden
at hun virkelig opfører sig som DFs og andre hadefulde menneskers marionetdukke
den generelle mangel på medmenneskelighed
Danmark er vist blevet for fint, stort og selvstændigt til at have brug for andre
Ud over det fuldstændigt umenneskelige i loven
o.s.v.
så kender disse afsendere af børn vores lovgivning 114% bedre en mange af os deltager i denne debat!

Der spekuleres i denne traffik, og alle midler tages i brug, for at komme ud af fattigdommen.

De sætter egne børn ind i samfunds rouletten, med håb om selv at kunne vinde en del af den store gevinst.

Forstå denne indgangsvinkel, og bedøm så igen ud fra virkeligheden.

Og igen: Nej jeg er ikke DF´er, men jeg kunne sagtens have været det, hvis de havde haft en anden EU politik.

Egon,

Problemet med dit, og så mange andres, syn på verden er, i tror at flygtninge kun kommer til landet for at suge på statskassen. Jeg tror ikke du er klar over hvilke sociale ydelser der er til rådighed for flygtninge. Man kommer ikke langt for en starthjælp i dagens Danmark. Du siger selv at alle midler gælder for disse mennesker for at komme ud af fattigdommen. Det gælder bare ikke at tage et arbejde?

Næ du, langt de fleste flygtninge vil gerne integreres og i job. Men så kommer folk som dig ind i billedet og mener at vi ikke har brug for dem i landet. Men faktum er at der slet ikke er høj nok befolkningstilgang. Vi er ved at udrydde os selv, og det er fordi at vi vil smide alle, der endelig er kommet ind, ud.

Hvorfor ikke fokusere mere på integrationen?

@ Marcus:
Tak for det hurtige svar.
Skal børn arbejde?
Det er dog en usmagelig start, du her vil give dem!

Jeg har aldrig sagt/skrevet, at vi ikke har brug for DEM!
Det er dine ord!
Jeg ser meget gerne en indvandring her til landet.
Vi mangler meget hjerner til at udvikle vor fremtid.
Kom bare i gang med nogle mennesker med en uddannelse, vi kan bruge.
Samtidig med denne drejning, ser jeg gerne, at vi begynder at tage os tilbagebetalt hos de unge hjerner, der drager ud til de gode betalte jobs rundt om i verdenen, på den uddannelse, samfundet har finansieret for dem. Lad skattefar modtage dem, når/hvis de vender hjem til skolegang for deres børn, eller til alderdom og sygdom.
Måske bedre at kræve betaling ved starten af alles uddannelse!
Her er noget at se på?

@ Egon:
Det vil sige, at vise skal importere de højtuddannede, som andre lande har betalt for at få uddannet, mens dem vi selv eksporterer, de skal betale pengene tilbage? Det vil sige, at vi skal have både i pose og sæk. Det lyder godt, men ikke særlig solidarisk overfor omverdenen.

@ Jens A.
Måske kunne vi så om adskillige år, få lidt balancen i forholdet mellem ind og udgående hjerner.
Når dette punkt er nået, kunne vi så revurdere sagen! :-)

Meget kan man sige om Bin Laden, men han opnåede det han gerne ville. Mens fortvivlelse og splittelse i de vestlige lande stiger. Det er trist.

Jannik Sørensen

@ Mikkel B

Ja, kriterierne for asyl følger vel både internationale og nationale love. Og et flertal af befolkningen har så valgt nogle politikere, som indretter asylsystemet, som de gør.

Vi er vel stadig herre i eget hus? Eller vil du hellere have suveræniteten deponeret i overnationale råd, nævn og institutter?

Når Dansk Folkeparti kræver en evig stramning af udlændingeloven og DF ingen overligger har, så skal det blive mere og mere modbydeligt og umenneskeligt. Der er ikke længere langt til koncentrationslejre og afgasning.

Det papir Ministeriet for Flygtninge Indvandrere og Integration har udarbejdet med lovforslag og begrundelse viser at 125 børn i 2009 fik opholdstilladelse mod 45 i 2008 og 25 i 2007. I 2009 var der 529 børn der søgte. Altså blev 404 børn afvist, og smidt tilbage til det de var flygtet fra.

https://www.borger.dk/Lovgivning/Hoeringsportalen/dl.aspx?hpid=24917

I ministeriets papir er det intet om, hvordan det går de afviste børn, når de er hjemsendt. Det bliver heller ikke vinklet, hvad der er barnet tarv. Dette omtales kun tre gange og det er i forbindelse med internationale konventioner. Papiret har heller intet med om, hvordan det går de uledsagede børn, der får opholdstilladelse i Danmark.

Det eneste dette papir forholder sig til, er hvordan Danmark mest muligt undgår at give opholdtilladelse til uledsagede børn, og hvordan man så tager opholdstilladelse bort når de er 18 år. Intet om hvordan børnene skal leve med den viden at de bliver smidt ud af Danmark når de fylder 18.

Vi ved jo også næste gang DF laver finanslov med regering vil de kræve den alder sænket, og sige er man gammel nok til at flygte er man også gammel nok til at blive smidt ud igen.

Af alle lande i verden kommer de fleste uledsagede børn fra Afghanistan, hvor nogle måske kunne mene at Danmark har et særlig ansvar, når Danmark har soldater i Afghanistan og der er krig eller en krigslignede situation.

Danmark er tæt på at være der, hvor vi kun vil have folk fra andre lande, hvis vi mener der er en økonomisk gevinst ved det. Dvs. Danmark vil gerne have læge og andre højt uddannede folk fra f.eks. Indien og andre lande med stor fattigdom. Danmark har ca. 3 læger pr 1000 indbygger og andre fattige lande har 1 pr. 25.000 indbyggere. Danmark vil på den måde malke fattige lande for højtuddannede, ligesom Danmark gerne vil malke disse lande for naturressourcer. Det er imperialisme af værste art

Danmark har lavet en tilbagesendelsesaftale med al-qaeda så de kan blive optaget direkte på en terrorist camp i enten Pakistan eller Afghanistan.

kollung selvåg

Å returnere mennesker som søker beskyttelse tilbage til krig og fattigdom er ikke særlig pent.
Å returnere barn tilbage uten å vite hvilken fremtid som venter dem er forferdelig.
Å sende flyktninger til Hellas, der man blir stuet sammen på små rom 40 voksne menn og kanskje noen mindreårige gutter....
Eller sende kvinner og barn til Hellas der de må bo på gaden og bli utsatt for terror og vold fra greske nazister.....

I 1944 ble små barn hentet av politiet i Berlin, disse barna som var av rom-folket var blitt adoptert inn i tyske familier, de ble hentet og sendt til utryddelse..

Hva vet vi om hva som skjer med de barna som blir hentet midt om natten og sendt ut (som nylig i Norge), vet vi at de har det bra eller vet vi ingenting og vil ingenting vite???

anne-marie monrath

Det er blevet en vane for regeringen og DF at bryde de internationale konventioner vi har tiltrådt. Det er pinligt.
Reglerne på området er ellers slemme nok i forvejen, med dette bliver det helt galt.

Jeg synes det er forfærdeligt. Jeg håber vi snart får en ny regering, jeg har ikke lyst til at vente og se hvornår regeringen siger stop til DFs krav om stramninger, jeg er nemlig bange for at deres grænser er uhyggeligt vidde......

Situationen er faktisk den, at ingen børn flygter og / eller søger asyl. Det er de voksnes værk. D.v.s. at bag ethvert barn, der søger asyl her, langt hjemme fra far og mor, står der voksne mennesker bag.
Hvor er disse menneskers ansvar?
Det er ren spekulation ud i det, der er er grundigt undersøgt og planlagt.
Mon ikke disse børn tarv er bedst tjent ved at være sammen med deres familier i deres kendte kultur.
Forestil jeg selv den tanke, at DU skulle sende din egen mindreårige søn eller datter til et ukendt land med en enkeltbillet og en uvis fremtid????
Det ville jeg finde katastrofalt.
Men når der står Danmark på ønskesedlen, så ved man, at der står et humanitært samfund klar ved "havelågen", og alle kan trygt sende sine poder afsted, for de vil ankomme til en verden, der med garanti er langt bedre, end der hvor de kommer fra.
MEN HVAD MED ALLE DEM DER IKKE KAN SKAFFE PENGE TIL AT UDREJSE FOR!
Jeg vil garantere for, at disse fattige mennesker har mere brug for hjælp, end dem der har råd til at udrejse.
Derfor gør vi disse mennesker en bjørnetjeneste ved at udvise denne form for uvidende pladder humanisme.
Se det ved alle, der har opholdt sig rimeligt længe ude hvor disse mennesker kommer fra.
Hjælpen skal og bør gives på stedet.
Her gør den mest gavn for flest mennesker.
Men så er det på den anden side osse rigtigt, at vi ikke kan sidde herhjemme med benene oppe i sofaen og kaffekoppen inden for bekvem afstand, og føle os noget så gode og retskafne.
Se det er virkeligheden!

kollung selvåg

Jeg vet ikke hvordan det var i Danmark, men i Norge var det ikke uvanlig å sende mindreårige alene til Amerika i sin tid. Min farfar var 17 da han emigrerte omkring 1880. Det var heller ikke uvanlig at kommuner kvittet seg med foreldreløse barn ved å kjøpe en enveisbilett til Amerika, ingen bekymret seg om disse barnas skjebne.
Norge var et fattig land, mange land og samfunn er i dag like fattige og dersom noen kan gi sitt barn et håp om et bedre liv et annet sted, ja, så er der mange som vil forsøke. Og hvem skal kaste den første sten.......

Er man 17 år, er men heller ikke et barn længere.
Man kan rejse alene både ud og hjem.
Og så skriver vi 2010 og ikke 1880.
Der er vel ikke tale om at kaste sten, men at tale om, at invitere mennesker til bords eller ikke!
I en tid, hvor vi har rigeligt at se til i forvejen, er det ikke nemme ods i denne branche!
Lad os udvise disse mennesker, og i stedet bruge vor økonomiske hjælp ude på stedet, hvor det batter bedre.

kollung selvåg

Er man 17 år er man pr. definisjon et barn, så er man i dag et enslig asylsøger barn, i dag.
Og fattigdommen er nok den samme i 1880 som i dag, sulten er den samme, mangelen på utdannelsesmuligheter er den samme, fattigdom fratar barn deres fremtid, ved å komme til våre rige land kan de få en fremtid. Så enkelt er det. De som kritiserer disse barn og deres foreldre, de kaster den første sten........

Henrik Andersen

Kan vi ikke finde et land for utilregnelige politikere, det gør ingenting havad kulturen er og de kan jo bare integrere sig sydpolen kunne måske bruges.
Unge mennesker har det svært nok med at finde sig til rette i det land hvor de har boet i længere tid.
Selv den mest hårdnakkede DFer er nok mere socialt forstående.

Nu vil hun også forskelsbehandle husejere i forhold til lejere mht. familiesammenføring.

kollung selvåg

JEG ER HELT ENIG. send DF'ere, fremskrittspartister(Norge) og de nye hva de nå heter i Sverige til sydpolen, der kunne de jo diskriminere og hetse pingvinene........
eller kanskje det vil være dyreplageri?

@ Egon Madsen:
Din argumentation holder ikke. Dette forslag skal efter sigende gøre noget ved salg, trafficking og smugling af børn. Men hvis børn er blevet solgt af deres forældre for at de kan få det bedre, end de selv har haft det, så vil du sende børnene tilbage til de samme forældre! Er det at sikre barnets tarv? Hvis forældre sender deres børn væk, så er der altså en grund til det, og så har ingen af parterne godt af, at det ikke lykkes. Hvis barnet kommer retur, så er pengene spildt, og barnet skal leve hos forældre, der ikke ville have barnet. Er det det bedste for barnet? Jeg tvivler...
Og så vil du også have, at barnet skal sendes tilbage, fordi der er andre der ikke har råd til at flygte. De skal med andre ord have det lige så dårligt som de andre. Skulle svenskerne under krigen have sendt jøderne tilbage til Danmark/Tyskland, fordi der var andre jøder, der havde det værre?!? Det er jo himmelråbende vanvittigt at argumentere på den måde!

Jeg beklager det stærke udtryk, men det er uskyldige og skrøbelige mennesker, vi taler om her, og det kan ikke passe, at danske politikere vil skalte og valte med folks liv (ja, liv!) på denne måde. Det er tragisk og pinligt, at det er kommet så langt.

Lis K. H. Montes

Et ikke uvæsentligt aspekt i dette forslag er at ministeriet igen sammeblander asylret og integrationspolitik. Nyttemaksimering af (den nye) borger, skulle vel ellers virkelig kunne slå igennem v. det fyldte 18 år. Men i loven ligger der jo så også et specifikt ønske om at ramme især Afganske børn - hvilket fremgår af ministeriets begrundelse for forslaget -
Forslaget bygger på bekymring om aldersundersøgelse, der viser at flere end 100 af de 500 børn der søgte som børn sidste år var over 18. Dette lovforslag skyder vel i bedste fald gråspurve med kanoner (undskyld metaforen)...

Har du fået asyl, har du fået asyl. Din ret til beskyttelse bortfalder ikke ved aldersbestemt myndiggørelse. Du er på ingen måde mindre udsat (tværtimod) som 18årig. I min optik er det her kæden fuldstændig hopper af.
Venligst

Søren Kristensen

Mine forældre beboede i mange år et nedlagt forsamingshus i udkantsDanmark. Efter 2. verdenskrig blev huset brugt som husly for tyske flygtningbørn, siden som forsamlingshus og siden til privatbolig. Idag står det tomt. Der er indrettet en sprit ny lejlighed på første sal, ligesom de sanitære forhold og køkkenet er bragt up to date. Den store sal er restarureret. Men ingen aner hvad der videre skal ske. Tiden er løbet fra forsamlingshuset og afvklingen af de fællesskaber som engang kunne understøtte driften af den store sal er fuldbyrtet. I mellemtiden er flygtningebørn blevet noget vi hører om i fjernsynet. Hvis vi overhovedet hører efter. De sender jo så meget.

Det er jo rigtigt nok, at de ikke er børn længere, når de har nået myndighedsalderen på 18 år, som også er den alder Forsvaret kan nappe mændene i og sende dem i krig, netop fordi børnesoldater er forbudt.

Så børn er der ikke tale om, men voksne. Og kvinderne modnes jo hurtigere end mænd siger de selv, så måske er 16 år mere egnet der.