Læsetid: 1 min.

Ombudsmand afviser at gå ind i mail-sag

Folketingets Ombudsmand ser ikke noget grundlag for at gå ind i sagen om de angiveligt slettede mails i flere ministerier. Rigsrevisor skal drøfte sagen med statsrevisorerne
Indland
29. september 2010

Folketingets Ombudsmand, Hans Gammeltoft-Hansen, afviser nu at gå ind og undersøge sagen om de angiveligt slettede mails i Sundhedsministeriet og andre ministerier.

»Som ombudsmand er jeg altid begrænset i mine undersøgelser af, at jeg kun kan behandle sager på skriftligt grundlag. I denne sag er det påstand mod påstand, og det vil kræve afhøringer, hvis den skal undersøges nærmere. Det ligger uden for mine rammer, derfor er det noget, jeg indtil videre kun følger med i,« siger han til Information om sagen.

Både ordførere i oppositionen og fra regeringspartierne har efterlyst en undersøgelse af oplysningerne i bogen »Projekt Løkke« - blandt andre de to statsrevisorer Helge Adam Møller (K) og Mogens Lykketoft (S). Og på statsrevisorernes næste møde med rigsrevisor Henrik Otbo den 13. oktober vil sagen da også være på dagsordenen.

»Rigsrevisor kan ikke opklare sagen om sletning af mails. Men han kan udtale sig om, hvorvidt det her har haft indflydelse på hans egen rapportering,« siger Mogens Lykketoft med henvisning til Rigsrevisionens undersøgelse af overbetalingen af private sygehuse.

Ifølge bogen slettede embedsmænd i flere ministerier efter ordre oppefra mails om en rapport, der dokumenterede, at prisen til privathospitalerne kunne sænkes med 25 pct.

Rigsrevisor Henrik Otbo til ikke kommentere, om Rigsrevisionen fik kendskab til sådan en rapport som led i undersøgelsen.

»Jeg vil sige det på den måde, at vi omtaler ikke nogen rapport i vores beretning - for det var vores undersøgelse af, hvad vi vurderede,« siger han

Serie

Mailsagen

Det offentlige har i årevis betalt mere end nødvendigt til de private sygehuse. Forsøget på at skjule overbetalingen har foreløbigt ført til anklager om slettede mails i ministerierne, vildledning af Folketinget og lovbrud i centraladministrationen. Information afdækker sagen.

Seneste artikler

 • Fagforeninger: Ministre tørrer sygehussag af på embedsværk

  7. oktober 2010
  Embedsmændenes fagforeninger raser over, at ministrene i sygehussagen løber fra deres ansvar for regelbrud i ministerierne
 • Løkke underdriver overbetaling

  6. oktober 2010
  Løkkes (V) forklaring i sagen om overbetaling til privathospitaler skydes ned fra flere sider. Statsministeren har opfundet nye beregninger til lejligheden, mener sundhedsøkonom - det offentlige har betalt mindst en halv milliard for meget. Lemfældig omgang med sandheden, siger S
 • Sundhedsministeriet brød loven

  5. oktober 2010
  Sundhedsministeriet og Finansministeriet står til alvorlig kritik fra statsrevisorerne for at skjule oplysninger om overbetaling sidste forår. Lars Løkke Rasmussen (V) var dengang finansminister, og SF vil nu have undersøgt, om han stod bag beslutningen
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Regeringen har vel pålagt teleselskaberne at arkivere alle mails?