Læsetid: 4 min.

'Jeg tager ansvar for billederne. Ikke for volden'

Flemming Rose er færdig med at diskutere Muhammed-tegninger. 'Men jeg vil fortsætte med at tale om ytringsfrihed,' sagde Jyllands-Postens kulturredaktør, der på femårsdagen for de omstridte Muhammed-tegninger er aktuel med en ny bog
'Ingen karikatur er menneskeliv værd,' sagde Flemming Rose i går under præsentationen af sin bog 'Tavshedens Tyranni'.

'Ingen karikatur er menneskeliv værd,' sagde Flemming Rose i går under præsentationen af sin bog 'Tavshedens Tyranni'.

Mik Eskestad

30. september 2010

»Jeg har talt om karikaturkrisen de seneste fem år. Jeg vil ikke længere debattere dette emne i offentligheden.«

Det var en afklaret, eftertænksom, men frem for alt fattet Flemming Rose, der forklarede sig til pressemødet om hans nye bog, Tavshedens Tyranni. Den udkommer i dag, på femårsdagen for de 12 tegninger af profeten Muhammed, som Flemming Rose og den øvrige chefredaktion på Jyllands-Posten valgte at publicere den 30. september 2005, efter at tegnere tidligere havde afvist at tegne profeten Muhammed til en bog, fordi de frygtede for konsekvenserne.

Medier fra Rusland, Sverige, Storbritannien, USA, Spanien, Polen og selvfølgelig Danmark var i går mødt op i foredragssalen i JP/Politikens Hus, men de, der ville høre mere om Muhammed-tegningerne, måtte gå skuffede derfra.

Argumenterne for og imod kunne man læse sig til, mente Flemming Rose. Det behøvede han ikke længere at kommentere. Eller den sag var han personligt færdig med, som han sagde. Også selv om omverdenen ikke er det - som man også blev mindet om af de talrige politibetjente og det omfattende sikkerhedstjek, man skulle igennem for at få lov til at komme ind.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Jeg vil ikke længere debattere dette emne i offentligheden"

Nej naturligvis ikke, du vil ligesom Lene E hellere tale om noget helt andet der intet har med sagen at skaffe.
Og dermed er Herr Rose en af Tavshedens Tyraner .

Han har lige skrevet en bog om emnet, og stort set ikke talt om andet i fem år.
Vil man vide hvad han mener er det ikke svært at finde frem til. Der er ingen grund til at Rose skal gentage sig selv i al uendelighed.