Læsetid: 3 min.

Ny DF-generation klar til at tage over

Dansk Folkeparti har bedre fat i de unge vælgere, end Socialdemokraterne har. Nu vil man være 'ungdommens parti', siger socialordfører Martin Henriksen
ABBA-hittet 'Mamma Mia' var omskrevet til lejligheden, da Dansk Folkepartis Ungdom spillede op på DF's årsmøde   i Herning i weekenden. I en hjemmelavet musikvideo hyldes DF-formanden, som DFU'erne betegner som deres 'politiske mor'. Ungdomspartiet fyldte   lidt mere hos DF i år, end det tidligere har gjort.

ABBA-hittet 'Mamma Mia' var omskrevet til lejligheden, da Dansk Folkepartis Ungdom spillede op på DF's årsmøde i Herning i weekenden. I en hjemmelavet musikvideo hyldes DF-formanden, som DFU'erne betegner som deres 'politiske mor'. Ungdomspartiet fyldte lidt mere hos DF i år, end det tidligere har gjort.

Henning Bagger

20. september 2010

Der blev serveret mormor-buffet med tarteletter, flæskesteg og gammeldaws æblekage, da Dansk Folkeparti i weekenden holdt årsmøde i Herning. Men trods gæsternes høje aldersgennemsnit og fremhævelsen af ældrechecken, der betragtes som en af partiets største sejre, har Dansk Folkeparti også fået ganske godt tag i de unge.

Mens Socialdemokraterne ifølge samfundsforsker, Johannes Andersen har en underrepræsentation af vælgere blandt de unge, ser det anderledes godt ud for DF.

»Hos Dansk Folkeparti har man omtrent lige så mange vælgere blandt unge, som man har samlet set i befolkningen. Det er først og fremmest unge uden en studentereksamen,« siger han og punkterer myten om, at DF skulle være de gamles parti.

Talentfabrik

Og selv om årsmødedeltagerne nok kan karakteriseres som overvejende modne, så sidder der også unge, lovende talenter blandt dem. Morten Messerschmidt, som selv startede sin karriere i Dansk Folkepartis Ungdom (DFU), behøver man næsten ikke fremhæve, for han er allerede et velkendt ansigt for de fleste. Et slags vidunderbarn både intellektuelt og retorisk. Men blandt deltagerne sidder også socialordfører Martin Henriksen, som med sine 30 år ligeledes hører til i den unge ende. Han er blevet tildelt posten som Thulesen Dahls højre hånd på udlændingepolitikken og er en af de nok mest synlige i Folketingsgruppen. Desuden sidder den 27-årige Marlene Harpsøe, som er blevet forfremmet til uddannelsesordfører. Hun besidder en særlig umiddelbarhed - ikke at forveksle med naivitet - der på sigt kan gøre hende til et stærkt kort, lyder vurderingen blandt dem, som Information har talt med.

Alle fire har dét til fælles, at de er rundet af DFU, der ligesom Dansk Folkeparti er modnet meget de seneste 15 år. De nye unge er så langt fra den stereotype landsbytosse, som man komme. Velformulerede, ambitiøse strateger. Og DFU's nye formand, Bente Kronborg Holst Flensted, lægger heller ikke skjul på, at en af DFU's fornemmeste opgaver netop er »at producere politikere til Dansk Folkeparti«.

»Vi er klar til at tage over, når den dag kommer,« siger hun om sin generation og kan opremse i hvert fald en håndfuld DFU'ere, som har gode chancer for at komme til på Christiansborg ved næste valg - herunder hende selv.

Socialordfører, Martin Henriksen, erklærer også, at Dansk Folkeparti ligefrem vil være »ungdommens parti«.

»Vi har haft og vil fortsat have fokus på de ældre, men vi vil være ungdommens parti samtidig, og det budskab skal vi bare have ud over stepperne,« siger han og minder om, hvordan DF for eksempel tidligere har forhindret regeringens foreslåede SU-forringelser.

Han påpeger også, at det ikke kun er uddannelses- og ungdomsorienterede mærkesager, der vinder ind blandt de unge.

»Det er også de klassiske værdier, der appellerer,« forklarer han.

I hvert fald gælder det om at være skæv og skarp, vurderer Johannes Andersen, der påpeger, at DF nærmest har fået monopol på at være 'de vilde'.

»Det sjove ved Dansk Folkeparti er, at det er det eneste samfundskritiske parti, som sætter ord på det ubehagelige. Enhedslisten siger ikke noget, der vækker ubehag hos befolkningen. De siger det forventelige. De, der står for de rigtig frække udsagn, er Dansk Folkeparti. Måske derfor appellerer de til unge, for det er rart at være lidt på kant med det hele - især når man er ung,« siger han.

De unge DF'ere og DFU lader til at være godt tilfredse med den politiske linje, som den er, og dermed skal man ikke forvente sig et politisk kursskifte eller generationsoprør. Det er snarere en ændring i måden at arbejde på, der bliver tale om.

Marc Giversen, der med sine 17 år var årsmødets yngste deltager, har allerede tre år på bagen i DF. Han har oplevet at blive mobbet af sine folkeskolelærere med sit medlemskab, og »mange, som jeg møder, spørger, om jeg er racist«, siger han.

Heldigvis er det, som om det er blevet nemmere med tiden, og der kommer hele tiden nye unge til, forklarer han, der også vil i Folketinget, når det bliver hans tur.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Allan Ⓐ Anarchos
Allan Ⓐ Anarchos anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Dansk Folkeparti har bedre fat i de unge vælgere, end Socialdemokraterne har."

De skal jo lige lære at skelne skidt fra kanel først.

Det er til at skrige over; men hvis jeg kigger på min egen datter og hendes veninder, så kan det ikke overraske mig.

De er bare SÅ trætte af muslimske indvandrere, som ikke kan/vil opføre sig ordentligt. Siden Århus-modellen med tvungen buskørsel startede, har mange i deres klasse fået stjålet - eller er blevet truet - til at aflevere Ipods, mobiltelefoner, laptops etc.

Vold blev en del af deres skole-hverdag på en måde, som er ret chokerende. Det endte med, at juniorina og veninde sammen tog på efterskole.

Og så er der alle deres opevelser fra fredage eller lørdage i byen. De er vist ret almindelige.

De her tøser behøver ikke at læse DFs program fir at vide, hvad de gerne vil have lavet om.

Og derfor overrasker det mig ikke, at de unge, som er vokset op med ideen om, at kendskab giver venskab, ender et helt andet sted.

...myrekryb!

Billboards med smilende DFére højner folkets moral. Fløjtende går vi til kamp for danskheden,
med inspiration og kærlighed til vore store ledere.

Personkult i blåtoner!

Morten Kjeldgaard

Henrik Jensen skrev:

Jeg refererer hvad tøsen har været ude for.

... og hvad skulle det hjælpe at stemme på Dansk Fascistparti? Nu har de siddet tungt på magten i 10 år, og det bliver tilsyneladende bare værre og værre, og VKO bliver ved med at finde argumenter for at stramme op og stramme op. Deres politik virker ikke!

Men, at den førte politik fører til at visse indvandrere opfører sig fjendtligt over for leverpostejdanskerne [*] er måske ikke så svært at forstå.

[*] Værs'go, Hans-Jørgen, den er til dig.

Anna Sophie Wiese

Er det ikke en udbredt opfattelse, at fløjpartier er bedre tag i de unge end de store partier tættere på midten? Burde man ikke sammenligne DF med SF eller Enhedslisten på dette punkt, og Socialdemokraterne med Venstre eller de Konservative?

Og hvordan ser det ud fløjene imellem? Artiklen virker lidt revet ud af kontekst...

ANTIPARLAMENTARISME.
Det må være i anledning af forbrødringen med Sverigesdemokraterne, at også ABBA går ind for den danske front, det antimuslimske univers, nationalismen, krigspopulismen, offerrollen, og at hadets dæmoner åbner låget på ytringsfriheden. Med ondt skal ondt fordrives!

@ Morten Kjeldgaard & Chris Green

Jeg stemmer selv SF og har gjort det i mange aar efterhaanden, men paa den maade I skriver paa, virker om den stoerste gang snaeversynethed man kan finde.

Nej, det hjaelper ikke at stemme DF, men naar man har vaeret udsat for problemer med indvandere, og maaske ikke er saa meget inde i politik, er det da nemt at overskue det politiske landskab, naar et parti staar og raaber "ud med de fremmede" - det er jo det problem de oensker loest (omend paa en mere drastisk maade end de egentlig ved af.)

Jeg siger ikke det er en god ide at stemme DF, men jeg kan forstaa hvorfor mange goer det, ogsaa selvom jeg selv er af en komplet anden holdning - aaben lige jeres oejne tak.

Peter Andersen:

Fuldstændig enig med dig. At snæversynethed ikke kun er forbeholdt højrefløjen, er der desværre ikke noget nyt i. At gøre som Chris Green og afvise faktiske begivenheder, som (desværre) flere jeg kender også har været ude for, hjælper ikke en skid på problemerne. Tværtimod.
Selv om jeg selv bryder mig meget lidt om DF, så kender jeg nok der sympatiserer med dem, til at vide at det til dels er på grund af arrogance og nedladenhed fra visse på venstrefløjen, at de gør det.

Frej Klem Thomsen

Ungdommens parti er et fromt håb, al den stund at hver eneste vælgerundersøgelse siden partiets oprettelse har demonstreret at DF har markant det ældste vælgersegment (og iøvrigt også det dårligst uddannede, men det er en anden snak).

Og gudske tak og lov for det. Det giver da håb for fremtiden, efterhånden som den generation der idag leverer dem ca. 15% af stemmerne udskiftes.

@ Peter & Emil & Henrik

Jeg er sådan set bare uenig i at drage ALLE indvandrer over en kam. Skal vi gætte på at 95% (mindst) af alle indvandrer er (mindst) lige så lovlydige som dansker? Som lovlydig indvandrer pisser det mig simpelhen af at altid blive sat i bås med kriminelle.

@ Peter & Emil & Henrik

Jeg er sådan set bare uenig i at drage ALLE indvandrer over en kam. Skal vi gætte på at 95% (mindst) af alle indvandrer er (mindst) lige så lovlydige som dansker? Som lovlydig indvandrer pisser det mig simpelhen af at altid blive sat i bås med kriminelle.

@ Peter & Emil & Henrik

Jeg er sådan set bare uenig i at drage ALLE indvandrer over en kam. Skal vi gætte på at 95% (mindst) af alle indvandrer er (mindst) lige så lovlydige som dansker? Som lovlydig indvandrer pisser det mig simpelhen af at altid blive sat i bås med kriminelle.

@ Chris Green

Det er vi da slet ikke uenige i, men det virker lidt som om du ikke kan se hvorfor nogen goer det - og det er altsaa ikke for godt.
Vi bliver noedt til at proeve at forstaa hinanden, ellers kommer vi ingen vejne, omend vi ikke bryder os om det vi skal proeve at forstaa.

@ Peter

Vi kan da være HELT enige i at den minoritet indvandrer der ikke kan holde sig indefor lovens rammer skal ha' en på lampen. Det er der sikkert større opbakkning for hos lovlydige indvandrer end hos mange dansker.

Med al respekt så er det jo langt fra noget nyt, at partier på den yderste højrefløj også kan appellere til unge mennesker. Det gjorde DNSAP f.eks. også – uden sammenligning i øvrigt. Og det er vel ikke så underligt, for hvorfor skulle unge generelt være i besiddelse af en særlig kritisk sans, det forholder sig da nærmere omvendt. Og som andre allerede har skrevet, så er det jo også sådan, at partier på den yderste venstrefløj altid har stået stærkt hos de unge.

Så hvis nogen tror og håber på, at DF vil gå i sig selv igen i takt med, at nye generationer af vælgere tager over, så er det nok lige lovlig optimistisk. Og uanset at det givetvis bliver svært for DF at erstatte Pia Kjærsgård, så er der altså andre dygtige politikere i partiet også. F.eks. kan nævnes Morten Messerschmidt, som bestemt har potentiale til at blive en førsteklasses folkeforfører.

Morten Kjeldgaard

Henrik Jensen, jo, jeg kan godt se at du er ved at skrige over det. Jeg skriver blot at DF ikke tilbyder nogen løsninger. Det er da et simpelt budskab du burde kunne formidle til din datter og hendes veninder.

Peter Andersen, jeg er da bekendt med at SF har lagt sig på ryggen og opgivet kampen mod fascismen... og endog har dyb forståelse for at folk vælger at lade sig forføre af den. Det bunder uden tvivl i den karakteristiske venstreorienterede misforståelse at der eksisterer et "folk" som har en "sjæl" og som "altid har ret" -- en idé som er genopdaget af SFs magthunde, og i øvrigt deles med fascismen.

Henrik Jensen påstår, at han blot refererer, hvad hans teenagedatter og hendes veninde har oplevet i deres hverdag. Men han afslører nu efter min mening sig selv med sin afsluttende bemærkning:

"Og derfor overrasker det mig ikke, at de unge, som er vokset op med ideen om, at kendskab giver venskab, ender et helt andet sted."

Øh, jamen er det da den ide, som dagens unge danskere er vokset op med??? Hvor har Henrik Jensen det fra???

Så vidt jeg kan se, så er dagens unge da snarere vokset op med ideen om, at der findes et "os" og et "dem", og at "de" er årsagen til alle problemer. For det er jo, hvad det store flertal af politikere og meningsdannere har sagt de sidste 10 år.

Henrik Jensens indlæg ligner for mig at se mistænkelig meget argumentation pr. stråmand.

"Min datter og hendes veninder har oplevet sådan og sådan". Yeah right. Og jeg har et Eifeltårn, som er billigt til salg.

"Morten Messerschmidt, som selv startede sin karriere i Dansk Folkepartis Ungdom (DFU), behøver man næsten ikke fremhæve, for han er allerede et velkendt ansigt for de fleste. Et slags vidunderbarn både intellektuelt og retorisk."

Øh - er det en artikel fra Der Stürmer?

"Et slags vidunderbarn både intellektuelt og retorisk. Men blandt deltagerne sidder også socialordfører Martin Henriksen (...)"
Uden at ville så meget andet i denne debat, så vil jeg lige fremhæve denne smukke passage... :-)

@ Chris

" Vi kan da være HELT enige i at den minoritet indvandrer der ikke kan holde sig indefor lovens rammer skal ha’ en på lampen. Det er der sikkert større opbakkning for hos lovlydige indvandrer end hos mange dansker."

Du har lige præcis fat i sagens kerne her Chris!

Jeg kan hilse og sige at du har meningsfæller hos både ugandere, russere, tyrkere og flere andre nationaliteter i min vennekreds!
Men så bliver vi nødt til at holde op med vores blødsødenhed i fht. udvisninger!

@ Nic

Ja,og kan man så også la' være med at dæmonisere og stigmatisere indvandrere der har tøj på vi ikke kan lide eller tilkender sig en religion vi ikke har forstand på så er vi et vi godt på vej til en tolerant og sober samfundsdebat.

Hvilke unge? Vi har kun de børn, som vi selv avler. Nogle af dem hylder, når de bliver store nok, den rabiate sorte front, for få år siden nazister, få i Dammark, mange i Sverige, som af DF blev nedtonet, i Tyskland gjort ulovlige, men ingen skal dog være i tvivl om, hvor de sætter deres kryds på stemmesedlen. Vi står med en værdikonflikt, der angår ærlighed og åbenhed. foruden historisk selverkendelse.

@ Chris

der er altså bare nogle mennesker, som er nogle skiderikker!
Og hvis de har en anden religion og tøjstil, så er de bare skiderikker med en anden religion og tøjstil!
Det har ikke noget med tolerance at gøre!

Hvis vi ikke sorterer, så kommer de "gode" lige præcis til at lide for de "onde"!
Uanset om de så går i kilt eller jellahba!

@ Nic

Jeg må tilstå jeg oftest bare får et smil og et venligt grin med på vejen hvis jeg tager min meget udanske kilt med på en tur nedad Strøget.. :-)

Morten Kjelgaard skrev:

"Peter Andersen, jeg er da bekendt med at SF har lagt sig på ryggen og opgivet kampen mod fascismen… "

Hvad er det for noget komplet vås, vi har da på ingen måde opgivet kampen mod facisme, eller for den sags skyld DF's ekstreme populisme og antimuslimske politik. Det er simpelthen forkert.

Morten Kjelgaard skrev ydermere:

"og endog har dyb forståelse for at folk vælger at lade sig forføre af den." (Fascismen red.)

Ja, jeg har forståelse for at visse mennesker forføres af den. Uhadada, det lyder farligt at jeg kan sætte mig ind i andre menneskers sted hva'?

Og han forsatte:

"Det bunder uden tvivl i den karakteristiske venstreorienterede misforståelse at der eksisterer et “folk” som har en “sjæl” og som “altid har ret” — en idé som er genopdaget af SFs magthunde, og i øvrigt deles med fascismen."

Uddyb gerne dette, for jeg er tvivl om hvordan skal læses.

Alt i alt viser Morten Kjelgaard at han ikke har forståelse for andres menneskers tanker og de problemer andre kan have ved at skelne mellem ret og vrang... Jeg er glad for at jeg trods alt ikke skal tænke sådan.

Morten - min datters liv bliver hverken bedre eller nemmere af, at du kalder hende for fascist. Hvad hun fgm ikke er.

Så hvordan kan hun få det bedre?

Og hvordan kan jeg få det bedre. Jeg skal følge ungen i skole hver dag, fordi der på hans skolevej er mindst tre pushere, der allerede har åbnet biksen og osse tilbyder skoleungerne deres varer.

Min overbo har - for nu at sige det pænt - et uproblematisk forhod til stoffe: Uproblematisk på den måde, at hun tager nogenlunde alt. Når selv hun kontater panserne, fordi de her pushere er så pågående overfor kverterets unger - så er det dæleme galt.

Jeg er bange for, at du har mere travlt med at forbande mørket end med noget som helst konstruktivt.

Man kan sige det meget kort. Sålænge vi har en betydelig uhensigtsmæssig indvandring, sålænge vil partier som DF og Sverigedemokraterne trives, blomstre og vokse. Hvis vi eller Sverige ikke havde nogen integrationsproblemer ville DF eller SD ikke overleve et eneste valg.

Så bliver der spurgt eller gættet: "Skal vi gætte på at 95% (mindst) af alle indvandrer er (mindst) lige så lovlydige som dansker?"

Jeg synes det interessante er at kigge på de enkelte nationaliteter. For vi ved at specifikke nationaliteter har en ekstrem høj kriminalitetsgrad. Løsningen må være at tage ved lære af den viden og bruge den konstruktivt.

@Henrik Jensen/Mik Andersen/m.fl.

Essensen af problemet vedrørende Dansk Folkepartis øgede opbakning blandt unge ligger ikke i, om der rent faktisk forelægger et integrations-/udlændingeproblem eller ej. Problemet ligger i, at disse unge mennesker har fået et menneskesyn/en verdensopfattelse, som taler for en diskriminerende og totalitær tilgang, som en løsning til det påståede problem. Samtidig viser det en manglende refleksionsevne, hos de unge mennesker der lader sig styres af frygt hen imod en autoritær problemløsning. En manglende refleksionsevne, der ofte er tydelig i mange af de værdipolitiske spørgsmål.

Frygt, adskillelse, fremmedgørelse og fingerpegning avler ikke mangfoldighed eller gode integrationsmiljøer. Tværtimod. De sidste 10 år tegner et udmærket billede.

Sker der for alt det DF propaganda, er kassen vitterlig så slunken. Må jeg minde om der døde 60 millioner mennesker sidste gang man lod sig tryllebinde af had.

@ Henrik Jensen:
Ud fra debattens emne at dømme, så går jeg ud fra, at 'dine' pushere og din stofglade overbo er indvandrere. Og at det er det, der er problemet. Det er selvfølgelig fair nok at have den holdning.
Men for mig at se er problemet ikke, at de er indvandrere, men at de PUSHERE og NARKOMANER. Hvis man gør alt til at spørgsmål om etnicitet, så kan man aldrig løse problemerne. Et eksempel på dette er, da vores tidligere justitsminister Brian Mikkelsen udtalte, at bandekrigen ikke kunne/kan løses på samme måde som Rockerkrigen i 90'erne, da "der er noget andet på spil her" i og med, at den ene gruppe er 1. generationsdanskere (indvandrere). Gu er der ej noget andet på spil! Der er tale om gangstere, der kæmper om nogle illegale indtægtsområder. Det var der også, da krigen stod mellem Hells Angels og Bandidos, eller for den sags skyld mellem Hells Angels og Bullshit i 80'erne. Gangstere er gangstere uanset hvilken farve, de har. Det var for f..... heller ikke en religionskrig, der udspillede sig i USA i '20-'30erne; det var gangstere alle sammen. Jøder som katolikker.

My God en debat !
Man kan ikke få sko, der er store nok til tæerne, når nogle af de faste skribenter helt konsekvent nægter at se fakta i øjnene omkring de utilpassede (det politiske korrekte ord) unge af anden etnisk herkomst, som laver en masse lort ---og kalder alle med andre holdninger fascister. Det blokerer jo for al sund debat.......

Det er selvklart en minoritet, som fucker det op for mange, men hvis vi konsekvent blot lukker øjnene og undskylder dem, så opnår vi lige nøjagtigt det, som artiklen faktiske handlede om ---ufatteligt man ikke kan se det.

Bøllerne skal have med grovfilen og klar besked om, at deres adfærd er uacceptabel og hvor døren er, hvis ikke de tager sig sammen, så alle de "ordentlige" ikke skal slås i hartkorn med idioterne....

Hans Jørgen Lassen

Morten skriver:

den førte politik fører til at visse indvandrere opfører sig fjendtligt

Nå, er det derfor?

Kunne du eventuelt uddybe denne særdeles interessante teori?

Der er da ikke adgang forbudt for f.eks. muslimer til skoler og universiteter. Man kan se en hel del tørklædeklædte kvinder på højere læreanstalter. Godt nok holder sig i nogen grad for sig selv, men fjendtlige er de ikke.

Selvfede debattører. Stram så det mavebælte!
Det er beskæmmende at læse flerheden af ovenstående indlæg.
-Og det tilmed i Information.
Det er fandme på tide, at ungdommen får sig et videre samfundsperspektiv.
Man kan selvfølgelig undre sig over, at det foregår mest fremtrædende i og omkring et højredrejet parti.
Forklaringen turde være umiddelbart indlysende: Man finder jo intet fornyende hos hverken SF's eller S's unge for nu ikke at nævne halehænget fra R, så
fred være med dem.
Det interessante her er, at opgøret fra højrefløjens unge i store træk er mod de samme institutioner og 'sandheder', som unddomsoprøret i sin tid gjorde
op med, nemlig autoriteterne i en mellemgeneration af forældres fastlåste tro på, at hvis man holder kæft og følger i de andres fodspor, så går vi i den rigtige retning og bliver til slut rigtig, rigtig lykkelige og befriede for alt det politiske snavs.
Indvandrerdebatten ER væsentlig og SKAL diskutteres; men det sker ikke på venstrefløjen, (hvor der ikke sker nogetsomhelst).
Dermed fremtræder venstrefløjen i dag som de egentlige fastlåste, reaktionære.
Det ses desværre tydeligst i Sverige, hvor det er venstrefløjen, der i dag udvikler fascistoid-lignende metoder overfor modstanderne. Et fænomen, man kan frygte vil brede sig til den danske scene.
-Og nej, jeg stemmer ikke på DF. Jeg stemmer SF bortset fra EU-valget, hvor jeg nægter at stemme på mudderhovedet Margrethe Auken.

@Tom Dahl

"Bøllerne skal have med grovfilen og klar besked om, at deres adfærd er uacceptabel og hvor døren er, hvis ikke de tager sig sammen, så alle de “ordentlige” ikke skal slås i hartkorn med idioterne…."

Vil du også løse problemerne med utilpassede sorte unge mænd i Harlem ved at udvise dem til Afrika?

De utilpassede unge mænd på f.eks. Nørrebro er jo i langt de fleste tilfælde danskere, og den holdning, som du giver udtryk for, nemlig at de "ikke hører til her", er netop en del af det, som de gør oprør imod.

En løsning af integrationsproblemer har som en absolut nødvendig forudsætning, at man anerkender de utilpassedes ret til at være her på lige fod med alle andre danske borgere.

@ Ole Munk

Sludder og vrøvl fra ende til anden. Der er masser af debat om indvandring og integration, også på venstrefløjen. Vi har nærmest ikke diskuteret andet i Danmark i de sidste 10 år. Og DF har ikke præsenteret nogen brugbare løsninger på nogle problemer. Tværimod er DF selv en del af problemet.

@Mik Andersen

"Hvis vi eller Sverige ikke havde nogen integrationsproblemer ville DF eller SD ikke overleve et eneste valg."

Heraf følger vel så også, at hvis ikke der havde været integrationsproblemer med jøder i Tyskland i 1930`erne, så var Hitler aldrig kommet til magten? Det tror jeg, at de fleste historikere vil være ganske uenige i.

Hvad du siger er vel, at fremmedhad i Danmark og Sverige ikke kan opstå, med mindre der er en god og legitim grund til det, fordi de fremmede vitterlig er nogle værre nogen og ikke opfører sig ordentligt.

Men selvfølgelig kan det det. Skepsis over for fremmede er en del af det menneskelige instikt og handler basalt set om, at et dyr gør klogt i at være på vagt over for den "fremmede", som trænger sig ind i flokken.

Fremmedhad (xenofobi) kan derfor opstå i alle befolkninger og til alle tider, uanset om der intet som helst "galt" er med den gruppe, som det opstår overfor.

Den menneskelige civilisation er et tyndt lag fernis, som let kan eroderes, og det er netop, hvad partier som DF og SD benytter sig af. Ligesom deres mere yderligtgående pendenter i Serbien, Kroatien, Rwanda og mange andre steder.

Når der så faktisk ER problemer af forskellig art, så trives xenofobien naturligvis endnu bedre. Men problemer er ikke en forudsætning for xenofobi og der var også xenofobi i Danmark, længe inden de nuværende problemer opstod. Og omvendt behøver man så absolut ikke at udvikle xenofobiske holdninger, bare fordi der f.eks. findes integrationsproblemer.

Det er en meget ofte fremført - men totalt forvrøvlet - påstand, at dem, som tager afstand fra xenofobi, "lukker øjnene for problemerne".

Tom - enig.

Det, som virkelig irriterer mig, ved nogle venstreorienteredes - jeg er selv derude.....men; - er den mere og mere forkrampede insisteren på, at der ikke ER nogle problemer, fordi der ikke MÅ være nogle problemer.

(Minder det ikke lidt om Bush-administrationens måde at italesætte verden på?)

Det undrer mig dybt. Hvis man kigger på nogle af de stærkeste socialistiske tænkere, startende med Karl, så tog de udgangspunkt i virkeligheden - og analyserede derfra.

Men hvis man refleksagtigt benægter objektive facts...så har man altså et problem. Og så er det netop at DFU får medvind.

Og hvis jeg, som far, ikke vil lytte til min datter, når hun fortæller, hvordan hendes skoleklasse er ved at falde fra hinanden, så ville jeg være en elendig far.

Jens - faktisk er pusherne etniske. Det er min overbo ikke - hun er etnisk dansk. Og egentlig forbløffende, at du straks tror hun er narkoman.
Nu vil jeg lige røbe en hemmelighed for dig: Det er ikke alle, som bruger stoffer, der ender med en rusten nål i venen på en udhoret madras.

Tak, Lars Hansen, for en redelig og præcis redegørelse for nogle basale sandheder, som desværre ikke er så populære, fordi de ikke handler om at gøre sig til viljeløse ofre for andres hærgen, men kræver gensidighed.

De svenske nazister marcherer hvert år. Noget nyt er, at også højrefløjen har lagt klar afstand til fascismen. Under krigen opstod i flere sydsvenske byer regulære slåskampe mellem nazisterne på den ene side og socialdemokrater og kommunister på den anden, mens den officielle regeringsportofølje fulgte en i Danmark ikke ukendt samarbejdsvilje, omend SÄPO holdt sig tilbage på gadeplan. Reinfelt bevæger sig mod midten, men hvor længe holder idealerne i et en snæver vending, hvor også DF og dansk og svensk erhvervslive spiller med musklerne?

@Henrik Jensen

Hvem er det, som "insisterer på at der ikke må være nogen problemer"? I hvert fald ingen i denne debat, så vidt jeg kan se.

Og heller ikke den danske venstrefløj. For så ville det venstreorienterede flertal i Københavns Kommune da ikke være i gang med en plan, som skal sprede de 2-sprogede elever noget mere rundt på kommunens skoler.

Man kan naturligvis diskutere, om Borgerrepræsentationens plan er god eller dårlig, og om der måske findes en bedre plan. Men en diskussion må - som du selv er inde på - tage udgangspunkt i virkeligheden. Og den virkelighed er, at ikke et eneste politisk parti i Danmark benægter, at der er problemer i danske folkeskoler med en for stor andel af flygtninge/indvandrer børn. Eller at der er problemer med de såkaldte "indvandrerbander" på Nørrebro, hvor det næsten lyder, som om du bor.

Uenigheden går alene på, om problemerne har sociale, kulturelle eller religiøse årsager, og hvad man skal gøre for at løse dem. Og hvis du ikke anerkender det, så er det dig, der benægter virkeligheden og ikke os andre.

Sider