Læsetid: 2 min.

Nye stramninger af terrorloven er på vej

Justitsministeriet konkluderer i en ny rapport, at terrorpakke I og II fungerer optimalt. Redegørelsen viser også, at der skal indføres nye beføjelser til politiet og PET. Eksperter kritiserer undersøgelsen for at være for ensidig og advarer mod yderligere stramninger af terrorlov
20. september 2010

Terrorpakke 1 og 2 er en succes. Sådan lyder konklusionen i en ny redegørelse fra Justitsministeriet. Den er baseret på input udelukkende fra PET og rigsadvokaten, og det er for ensidigt, mener chefjurist for CEPOS, Jacob Mchangama:

»Det er vigtigt med PET og Rigsadvokatens syn, men de lukrerer på vidtgående antiterrorlovgivning. Hvis man udelukkende baserer konklusionerne på input fra dem, får man ikke de mest kritiske vurderinger fra terrorpakken,« siger han.

Jacob Mchangama bliver støttet af Jørn Vestergaard, professor i strafferet fra Københavns Universitet. Han peger samtidig på, at lovgivningen er alt for vagt formuleret:

»Jeg finder det ganske betænkeligt, at straffelovens regler er så vage og vidtgående, og det fokuserer redegørelsen ikke på. Men det er ikke særlig overraskende, at Justitsministeriet og de øvrige ministerier er tilfreds med de paragraffer, som man selv har fået indført.«

Også her er Jacob Mchangama og Jørn Vestergaard enige. Blandt andet beskyldes den såkaldte logningsbekendtgørelse, som gør det muligt at opbevare oplysninger om teletrafik, for at favne for bredt og ikke være direkte fokuseret på terror:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

Det er håbløst skal Danmark være et nyt DDR. Fx kunne PET med Terrorlovene i hånden ikke opdage den unge bokser,. Hvis han ikke havde klumret med sin brevbombe var han ikke blevet opdaget.
Er den danske befolknings retssikkerhed og frihed ikke vigtig for OVK.

Flemming Leer Jakobsen

Hej information,

Kan i ikke sætte et link ind til redegørelsen ?

Jeg kan ikke finde den på justitsministeriets hjemmeside.

Den er heller ikke pt. som en redegørelse på retsudvalget på FT.dk

På forhånd tak.

Der er behov for, at oppositioenen og især Socialdemokratiet lover tilbagerulninger på feltet. Socialdemokraterne bør revurdere deres opfattelse af ansvarlighed i den sammenhæng. så enkelt kan det siges for oppositionen. Der er stemmer på spil...

Med venlig hilsen

Der er behov for, at oppositioenen og især Socialdemokratiet lover tilbagerulninger på feltet. Socialdemokraterne bør revurdere deres opfattelse af ansvarlighed i den sammenhæng. så enkelt kan det siges for oppositionen. Der er stemmer på spil...

Med venlig hilsen

Der er behov for, at oppositioenen og især Socialdemokratiet lover tilbagerulninger på feltet. Socialdemokraterne bør revurdere deres opfattelse af ansvarlighed i den sammenhæng. så enkelt kan det siges for oppositionen. Der er stemmer på spil...

Med venlig hilsen

Lene Timmermann

"Blå blok" har altid travlt med at kombinere Stasi og de Røde, men aldrig har nogen været flittigere i dansk sammenhæng til at tillade overvågning i udstrakt grad og udvidede beføjelser til politi og efterretningsvæsen end netop VKO - sommetider endda så vidtgående at der har været advarende røster fra selve disse instanser.

Hvad skal al den overvågning og registrering bruges til? Det kan da ikke bare være efterdønninger af kontrolfreaken Fogh og sep. 11?

...myrekryb!

Politikerne i dagens Danmark har helt åbenlyst misforstået deres rolle.

I stedet for at regere landet ansvarligt,
regerer de folket, dig og mig.

Skam over disse ridefogeder..............!

meget mærkeligt men jeg kan slet ikke finde noget nyere end denne artikel om yderligere stramninger af Terrorloven er i vente..
Altså, jeg mener specifikke forslag vedr. overvågning f.eks.
Min søgning skyldes et lovforslag i Norge om datalagring af alt, det være sig emails, telefonopkald mv, som jeg forstår det.