Læsetid: 3 min.

Roma-udvisninger var brud på Udlændingeservices egne retningslinjer

Et internt notat fra Udlændingeservice tyder på, at styrelsen brød sine egne retningslinjer, da man i to omgange udviste romaer for husfredskrænkelse. EU-borgere, der har gjort sig skyldige i husfredskrænkelse, bør som hovedregel afvises og ikke udvises, fremgår det
En gruppe romaer, som opholdt sig på Amager, blev i sommer anholdt og udvist af Danmark, selv om de som EU-borgere' -ifølge Udlændingeservices egen vejledning - nyder en særlig beskyttelse mod udvisning'

En gruppe romaer, som opholdt sig på Amager, blev i sommer anholdt og udvist af Danmark, selv om de som EU-borgere' -ifølge Udlændingeservices egen vejledning - nyder en særlig beskyttelse mod udvisning'

Joachim Adrian

15. september 2010

Det var muligvis ikke kun EU-retten, der blev brudt, da myndighederne i to omgange i sommer udviste henholdsvis 12 og 14 romaer for husfredskrænkelse, fordi de havde overnattet i et nedlagt postværksted i Njalsgade på Amager. De omdiskuterede udvisninger var formentlig også et brud på Udlændingeservices egne retningslinjer og praksis på området. Det viser en intern vejledning fra styrelsen, som Information har fået aktindsigt i.

Vejledningen rummer Udlændingestyrelsens retningslinjer på udvisningsområdet og henvender sig til de juridiske sagsbehandlere, som træffer afgørelser i sager om administrativ udvisning.

I et afsnit i vejledningen med titlen 'Notat om mulighederne for ud- eller afvisning i forbindelse med eventuelle uroligheder under klimakonferencen' dateret den 2. december 2009 forholder styrelsens embedsmænd sig til, hvorvidt det vil være muligt at udvise udenlandske statsborgere, herunder EU-borgere, for netop husfredskrænkelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Foreløbigt! 2 dage om at konstruere et svar på en klokkeren offentlig interesse i Varetagelsen af en forvaltningsopgave - tankevækkende. Er den nu også for alvor gal med kulturen i Udlændingeservice?...

Med venlig hilsen

"Roma-udvisninger var brud på Udlændingeservices egne retningslinjer"

Selvfølgelig var de det.
EU lovgivningen er en ideologisk globaliserings masterplan som undergraver enhver national selvbestemmelse og lokal kontrol, indsats.

Selve EU lovgivningen iscenesætter denne helt åbentlyst uhensigtsmæssige indvandring og reglerne gør den ikke kan stoppes.

Ligeledes er EU lovgivningen en masterplan til undergravning af lokale lønaftaler, overenskomster.
Lovligt kan man hyre østarbejdere til langt under dansk arbejdskraft.

EU lovgivningen er på mange områder et ideolgisk makværk og ikraft af opfølgende lovgivning en spændetrøje, uønsket udvikling i et samfund kan ikke imødegåes lokalt.

Men det værste er at dette kommer bag på politikere!
Eller måske er det nemmere at spille overraskede end at indrømme projektet "EU-stat" er mislykket og undergraver netop den vækst og velfærd som projektet efter planen skulle understøtte og sikre.

Dorte Sørensen

Tak til Information for at følge sagen.

Til peter jensen
Flere af de danske arbejdsgiver tager da af egen fri vilje østarbejder ind. Fx har de danske vognmænd i stor udstrækning inden for de sidste år ansat over dobbelt så mange underbetalte østarbejder som chauffører end de nu har danske chauffører ansat på danske overenskomster..

Da landarbejderne i sin tid flyttede til byerne tog de også job til betalinger langt under overenskommesterne. Her satte fagbevægelsen ind og fik sørget for løn og arbejdsforhold for medlemmerne. Det var utænkeligt ikke at være medlem hvis man ønskede arbejde. Sådan er det ikke længere. Egoismen har sejret, mange er sig selv nok og ser ikke hvordan krisen for lønmodtagerne nærmer sig.